СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012 09.05 - 15.05

• 62 595
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Моля мами да ми обясните как стават второ и трето класиране - т.е. как се изчисляват точките. Приемра е следния:
Детето А на 29.04.2011 попада в гранична група, получава номер но не влиза. Остава първа резерва.
Детето Б на 29.04.2011 е второ желание във въпросното ДЗ и е с 7.1т и получава само дата 110429
Ама на трето класиране това дете вече е най-отпред на опашката с номер 110429-21986159
Как е възможно хем на 29.04.2011 не е попаднало в гранична група, хем в последствие има генерирано число с дата 29.04.2011 и е най-отпред на опашката?
Аз ли нещо не схващам?
Според мен ако родителите са преместили желаниетона детето след 29.04.2011 то детето Б трябва да е с 8.1т и число 110429 - без допълнителни цифри. Говоря за една и съща детска градина!
Помогнете че съм в потрес!

# 661
  • София
На 3то класиране родителите на детето В слагат въпросното ДЗ като 1во желание, детето попада в гранична група и му се генерира случаен номер.  Peace

# 662
  • София
marinakapina, уличих ОДЗто нали?
Не сте каръци. Просто номера на детето ви е висок и има много голям шанс при разместване на кандидатури отново да има деца без допълнителни номера с 8,1т. И ако на тези деца им изтеглят по-нисък входящ номер, пак ще се класират преди вашето.

Моя син е с номер 91. По-каръци сме от вас  Hug

Чочарка, третото класиране беше в събота.
Но до лятната почивка на системата има класирания всяка седмица, само дето не са номерирани. По брой класирането в събота (21ви) е четвърто.

За 12 ОДЗ. Случая е като при marinakapina. Детето, което е класирано на 14.05.2011  е с разместена кандидатура, попаднало е в граничната група с 8,2 и е теглен допълнителен граничен номер.
В момента има дете с високи точки и още едно с 8,2 с разместена кандидатура. в момента при две свободни места се класира детето с високи точки, а на детето без доп. номер ще се изтегли такъв. ако номерът му бъде по-малък от 58996923 ще бъде класирано то.

Успех на всички в борбата  Hug

# 663
  • around the world

"Увеличение на свободни места за класирането на 21.05.2011 г.
http://kg.sofia.bg/?page=news&id=714

По искане на директорите увеличаваме свободните места за следващото класиране (21.05.2011 г.) в следните градини:

18 ОДЗ Детски свят, район Средец
Набор 2008: 3 места

19 ОДЗ Деница , район Младост
Набор 2008: 2 места

20 ЦДГ Жасминов парк , район Подуяне

21 ОДЗ Зора , район Илинден
Набор 2006: 1 място
Набор 2008: 5 места
Набор 2009: 2 места

43 ОДЗ Талант , район Триадица
Набор 2007: 3 места
Набор 2009: 4 места

51 ОДЗ Щурче , район Илинден
Набор 2005: 3 места
Набор 2006: 3 места
Набор 2007: 1 място

58 ОДЗ СЛЪНЧЕВО УТРО, район Кремиковци
Набор 2007: 2 места

67 ОДЗ Мечо Пух , район Слатина
Набор 2005: 2 места

76 ОДЗ Сърничка , район Младост
Набор 2005: 1 място

110 ЦДГ Слънчева мечта , район Подуяне
Набор 2006: 2 места

177 ЦДГ Лютиче , район Подуяне
Набор 2006: 2 места

180 ЦДГ Зайченцето бяло, район Панчерево
Набор 2008: 4 места

Екип ИСОДГ"

# 664
направо ме убиват с това увеличение на свободни места.... Joy особенно и за кои райони става въпрос и кои набори!    #Crazy

# 665
  • София
направо ме убиват с това увеличение на свободни места.... Joy особенно и за кои райони става въпрос и кои набори!    #Crazy
абсолютно! А тези места в район Кремиковци-за набор 2008-74 места. След първо класиране ги наблюдавам-все така си стоят.Ами ясно е, че ще си останат свободни.

# 666
абсолютно! А тези места в район Кремиковци-за набор 2008-74 места. След първо класиране ги наблюдавам-все така си стоят.Ами ясно е, че ще си останат свободни.

Няма значение. Важното е че в някои райони на Сф недостигът е преодолян. Нищо че в същите тези райони недостиг никога не е имало.

# 667
marinakapina, уличих ОДЗто нали?
Не сте каръци. Просто номера на детето ви е висок и има много голям шанс при разместване на кандидатури отново да има деца без допълнителни номера с 8,1т. И ако на тези деца им изтеглят по-нисък входящ номер, пак ще се класират преди вашето.

Моя син е с номер 91. По-каръци сме от вас  Hug

Чочарка, третото класиране беше в събота.
Но до лятната почивка на системата има класирания всяка седмица, само дето не са номерирани. По брой класирането в събота (21ви) е четвърто.

За 12 ОДЗ. Случая е като при marinakapina. Детето, което е класирано на 14.05.2011  е с разместена кандидатура, попаднало е в граничната група с 8,2 и е теглен допълнителен граничен номер.
В момента има дете с високи точки и още едно с 8,2 с разместена кандидатура. в момента при две свободни места се класира детето с високи точки, а на детето без доп. номер ще се изтегли такъв. ако номерът му бъде по-малък от 58996923 ще бъде класирано то.

Успех на всички в борбата  Hug

AnMary, точно в десетката!  Ще си чакаме на опашката, пък дано до догодина да ни огрее! То за септември нямаме шанс...  newsm78

# 668
  • around the world

Няма значение. Важното е че в някои райони на Сф недостигът е преодолян. Нищо че в същите тези райони недостиг никога не е имало.
И вероятно 1500 места, които медиите цитират и които СО била обещала да открият до есента ще са отново в същите райони.

# 669
Да, много ми е интересно къде ще са тези 1500 места - в Кремиковци и Нови Искър може би!?
Освен това си мисля и какво ли ще се случи, когато тези деца пораснат и дойде време да ходят на училище. Дали поне ще има достатъчно места в училищата Laughing

# 670
  • СОФИЯ
ПРАВИЛА И НОРМАТИВИ за планиране на населените места

1. Детски заведения

Детските ясли обхващат 50% от децата на възраст до 3 години включително, а детските градини - 75% от децата от 4 - 7 години. Тези нормативи не се отнасят за децата, обхванати от сезонните детски заведения. Броят на децата на 1000 жители, които трябва да се обхванат от детските заведения, се установява за всеки отделен случай въз основа на проучвания за възрастовата структура на населението в перспектива.

Детските заведения се предвиждат със следния капацитет:

детски ясли за 4 - 6 групи (80 - 120 деца);

детски градини за 6 до 8 групи (150 - 200 деца);

комбинати за 6 до 8 групи (140 - 190 деца).

Най-малкият размер на терена за детско заведение е:

детски ясли - по 20 - 30 м2 на 1 дете;

детски градини - по 30 м2 на 1 дете.

При преустройство на вече изградени жилищни квартали, необходимият терен за детски заведения може да бъде намаляван с 20%.

Детските заведения се предвиждат по начало в съседство или свързано с микрорайонната градина.

От СО обаче естествено хал хабер си нямат. Що ли да имат, то на г-на Ангеличин ЗНП му е мътен и кървав, та шси занимава с нЕкъв си подзаконов НА. Да не е луд - "Тр да се стимулира и частния бизнес".

# 671
  • София

И вероятно 1500 места, които медиите цитират и които СО била обещала да открият до есента ще са отново в същите райони.
Това звучи ли ви познато:
Цитат
[2009-05-30 22:23:58]  Вие не сте класирани на този етап Уважаеми Господине/Госпожо, Детето Ви  ХХХ ХХХ, ЕГН:ХХХ ХХХ не е класирано на този етап в детска градина на Столична община. Изчакайте поне още едно класиране (една седмица). Столична община планира да отвори поне 1000 нови места в детските градини тази година.

Познайте дали до есента бяха отворени поне!!! 1000 места.... но нищо де - важното е, че на обещания са щедри.... щом вече обещават поне по 1500 места до есента. Сигурно другата година ще бъдат поне 2000 ....

# 672
Хаха, Ивон, накара ме и мен да си изкарам получените мейли от ИСОДГ:

Цитат
kg.sofia.bg do_not_reply@sofia.bg  
до ххх
дата 24 април 2010 16:55
тема Вие не сте класирани на този етап

Уважаеми Господине/Госпожо,

Детето Ви ХХХ, ЕГН:ХХХ не е класирано на този етап в детска градина на Столична община.

Изчакайте поне още едно класиране (една седмица).

Столична община планира да отвори поне 2000 нови места в детските градини тази година.

Мен с 2000 бройки са ме лъгали  Whistling

# 673
  • around the world

18 ОДЗ Детски свят, район Средец
Набор 2008: 3 места

19 ОДЗ Деница , район Младост
От списъка с увеличените места по мои наблюдения само тези два района и набори са от наистина проблемните, но бройката е просто умопомрачаваща  ooooh! #Cussing out.

# 674
Мен ме бяха лъгали с 1000 места. Joy

Общи условия

Активация на акаунт