Отговори
# 315
МОмичета изчитам всичко и тъъъкмо реша да пиша или някой ревва или друг ме дърпа да правя за ядене..или нещо друго.Виждам,че преносването е с пълна сила тук.Но Роис май няма да я чакаме дълго..Петя май също вече е сред редиците на незнайните...някой да пише и да казва...Диди,имам сантимент към теб и само те дебна,но и ти си още тук..Стискам ви палци ,момичета.
Предполагам ,че на майките,на които им е за първи път им е по-тежко това ново положение,но да ви кажа,че след няколко седмици се свиква и всичко става почти автоматично.НО както повечето са писали,крадете си време за себе си.Дори и да са няколко минути да си сложите маска,да хапнете нещо което обичате,а най-добре да направите няколко крачки извън периметъра на бебето.Аз си спомням,че първият път далеч е бебата направо летях,а всъщност излязох само за хляб. LaughingТрябва сами да си организирате нещо.Желая на всички лек ден и спокойна нощ..моля преносващите да се отчитат навреме,че ги мислим !!!Аз дебна редовно! Whistling

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 14:22 от Erria

# 316
  • Plovdiv - Thessaloniki
Честито бебче Матео на ani_d! Да са живи и здрави мама и бебо!
Момичета, стискам палци всичко с вашите бебчета да е наред и да се справяте с проблемите след раждането!
При мен това още предстои. Днес даже си имах проблем с нервите и си поревах, че взеха много да ме безпокоят с въпроса още ли не съм родила. Всеки ден ходя на тонове, всеки ден правя едно и също, и сега и да обяснявам на няколко човека същото ми идва много. Знам, че ми мислят доброто, но ако стане нещото ще разберат. Sad

Щях да пиша, че delilah_qk ми се губи, а после видях, че тя е родила. Кой и е бил щъркелчето, уж чета редовно, а съм пропуснала новината - да и е честит малкия Александър!

# 317
Кафеви очи,спомням за две момичета в предродилна.Едната е със сива нощница,другата дойде по-късно,имаше три шишенца хомеопатия,искаше нормално раждане,без всякаква намеса,за която чух,че стигна до 10 см разкритие и родилния процес спря и се наложи спешно секцио.За тебе ли става на въпрос?Информацията имам от една руса мацка,която дойде при вас след мен,бяхме заедно в патологията.

Да,аз бях. Стигнах до пълно разкритие почти без болка,това благодарение на хомеопатията,нищо,че всички ми се подиграваха  #2gunfire Обаче накрая контракциите се загубиха и ми сложиха тая пуста система с окситоцион,от която толкова исках да избягам. Имам чувството,че каквото не исках - това стана   ooooh!

Но аз по-натам ще разкажа за раждането малко по-подробно. Просто сега нямам време,че гладя бебешки дрешки

А иначе за проблема с червенината по бебчо, оказа се,че сме алергични към памперсите на "pmpers", сега се мажем с мехлемче и като се оправих ще пробваме с друга марка. Но за момента сме на тензухени пелени - не ме питайте как се оправям  Laughing

Успех на всички майчета,на които тепърва им предстои раждане. Не е толкова страшно,особено ако има с кого да си говориш,но да знаете,че хомепоатията наистина дава резултат.

Хайде чао от мен и целувки

# 318
  • Къде ли не...
Здравейте и от мен, мили момичета!Сега намирам малко време да ви се похваля, че на 18.04 се роди нашият син Йордан, с мерки 4400г, 51см.Родих секцио и се възстанових много бързо, стимулът си заслужава WinkВкъщи сме си и свикваме един с друг, кърмим се, гушкаме се и се обичаме.Безкрайно сме щастливи Heart Eyes

Честито на всички родили мами и много здраве на мъниците Hug  bouquet
На чакащите-леко раждане с прекрасен резултат на финала Hug

# 319
Честито бебче Йордан!

# 320
Кафяви очи а как се сети че това съм аз?Уплаших ли ви много с моето викане? Sad
Момичета ,имам въпрос,към тези,които сте лепили ето такива бордюрчета.

Не минаха и два часа и някои части започнаха да се отлепват.Не искам след ден-два да паднат съвсем.Незнам какво да направя?За да си останат на стената.

Честито на мама Лина!  bouquet

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 16:21 от big mamma

# 321
big_mama, ами знам как изглеждаш от снимките,които си качвала, отделно акушерките казаха,че това ти е 4то дете и аз загрях Simple Smile В началото много ме изплаши с викането,направо се отчаях, викам си "какво ме чака"  Grinning

# 322
Честито синче Йордан, да Ви е жив и здрав и само да ви радва!

Да разкажа и аз за моето раждане.  На 15.04 както се бяхме разбрали с доки в 7.30 бяхме с ММ пред приемния кабинет в Тина Киркова. След обичайната процедура, която завършва във WC-то, последва преглед на ехограф, система с нещо си и запис на тонове. Трябваше да сме първи в операционната, защото моето беше единственото за деня планирано секцио, но се наложи да изчкаме едно по спешност. Та около 10 влязохме, биха ми упойката, сложиха ми поредната банка в системата и постоянно ме питаха как съм, бяха много внимателни всички.  Чух само „оо, голямо бебе” , „ главата е много ниско” и „дай да извадим първо другото рамо” и не знам колко време мина, на мен ми се стори много бързо и в 10.20 извадиха бебето. Не я чух да изплаче, показаха ми дупето и обаче, да видя, че е момиче и я отнесоха. Притесних се като не я чух, но като видях че докторите са спокойни и не се суетят и аз се успокоих и след малко вече ми я донесоха измита и опакована.  Дадоха ми я да си я цункам, погледах я малко и я отнесоха. Казаха ми, че ще я видя чак на другия ден сутринта. Идва обаче сутринта, питам за бебето и ми казват, че като ме преместят в стаята ще ми я доведат, преместха ме но не ми я донасят. Питам пак, казват ми следобяд ще ви я доведат. Аз вече почвам да се спичам, щото с първото дете като го прегледа неонатолога и ми казаха, че се съмняват за нещо, взеха ми го и после се потвърдиха съмненията им и доста време никаква информация и аз се бях побъркала, докато разбера какво точно се случва.
Казаха ми, че в 12.30 дават информация за бебетата, но аз не можах да изчакам до тогава и отивам при дежурната детска лекарка и й обяснявам, че нямам информация никаква за бебето, обяснявам и моя случай с първото дете, а тя ми отговори: „Има само едно малко бебе в кувьоз, останалите са добре”, което все пак ме успокои донякъде и вече спокойно дочакахме 12.30, видях я и след това ми я доведоха. Може да ви звучи параноично, но тези 2-3 часа ми се сториха като цяла вечност. Но важното е, че всичко сега е наред, благодаря на Господ.
Ето я и нашата убавица
http://aprilki2011.snimka.bg/family/megi-s.566127.23238618

# 323
big_mama, ами знам как изглеждаш от снимките,които си качвала, отделно акушерките казаха,че това ти е 4то дете и аз загрях Simple Smile В началото много ме изплаши с викането,направо се отчаях, викам си "какво ме чака"  Grinning
Съжалявам за което,но не бях на себе си.

# 324
  • Германия
....
Имам въпрос към консултантите.
Поради проблеми със зърната се изцеждам с помпа.Неколкократно пробвах ,като ми поотминат зърната давам на  Марти да суче,но още с първото кърмене и отново ми се разраняват зърната.И после пак 4-5 дни само с помпата.С нея не ме болят гърдите.Явно ще си карам така на изцеждане с помпа и хранене от шише.Проблема е че днес пак пробвах Марти да суче ,но вече не иска гърдата.Дърпа се извива се назад и много плаче.Пробвах и с силиконови зърна ,но същия ефект.Въпроса ми е следният.Кърма имам доста.Значи от една гърда мога да изцедя и 100 и 150 мл.Как да се изцеждам,да източвам до край едната гърда и да оставям другата за следващото хранене или да източвам 100 мл от едната и 20-30 от другата на едно изцеждане?Страх ме е да не се получи някакво запушване,засега нямам никакъв проблем .Марти в момента изяжда около 100 мл.Благодаря предварително![/color]
totoven, чудесно е, че се радваш на обилни количества кърма  Flutter От споделеното, разбирам, че за теб и Марти е по-приемливо да изцеждаш и така да му даваш майчиното мляко. Чрез кърмата му даваш оптималната храна и безценни полезности за развитието му. Принципно няма строго правило по колко милилитра да се изцеждат за всяко хранене. Ако Марти сучеше на гърдата, също не би изпивал всеки път абсолютно еднакво количество. Затова може би ще е добре, да изцеждаш и от двете гърди докато спре притока на кърма и се усещат меки. Възможно е да има хранения, в които Марти да изпие всичко, но да има и дни (особено дните на скок в растежа) когато да търси повечко. Ти познаваш най-добре бебето си и ще се ориентираш кога колко му е нужно, и оттам и кога колко да цедиш. Ако прецениш, че е достатъчно количеството от едната гърда, можеш само за облекчение да изцедиш малко от втората, като следващият път да започнеш от нея с цеденето. Това го споменавам, за да се осигури добър баланс на предно и задно мляко.
Не помня, бях ли ти давала телефон за връзка с консултантка наблизо  newsm78 Може би ще има и тя някоя друга идея за изцеждането..или ако решиш да повториш опита с връщането на Марти на гърда, да види на място как точно засуква. Понякога съвсем малка корекция при засукването може да доведе до голямо облекчение на болките и да предпази от повече разранявания. Thinking 

# 325
Един отчет и от нас. Резултата от консултацията - от изписването до вчера (19 дни) + 850 грама т.е. 4330грама и +3 см. (54см.) Гръдна и глава и двете +2см. Силни нощтни колики. Мама хапна малко зелена салата и яйчица по Великден и последните нощи бяха ад. Снощи имаше затишие, ама аз минах на диета - картофи, ориз, месо и супички. От време на време сладичко. Вигантола (от новите партиди с дозатор, не с капкомер) и ние го почнахме днес, но за сега по 1 капка, че така пише в упътването, а на 12 май като отидем за ваксината ще говорим пак с докторката по колко ще взимаме. Килограмите ми са вече -11 от най-тежкото ми състояние Simple Smile. Вчера бях 73 кг. имам още 7 и се връщам на стартовите от първата бременност. Опашката или по-скоро мускулите наоколо вече по-малко ме болят. Моята ЛЛ ми изписа Арника гел, Арника 30 разреждане и Нурофен. Днес ми дадоха активна гимнастика за бебка. Това дете май само с на хората нещата ще го изгледам Simple Smile. Коша за кола, шезлонга, гимнастиката, дрехи абе икономия от всякъде. Вчера си намерих и от турския Памперс (Прима) пакет от 92 бр. за 20 лв. купих 2бр. Преди това братовчедката ходи на шопинг до Турция и ми взе 2 пакета за по 19лв. от същите. За сега и с малката нямам проблем с този вид памперси. Като ги свърша тези и май ще минаваме вече на 3-ката, ако наддава със същото темпо. Стана малко дълго ама нищо. Целувки от Ралица.
ПП. Копирах всичко от ФБ групата,  че не ми се пише пак. Връщам се да чета и зада не изпусна някои ЧЕСТИТО НА НОВОПОЯВИЛИТЕ СЕ АПРИЛЧЕТА И ТЕХНИТЕ МАМИ!

# 326
  • София/Варна
Здравейте!
Вчера на 27 април родих бебка Ясмин, 3,450 кг и 51 см. При нас малко се объркаха плановете, но важното е, че сега сме ОК. Бебка е малко сънлива и затова намерих време да драсна няколко реда. Това засега, като ни изпишат ще пиша повече.

# 327
Хайде един бърз отчет и от мен, че следващият може да е със снимков материал на бебката ми Simple Smile Днес бях на запис на тонове, реално днес е терминът въпреки, че го броят за 1ви май по ПМЦ и тонове - перфектни и НИТО ЕДНА КОНТРАКЦИЯ! Ще се ражда, ама друг път! Обаче отивам на УЗ и гинекологичен преглед - направо звездички видях на този преглед, но си заслужаваше, защото според УЗ главата е високо още, но като ме бръкна - почти напълно изгладена шийка и 1 пръст разкритие и док смята, че до събота ще има бебе Simple Smile))) Ей сега излизам на разходка и имам чувство, че и по-рано могат да станат нещата Grinning

Честито бебче Йордан на Лина! Много здраве и щастие, чакаме снимки!!!

Честита Ясмин на Amabilis! Само положителни моменти да имате от тук нататък и много да се радвате една на друга  Hug Когато можеш разкажи какво стана!!!

Какво става с Петя?!? Някое щъркелче няма ли да донесе добрите новини!??!?

megi_s, ще го коригирам по-късно! Мерси за разказа  Hug Много е сладка бебка!

big mamma, пак си събрала погледите на всички  Laughing измъчил те е Криско-Дългата коса, ама пък е чуден-чудесен!

# 328
Здравейте мами ние вече сме си в къщи всичко е ок с нас благодаря ви за хубавите пожелания скоро ще се включа да разказвам  Crazy

# 329
Здравейте!
Вчера на 27 април родих бебка Ясмин, 3,450 кг и 51 см. При нас малко се объркаха плановете, но важното е, че сега сме ОК. Бебка е малко сънлива и затова намерих време да драсна няколко реда. Това засега, като ни изпишат ще пиша повече.
Нас ни изписаха и аз така и не разбрах какво стана с вас?
Честито рожба!  bouquet
За Петя незнам дали има щъркелче,но с Amabilis може и се засекат по коридори.Зависи кой на кой етаж е.
Диде , погледи незнам дали съм събрала,но най-малко десет човека събрах покрай мен в родилната зала. hahaha

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 18:56 от big mamma

Общи условия

Активация на акаунт