47 пъти "Ура", в Канада дойде пролетта!

• 30 735
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
От време на време се включвам с въпроси, но днес реших да благодаря на всички ви за дискусиите последните дни и споделения личен опит. Много бе полезно за мен да прочета гледната точка и преживяно от вас.
Ние тепърва тръгваме по този път и сме на по 30 и малко отгоре, къде без да знаем какво ни очаква, къде с някакви представи от преживяно в САЩ.
Път назад винаги има, но аз лично не бих си простила, ако не опитам и не само заради дъщеря ми, а заради мен самата. Майка ми навремето не събрала кураж да имигрира в Щатите, където всичко ни е било на готово и никога не си го прости..  Тук се задушавам буквално не мога въздух да си поема и нямам предвид само социалната или икономическата страна... и колкото и странно да звучи винаги когато съм била в БГ съм се чувствала така.

Искаше жената да ми помогне с шетане и готвене, а аз само с бебето да се занимавам. Ама аз тогава бях много проклета (то сигурно и сега за някои съм; само дето аз си мисля, че съм се променила  Joy ; определно спрямо свекърва ми много се промених към добро и много съм горда с това ) и не исках с нищо да ми помага, нищо да ми пипа и т.н.
Вери, все едно за себе си говоря. Търпение нямам да се отдалечим.

# 646
Ние взехме I'coo модел 2010 за 360 долара. Надявам се да няма изненади като почнем да я ползваме Simple Smile Много са и хубави текстилните материали.

Шемет от къде я взехте вашата количка? Много ми хареса цената и отговарая на това, което търся. Също ме интересува дали е много тежка, че може да ми се налага да я ползвам в метрото, а също така ние сме на втори етаж.
Аз се бях спряла на Пег Перего Уно, но все още избирам. Цената е $450, но мисля още. Ако намеря твоя модел на цената, която ти си я купила и аз бих дала $360.
Благодаря предварително

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 21:33 от teta beta

# 647
  • Vaudreuil Canada
teta beta от бебе депо я взехме - поне се надявам да не объркам името на магазина - на 40-та магистрала до мейранд там и на пег перегото има много избор та може и по-добра цена да намериш.
На мен ми се струва добре като тегло.
Като гледам коя седмица си то направо си дошло при теб ... скоро ще се гушкате с бебчето. Да взема да ти пожелая леко и безпроблемно раждане че знае ли човек кога ще е  Hug

Вери при нас е от зодията не е просто проклетия ....  Mr. Green

# 648
Е, какви са тия цени на колички по $360$. Shocked Още един плюс за Монтреал Wink
Тука същия модел Ико е на $600.

http://www.westcoastkids.ca/icoo-Targo

Е, имаше нещо положително от нашата дискусия и спорове Wink
Cantariny, към коя провинция сте се насочили? Може би във френската част ще ви е по-добре, ако се с малко дете/ деца с огледа държавни градини, безплатни активитета, фестивали за деца и т.н. Щом сте били в САЩ сигурно знаете тогава, че се бачка сериозно в англ. провинции, за да поддържаш горе-долу добър стандарт на живот. А това дали ще имаш спокойствие или не...незнам имиграцията и този начин променя хората..за добро или лошо. А дали ще можете да се задоволите  с този начин на живот-това пак зависи от вашият манталитет и разбирания.  Почти всички  в началото започват от нулата, но е тъжно, ако не видиш плодът на твоите усилия след години и тогава интересите се изместват в друга насока.
Специално аз, ако си бях останала в Бг щях да съм на по-висока позиция, с по-повече опит в моята област, имах доста пътувания в страна и чужбина...а сега не ми се говори....Не съжалявам, че опитах, но ние се втурнахме от приключения и мечти за повече пари, а  е трябвало  добре да се притеглялят полож. и отрицателни страни.
 Hug

# 649
Аз съм казала на Кантарини, че я чакам да дойде, за да правим заедно веге-суров ресторант. Wink
А и има и други перспективи.
Бизнес планът е почти готов.
Така че има поле за действие. Simple Smile

# 650
Здравейте, извинявам се, че ви надничам в темата. Дано да нямате нищо против, ама едни най-разни мисли са ме налегнали тия дни, та се сетих колко могъщи са форумите тук и как човек намира всичко в тях, та затова реших да ви питам:
дали има случайно фармацевт тук  Thinking
късмет на всички, и леки и приятни дни  Peace

# 651
Аз имам един въпрос, досега ни плащаха пълната такса за детската градина от курса на Дидо, но той свършва на 13 юли.
Четох в сайта на Ревеню Кебек, че за да получаваме 75% от платената такса обратно като credit d'impôt, е достатъчно да сме попълнили анекс С на дан. декларация, а ние сме го попълнили за доходите от 2010.
Въпросът ми е нещо друго трябва ли да направим, за да можем да получаваме този кредит ежемесечно Thinking

# 652
  • Vaudreuil Canada
Гери ние говорехме за този модел http://www.westcoastkids.ca/icoo---Pacific който е със стотина долара по-евтин ама пак от магазин до магазин има разлика аз затова и скочих да пазарувам тъй като цената беше много добра. Мисля че го даваха със 130 долара намаление.

Галче има допълнително някакъв формуляр ама който му знае името и номера да каже аз знам само че има...

# 653
Мерси шемет  bouquet Ще чакам някой друг да се включи Hug

# 654
# 655
Гери, силно се колебаем в избора на провинция между Квебек и Онтарио, или нещо по средата като Отава-Гатино. Имаме си дъщеричка и котка...  Mr. Green
Надявам се да вземем правилното решение, защото началото ще е адски трудно и ако сгрешим с избора ще вървим по-бавно напред. Спокойствието е разтегливо като понятие и там ни чакат проблеми, но от друго естество.

Ех, Вери как ме изкушаваш! Heart Eyes

# 656
Шемет, май е точно това, ама кой да го види Blush Мерси още веднъж  bouquet

Кантарини и ние ви чакаме Wink  bouquet

# 657
Cantariny, добре преценете какви са целите и намеренията. Peace Да не ви обърквам, но в Торонто ще намерите повече работа, отколкото в Отава. В Отава е повече правителствената работа и там за един новоимигрант е трудно да си намери какво да е. Затова пък разстоянията там са малки и има спокойствие(зависи какво търсите). Как сте с езиците, професията? В англ. част също има субсидирани градини, като учите и двамата или работите. Въпросът е, да не си стоите в къщи Peace В провинция Онтарио има също програми за учене на англ. език и да ви поемат безплатно за курс, квалификация в колеж.  Торонто е много бизи град и сме чували от познати, че доста се пътува до центъра(ако работите там), но  пък имало повече възможности отколкото сега в Албърта.  В Торонто имат много хубава зоол. градина, имат доста активитета за деца и от миналата година киндергардъна стана на фул дей. (от 9 до 3 часа).
От друга страна, ако сте на границата: Отава-Гатино, ще трябва да учите френски език(ако не сте добре с този език) и не знам какви ще бъдат после възможностите за работа, а детето задължително ще попадне във френска градина/училище. Ако сте в англ. провинция детето може да учи и във френско и в англ. училище-няма ограничение. (ако за вас това има някакво значение).
Може би Галче, трябва да даде повече инфо за това трудно ли да се намери каква да е работа за началото, като пици, продавач..не се сещам за друго и имат ли познати които след като са завършили нещо там са си намерили хубава работа?
 За Монтреал-има държавни градини..ама май има чакаща листа или е късмет(да се изкажат и др. майки). За там и двата езики задължително за хубава работа. Иначе Монтреал е културен център с доста забележителности. Мисля, че там нискоквал. работа, като пици, шофоъри, дигане на мебели и др. такива може да се намери по-лесно отколкото в Отава. Но за там е същото-първо френски. Ако сте добре с френския е само бенефит за вас..ако не ще отнеме поне една година+ учене на няккава диплома..с ордерите, както навсякъде там хич не е лесно..по-добре да си учите
нещо от начало
Да обобщя: ако мислите да имате повече от 2 деца, това означава, че майката си остава в къщи за дълго време и тогава бащата трябва да изхранва всичките..което означава добра заплата, ако сте в англ. провинция. И щом някой си стои в къщи-няма субсидия за детската градина. Затова е по-добре фр. част...поне по-големите деца могат да ходят на градина и вие да се грижите спокойно за бебето.  Но ако мислите и двамата да работите и да се опитате за 2-3 години да стъпите на краката си по-добре англ. провинция. С едно дете е много по-лесно.

Късмет, каквото и да решите Hug

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 01:53 от Gerii

# 658
Гери, как ти се пише толкова в тия жеги не знаm  newsm78, явно ти е добър клиmатика  Mr. Green Не съm съгласна обаче с последния ти пост, където ''обобщаваш'' Канадата, по-скоро е личната ти гледна точка...

Лично mнение, но работа в правителството ако владееш добре езика и mатерията, по която кандидатстваш е лесно да се почне (да не се бърка с бързо), конкурсите са обективни и анониmни. Mай не съm споmенавала, но за mалко да почна в полицията  Rolling Eyes добре, че mе повишиха в сегашната фирmа.

# 659
МaНЕВрата, ех кога ще запознат при нас жегите..при нас ту вали, ту е мрачно с темп. между 5 и 10 градуса и вятър...ние още сме със зимни якета Mr. Green Но когато тука стане 16 градуса се чувства като жега

Разбира се, че  е лично мнение, не е прочетено от вестник. Joy Но съм почти убедена, че започване на работа в  правителството за един новоимигрант е с много мин. шанс, а в по-големите градове, като Торонто, Монтреал и Ванкувър предлагат повече възможности, дори и за нискокв. работа в началото Peace Но навсякъде е важно да владеят добре езика, защото отнема време.
Колкото темата за детските градини-това си е факт

Аз също канд. за правителтвена работа, въпреки, че има сертификат от моята организация,че ми признават цялото обучение и не се налага да доучвам....е, вече 2-ра година не ме искат.. Sadявно е въпрос на късмет...защото аз имам дори референции от шефа на опазване на природните ресури за цяла Албърта, който работи в Правителството на висок пост...друг е въпросът, че по моята спец. излизат само 2-3 обяви на година:)

И дадох пример за фр. провинция, защото  за една майка, която си стои в къщи и решава да гледа повече деца(въпрос на личен избор) е трудно в англ. провинция..особено, ако таткото няма добре платена работа.(а това никой не може да гарантира) Peace

Но нали хората са различни и трябва да преценят кое и къде им е по-изгодно и какви са техните цели за началото, което както всички знаем хич не е лесно

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 04:00 от Gerii

Общи условия

Активация на акаунт