47 пъти "Ура", в Канада дойде пролетта!

• 30 739
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Вери, стихотворението е много нежно и вярно...  bouquet

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 08:32 от Gerii

# 586
  • Vaudreuil Canada
На повечето емигрантски жени май точно това им тежи /или им е тежало поне в началото/, че трябва да се "жертват" да са домакини.

Ей тук си много близо ама не съвсем  Wink (естествено това е само мое мнение  Mr. Green ) всъщност много от тези жени остават в къщи с децата си (които са на възраст дето не е много комуникативна) без много опции някой да ги смени пък било то и за да идат до фризьора ...  тресе ги носталгия липсват им роднини и приятели и кафенета и други познати неща.... и живота става черен в техните очи. Ако са в БГ много от тия неща няма как да се съвпаднат едновременно или са взаимоизключващи се.... и естествено там пък има други екстри.... та пълно щастие няма.... има компромиси и всеки е склонен на различни такива - един жертва семейството си друг професията трети от всичко по малко.

Няма да забравя една приятелка колко беше нещастна, че бебето и не може да говори, само спи и не става да си приказват ... аз пък се радвах на тишината като заспи и не реве  Heart Eyes  и сега му се радвам като спи  Mr. Green

# 587
mamamia, съжалявам, че съм те засегнала на тема Град!!! Всеки си оценява нещата от неговата камбанария.  Темата беше за това кой, как възприема нещата и защо някои решават да се върнат. Мисля, че лични критики не са уместни-не можеш да съдиш хората само от един написан текст. Съжалявам само, че се впуснах в много детайли, но изказах моята гледна точка, а това, че някой я тълкува като .нар."черногледство"  или нещата които съм написала са "смешни" или друго не е мой проблем  Peace Може би хората, които са заминали или плануват да заминат за Бг умишлено спряха да пишат, защото видяха, че няма смисъл...или и те са черногледи. Laughing Това, че една група от хора иска да работи по специалността си и да има по-добри условия за децата-като безплатни градини и по-евтини увеселит. паркове не мисля, че е повод за ирония Peace  Всеки си преценява за него, а аз държа на моето мнение и никой не може да го промени...Аз също прочетох много мнения по въпроса и уважавам всяко едно от тях, но не съм си позволила да променям мисленето на хората и да им казвам какви са. Всеки си знае за себе си. Има много хора сменили градове и не са доволни и в това няма нищо лошо. Всеки търси своето местенце: за едни хора България е рай, за други е обратно, за едни Канада е рай, за други обратно.. Имигранството е наситено с много емоции-понякога преобладават и отрицателни, но не трябва да се критикуват хората за личностните им възгледи Peace Това е, защото хората идват от различни семейства, с различен соц. статус и нормално се получава дисбаланс в една чужда държава.
И мамамия, мислех, че ще се усетиш, но не съм те оторизирала да споделяш за моята бременност на публично място Peaceтова, че го направи не ти прави чест. Просто уважавай чуждите чувства, без да ги изказваш гласно. Peace
Приятна вечер

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 08:38 от Gerii

# 588
  • Vaudreuil Canada
Може би хората, които са заминали или плануват да заминат за Бг умишлено спряха да пишат, защото видяха, че няма смисъл.  

Едва ли това е причината - просто намират други по-интересни места където да пишат и общуват с хора със сходни проблеми на техните. Ако някога си писала в темите в Искам бебе например едва ли ще продължиш да пишеш там след като си забременяла (поне не особено дълго). Смяна на приоритетите, същото е и с темите в кърмаческия форум и на още куп места.

И в добавка на писаното в предния ми пост не забравяйте хормоните ... бременност, раждане и т.н. кризи на растежа ... те мъжете затова са си по-добре  Twisted Evil

Оооо този уикенд се напълнил с рожденници ...

Ескориал Честит Рожден Ден! Бъди щастлива и обичана! Весел празник!

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 08:50 от shemet_neveroiaten

# 589
  • Калгари, Канада
mamamia, съжалявам, че съм те засегнала на тема Град!!! Всеки си оценява нещата от неговата камбанария.  Темата беше за това кой, как възприема нещата и защо някои решават да се върнат. Мисля, че лични критики не са уместни-не можеш да съдиш хората само от един написан текст. Съжалявам само, че се впуснах в много детайли, но изказах моята гледна точка, а това, че някой я тълкува като .нар."черногледство"  или нещата които съм написала са "смешни" или друго не е мой проблем  Peace Може би хората, които са заминали или плануват да заминат за Бг умишлено спряха да пишат, защото видяха, че няма смисъл...или и те са черногледи. Laughing Това, че една група от хора иска да работи по специалността си и да има по-добри условия за децата-като безплатни градини и по-евтини увеселит. паркове не мисля, че е повод за ирония Peace  Всеки си преценява за него, а аз държа на моето мнение и никой не може да го промени...Аз също прочетох много мнения по въпроса и уважавам всяко едно от тях, но не съм си позволила да променям мисленето на хората и да им казвам какви са. Всеки си знае за себе си. Има много хора сменили градове и не са доволни и в това няма нищо лошо. Всеки търси своето местенце: за едни хора България е рай, за други е обратно, за едни Канада е рай, за други обратно.. Имигранството е наситено с много емоции-понякога преобладават и отрицателни, но не трябва да се критикуват хората за личностните им възгледи Peace Това е, защото хората идват от различни семейства, с различен соц. статус и нормално се получава дисбаланс в една чужда държава.
И мамамия, мислех, че ще се усетиш, но не съм те оторизирала да споделяш за моята бременност на публично място Peaceтова, че го направи не ти прави чест. Просто уважавай чуждите чувства, без да ги изказваш гласно. Peace
Приятна вечер

Гери, в твоите постове има много обобщаващи неща не само за Калгари, ами и за цялата провинция. Peace Нямаше нужда да изтриваш първия си пост, беше много добре написан. Виж в този се поувлече, но нищо. Не чувствам, че съм направила нещо лошо като съм писала за твоята бременност, не си споменавала, че е тайна. Виж ако пиша подробно разни неща, които сме си говорили, бих прекалила определено. Искаше ми се да можеше да напишеш каквото и да е хубаво нещо за станата и града, в който си, но ти хубавите неща ги пишеш само за да акцентираш върху следващите множество лоши впечатления.

# 590
И в добавка на писаното в предния ми пост не забравяйте хормоните ... бременност, раждане и т.н. кризи на растежа ... те мъжете затова са си по-добре  Twisted Evil
A, и тях си ги тресе хормона- криза на средната възраст.  Laughing

# 591
  • Калгари, Канада
Ескориал Честит Рожден Ден и от мен! Много щастие и здраве!   Hug

Шеметке, к'ви хормони, бре, к'ва средна възраст?! Още сме млади и глупави, затова е всичко.   Wink

Гери, момичетата са прави, дай да си подадем ръцете  friendship и да пием по една cheers ,  айде сок да е. Лесно стават виртуални спорове, ако беше на живо да не сме стигнали до там.  Hug

denzul, стегна ли багажа? Как сте вие?

МaНЕВрата, победихте ли?

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 09:24 от mamamia

# 592
Ескориал, честит рожден ден! Много весело настроение и положителни емоции  bouquet

Е, мен явно не ме е пускал хормона вече 3-та година..е, влизам млада в критическата Joy

За града написах вече. Иначе ако пратя снимки от нашия квартал сигурно ще заблудя хората, че живеем в хай-лайфа Laughing Едмонтон ми се стори по-добре устроен и с по-красиви паркове, няма трафик и по евтини жилища/ градини. За Монтреал само хубави неща-но сме били само за 1 месец там, като туристи, но определено покрива нашите възгледи Peace Ванкувър ще посетим скоро и ще разкажа. Но за нас е определящо там където човек има работа и се чувства добре от това. Нашите впечатления са само от  провинция Албърта ..на дивите рози Grinning Навсякъде  по света има и полож. и отрицателно стига да можеш да се притопиш с обстановката

мамамия, не беше тайна, но не исках да е публично, защото получих доста съобщения от майки, които само четат този форум, а не пишат и да ме питат това да ли съм аз и наистина дали чакам бебе Rolling Eyes

# 593
  • Лавал-Пловдив
Честито на рожденичките - Ескориал и Диди ( малко на патерици )   bouquet  bouquet
Вчера и ние като Вери си направихме страхотна разходка - до канала в Сейт Ан де Белвю и толкова ни хареееееса ( макар и не Кан, пак имаше много яхти ) Влюбих се в това място.
http://www.album.bg/montrealbulgars/albums/163745/
После се качихме и до хълма Монт Роял, имаше толкова много народ, че нямаше места на всичките им паркинзи. Успяхме да намерим едно и се качихме до панорамната площадка
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2103619718472&set=a.2 … ype=1&theater
С две думи прекарахме един страхотен ден.
Надявам се всички да са така добре както и ние...

# 594
Ескориал, хайде и от мен с малко закъснение ЧРД  bouquet
А, Алек е порастнал много откакто се видяхме преди няколко седмици. Прекрасен е Heart Eyes

И на нас времето вчера ни се усмихна и отпразнувахме подобаващо рождения ден на Диди. Ето, на който му се гледа: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1887365782240.2102548.1184299752

Само да добавя, че на който не му харесва Калгари, Монреал или Ванкувър е добре дошъл при нас на село. Тук е спокойно, хората са навън и зимата и разстоянията не са толкова големи. Виж за работа по специалността не гарантирам, но нас Канада се излъга да ни приеме без да сме "специалисти" Wink

# 595
То пък да не вземе да мръдне малко човек и вие сте се разписали толкова много Simple Smile

Ето и нашата беборана:

Бяхме малко до Щатите за 2 дни.

Признавам четох малко отгоре-отгоре, че бях гроги снощи и ще се върна да попрочета малко назад. Имаше няколко неща които исках да отбележа, ама това после.

# 596
  • Монреал
Да, и аз забравих, че имах да пиша разни неща  Crazy

За срещата - не съм сигурна все още за 15ти - но ще ви кажа по-нататъка.

За лагерите - тука май няма като нашите лагери - дето се ходи някъде по 1-2 седмици, а са по-скоро като лятно училище. И аз не знам какво ще ги правим мъниците като почнат училище, освен да ги пращаме при бабите и дядовците за лятната ваканция - друго просто не знам какво ще измислим, понеже тука тези летни лагери не покриват цялото лято, а само част от него  Thinking

Ескориал и Дензъл - ох, тези бебешори - големи сладури са мъниците  Hug

Шеметче, на мен ми трябва crash course за самата машина - как се нагласят конците и такива разни, то машината идва с видео и на видеото изглежда лесно, ама като започна да го правя и се оплитам  Rolling Eyes Ако искаш някой ден в края на юни или началото на юли  Hug

Май имах и още нещо да пиша, надявам се да не съм изтървала пак нещо. Приятен ден на всички!

# 597
  • Vaudreuil Canada
TariliMom няма проблем ще се разберем нещо  Hug  а за лагерите много зависи от общината явно защото си имат допълнителни екстри там аз гледах че при нас има някаква версия на зелено училище за една седмица като можеш и повече от една седмици да вземеш просто е разделено на такива пакети, отделно има лагери към училищата има и вариант с преспиване както са тия скаутските, някои от клубовете детските също предлагат такива занятия за деца - като ни дойде до главите ще го измислим - деца на гости на баби и баби на гости тук  Wink

Дензъл голяма чаровница е малката а панделката е номер едно ... как си я закрепила на главата и не знам ... тренирай че после идват фибички ластичета шнолки и други гъдели и глезотии... да ви завиди човек на мацките.

# 598
Душичка сладка, каква кипра е отсега малката Леанна Flutter

На мен днес ми олекна на сърцето така да се каже. Най-после ме грабна от пръв поглед на живо количка  Heart Eyes

Ще вземем Грако Треко, моделът който ви бях показала преди няколко поста в темата. За маневреността мисля, че няма да има проблем, защото с Диди вътре за тест-драйв /само за справка Диди е към 14кг/ количката се движеше без проблем из магазина разбира се.
За сравнение имаше и модел на Фил Тедс и Гракото се справи по-добре + си има всички екстри, които са важни за мен и единствено ще се прежаля за това, че е триколка, ама нали в Рим трябва да правим като римляните Wink Ако някой има лоши отзиви за тази количка да си казва Whistling

# 599
  • Vaudreuil Canada
Галче какви пари е това грако? Ние взехме I'coo модел 2010 за 360 долара. Надявам се да няма изненади като почнем да я ползваме Simple Smile Много са и хубави текстилните материали. Ние кошница за кола си имаме а и столчетата ни са 3в1 така че определено не ни вълнуваше много тази екстра.

Общи условия

Активация на акаунт