СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012 09.05 - 15.05

• 62 650
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
 newsm44 този път сме приети,но още не мога да повярвам.БЛАГОДАРЯ на всички които помагат,защото се класирахме благодарение на вашите съвети  Hug Наистина може за някой да е смешно,но вие променихте живота на едно семейство.Честито на всички приети и успех на всички останали!

# 541
  • София
 Здравейте и честито на успелите!!! Ние също сме сред тях, макар и чак в третото желано ОДЗ. Догодина ще си опитаме късмета отново за близките, че никак не ни е удобно за водене..,но както се казва няма голям и малък късмет.
 Много успех на останалите при следващите класирания, места ще се появят, пък тези, които си уреждат прием по друг начин, вече би трябвало да са приети и остава да ви пожелая късмет!!!

# 542
  • around the world
Честито на всички приети  Hug!
За съжаление и ние не сме от приетите, но при положение, че в нашия район нямаше нито едно обявено свободно место за набор 2009, а в съседните райони нямаме никакъв шанс-някак беше ясно  Crossing Arms.
Исках да питам тези от вас с дечица набор 2009 и 2010, колко от вас са кандидатствали за чисти ясли? Имали някъде официална информация за капацитета на детските ясли на територията на СО? До колкото разбрах класирането за чистите ясли е юни, но много от кандидатствалите, като чели вече си знаете дали сте приети или не  newsm78 ?!

# 543
За съжаление и ние не сме от приетите, но при положение, че в нашия район нямаше нито едно обявено свободно место за набор 2009, а в съседните райони нямаме никакъв шанс-някак беше ясно  Crossing Arms.
Исках да питам тези от вас с дечица набор 2009 и 2010, колко от вас са кандидатствали за чисти ясли? Имали някъде официална информация за капацитета на детските ясли на територията на СО? До колкото разбрах класирането за чистите ясли е юни, но много от кандидатствалите, като чели вече си знаете дали сте приети или не  newsm78 ?!

На мен ми казаха кой номер съм (трицифрен), казаха ми колко е капацитета, колко деца се очаква да излезнат от яслата, колко молби има от миналата година и какъв ми е шанса (демек че нямам такъв). При положение, че приемът зависи от директорките и те в очите ми казват "няма да те приема", аз какво да направя? Там черно-на бяло нищо няма, няма как да проверя така ли е, не е ли, няма на кого да се жалвам.. Иначе картончетата с номерата си ги пазя, ако случааааайно 60-70 деца не се запишат и стигнат до моя номер, много ясно, че няма да пътувам до Бенковски, но според мен шансовете ми са колкото във 2-ро ОДЗ Grinning Да уточня обаче, че записването в първия ден от годината го изпуснах, защото не бях наясно колко е сериозен проблема и отидох на тези, които бяха с по-късна дата на записване.

Частните ясли наоколо също ги преръшках (наоколо, наоколо, ама пак с кола трябва да се ходи до тях), но всичко <500 лв. е пълно, а оттам нагоре цените не ме устройват и изобщо не съм питала за места.

# 544

Момичета имам нужда от помощ. Дъщеря ми е номер 2 в чакащи ( има 2 свободни места ) Влиза ли или не ?
.....

Йоанка,според мен си вътре!!!!!Успех

Честито))) Много се радвам, сега може да се спи малко по-спокойно, нали)))) Party

за съжаление се оказах права и детето все още не е прието

Сега гледайки по-добре списъка виждам номерата 25,26 и 27 са по нисък номер от нас ( ние сме 2 )

http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo3OntzOjk6InJhdG … 7czoyOiI3MSI7fQ==
25, 26 и 27 са с по-късна дата  Peace Вътре стеееееееееееееееее!!!!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Мелфин не отчиташ 23,24 място, на които ще се тегли граничен номер... Така че по добре да изчакаме с поздравленията до утре  Peace  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
Силно се надявам нашето дете да спечели мястото  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed !!!

Изтеглени са за едно от двете  деца по добър граничен номер и за сега момиченцето и е първа резерва... Ако това е думата, защото за мен не е правилна  Peace
Еми не успя да се класира за мое огромно съжаление
 fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
 Стискам палци следващия път да е вътре и то в най желаната детска градина Peace

# 545

Сега гледайки по-добре списъка виждам номерата 25,26 и 27 са по нисък номер от нас ( ние сме 2 )

http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo3OntzOjk6InJhdG … 7czoyOiI3MSI7fQ==
25, 26 и 27 са с по-късна дата  Peace Вътре стеееееееееееееееее!!!!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Мелфин не отчиташ 23,24 място, на които ще се тегли граничен номер... Така че по добре да изчакаме с поздравленията до утре  Peace  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
Силно се надявам нашето дете да спечели мястото  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed !!!

Изтеглени са за едно от двете  деца по добър граничен номер и за сега момиченцето и е първа резерва... Ако това е думата, защото за мен не е правилна  Peace
Еми не успя да се класира за мое огромно съжаление
 fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
 Стискам палци следващия път да е вътре и то в най желаната детска градина Peace

ooooh! ooooh! ooooh! Oхххххххххххххх от снощи я мислех  ooooh! ooooh! ooooh!

# 546
  • София
И при нас имаше обявени единични места, естествено до 8,1 не стигнаха.
Наистина ми се иска сина ми да е в близка градина, в района. Може би ще стане в някой друг живот Simple Smile
За съжаление каката не ни е чак толкова самостоятелна, че да стои сама у дома, а аз да тичам да прибирам дребен от някоя далечна градина (ако го приемат). Дъщеря ми няколко пъти губи ключове от входа и от нас. Ако следобед сме излезнали някъде с малкия и се забавим, и телефона не е в нея, седи във входа и реве Simple Smile
Все си мислех, че ще е малко по-добре като порасне малко Simple Smile

# 547

На мен ми казаха кой номер съм (трицифрен), казаха ми колко е капацитета, колко деца се очаква да излезнат от яслата, колко молби има от миналата година и какъв ми е шанса (демек че нямам такъв). При положение, че приемът зависи от директорките и те в очите ми казват "няма да те приема", аз какво да направя? Там черно-на бяло нищо няма, няма как да проверя така ли е, не е ли, няма на кого да се жалвам.. Иначе картончетата с номерата си ги пазя, ако случааааайно 60-70 деца не се запишат и стигнат до моя номер, много ясно, че няма да пътувам до Бенковски, но според мен шансовете ми са колкото във 2-ро ОДЗ Grinning Да уточня обаче, че записването в първия ден от годината го изпуснах, защото не бях наясно колко е сериозен проблема и отидох на тези, които бяха с по-късна дата на записване.

Частните ясли наоколо също ги преръшках (наоколо, наоколо, ама пак с кола трябва да се ходи до тях), но всичко <500 лв. е пълно, а оттам нагоре цените не ме устройват и изобщо не съм питала за места.

Подали сме документи в 4 самостоятелни ясли, като само е една подадохме декември месец, но навсякъде номера е висок и нямаме шансове. В едната ясла, казаха да проверим края на този месец все пак, но вероятносста е минимална.  Казаха, че все още има молби и приемат деца от набор 2009.

# 548
  • Sofia
И аз да се оплача - след първото класиране бяхме първа резерва, имаше едно незаписано дете, но се оказа, че не сме класирани ние, а се появи отнякъде друго дете и пак сме си първа резерва (със същия номер сме, а нали имаше ново теглене - нещо съвсем се обърках...).
Направо съм бясна.
И напред излизат всичките ми отрицателни емоции - честно да си призная вече съм привърженик за въвеждането за всякакви видове цензове (критерии) - образователен, имуществен и за отседналост....

# 549
 newsm44 и ние сме приети, не точно там, където искахме, малко ни е далече, но няма как - поне градината е близо до Западния Парк, а района е сравнително озеленен

успех на всички мами, не се отказвайте, следете свободните  места Praynig

продължавам да следа темата и класиранията и ако видя нещо нередно ще си се обаждам Simple Smile

Bona fides, да не става въпрос за 57 ЦДГ? там така е класирано едно дете, което в последния момент е влязло в граничната група (явно сменило 1-во желание)?

# 550
Бясна съм! Не сме приети! Писна съм от тези простотии с градините. Бяхме на четвърто място в списъка на чакащите в градината до нас, снощи видях, че са пуснали 4 нови места и изведнъж са се появили две деца с по 10 точки и са приети те заедно с две други пред нас. Яд ме е, че вместо да сме по-напред в списъка ние сме пак на четвърто място като деца, които преди класирането бяха след нас сега са сложени напред. Не ми е ясна тъпата им система, но съм толкова ядосана, че не мога да се побера в кожата си от яд. #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
При нас положението е още по - трагично : след първо класиране бяхме втори в списъка на чакащите, после се появиха десетточковците и минахме на 7мо място  Whistling Сега сме на четвърто  Mr. Green Голяма простотия ви казвам  Tired

# 551
Здравейте,нас ни класираха в 91ОДЗ Слънчев кът,но тъй като проверявах за детето на една приятелка което не се класира,а остана в чакащите за второ и трето класиране и попаднах на следният случай който ме вбеси.Класира ли са на 3-то класиране деца които при първото са били на второ и трето желание и следователно не са имали граничен номер.Това са Мая Димитрова Илиева,която е била със 7.1т-2-ро желание,Виктория Тихомирова Лакова в същото положение и Денислав Даниелов Николов,който е бил със 6.1т-3-то желание при първото класиране.Аз питам Защо при положение че има деца от първото класиране,които от самото начало са били на първо желание са изместени и следователно некласирани от деца които са били на 2 и трето желание и в последствие родителите им са ги преместили на първо желание.Нали се глада датата на преместване на кандидатурите след първото класиране за да не се изместват по този начин децата.Моля ви дайте ми смислен отговор,ако има такъв.Не е честно

# 552
И ние вече сме приети, набор 2010. Laughing На некласираните да не се отчайват. Никога не се знае. И ние на първо класиране "гръмнахме" с номер започващ с 96. Толкова плаках, бях изгубила надежда. Но в ОДЗ по-задно желание имаше сега едно място, а на децата с нашите точки вече им бяха изтеглили номера и то чудото стана, изтеглиха ни малък номер и влезе дъщеря ми Laughing. Още съм в шок и не мога да повярвам, че извадихме такъв късмет.

Моля, мамите, които също записват сега дечицата си или вече са ги записали и са в отпуск за гледане на дете до 1 година да кажат сега какво следва да подаваме ли декларация за спиране на майчинството или чак септември, като тръгне детето реално на ясла.

Ако някой знае, моля ви, нека пише. Или ако има вече такава тема да ми даде линк!  bouquet

# 553
  • София
Моля, мамите, които също записват сега дечицата си или вече са ги записали и са в отпуск за гледане на дете до 1 година да кажат сега какво следва да подаваме ли декларация за спиране на майчинството или чак септември, като тръгне детето реално на ясла.

Ако някой знае, моля ви, нека пише. Или ако има вече такава тема да ми даде линк!  bouquet
Честито Simple Smile
Ще подадеш декларация когато детето реално тръгне на ясла септември.
Аз съм в такова положение - малкия ще тръгне и в момента, в който тръгне, пускам платения отпуск, който имам натрупан. Като изтече - се връщам на работа и се надявам, че хлапетата няма да боледуват много.

И аз да се оплача - след първото класиране бяхме първа резерва, имаше едно незаписано дете, но се оказа, че не сме класирани ние, а се появи отнякъде друго дете и пак сме си първа резерва (със същия номер сме, а нали имаше ново теглене - нещо съвсем се обърках...).
Тегли се номер само на тези, които са били добавили градината преди 1-во класиране, но им е била ниско желания, имат дата 110429 и сега са сложили тази градина на 1-во място. Тези, които имат изтеглен номер не получават нов, изтегленият номер важи за цялата кампания за тази градина.

# 554

Ако някой знае, моля ви, нека пише. Или ако има вече такава тема да ми даде линк!  bouquet
Честито Simple Smile
Ще подадеш декларация когато детето реално тръгне на ясла септември.
Аз съм в такова положение - малкия ще тръгне и в момента, в който тръгне, пускам платения отпуск, който имам натрупан. Като изтече - се връщам на работа и се надявам, че хлапетата няма да боледуват много.

Тегли се номер само на тези, които са били добавили градината преди 1-во класиране, но им е била ниско желания, имат дата 110429 и сега са сложили тази градина на 1-во място. Тези, които имат изтеглен номер не получават нов, изтегленият номер важи за цялата кампания за тази градина.

Много ти благодаря за отговора!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт