СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012 09.05 - 15.05

• 62 607
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Странно.Говорих с директорката и тя ми каза да заявя СОП и ще се изкача с класирането. Попитах я кога да занеса документите  , а тя ми каза да не нося нищо , че щяло да се види в системата , че съм заявила този критерий. А , и щяло да стане ясно чак септември дали ще ни приеме. Дотогава ли да чакам. Нещо май и тя не е наясно. Как да процедирам  newsm78 newsm78

Пълни глупости. Точки за това не се дават, но ако не го декларираш в системата могат да ти откажат записване. Деца със СОП и ХЗ се приемат на място съгласно нормативната уредба, но това не важи за яслени групи. Това че има масови злоупотреби в яслите е поради факта че някой не си е прочел нормативната уредба. Последния който не си беше прочел ЗНП се оказа зам. кмета Ангеличин.

Как очакваш директора да е наясно ако зам. кмета не е. Но пък е ясно че не важи за яслени групи, т.е. децата в ясла, които имат заявен СОП или ХЗ се класират по общия ред или с решение на комисията в общината (към дирекция Образование). За отаналите предполагам че ще искат лекарска комисия  най-малко, а би следвало и становище от РИО на МОМН.

Не става въпрос за яслена , а за първа градинска група. А съм решила , като си взема протокола от лекарската комисията , да отида при директорката , да и занеса всички документи и да се разберем на място .

Благодаря ви , момичета , за всички отговори и разяснения. Едно време с дъщеря ми се чудех коя ДГ да си избера , а сега....

ПП Можеш ли да ми кажеш къде да я прочета тази наредба , за да съм подготвена.

# 646
На сайта на МЗ трябва да ги има наредбите. Тази за експертизата е от май 2010 г. Там пише че за деца се прави от ДЕЛК.

Но освен това трябва и становище от РИО на МОМН за това че детето може да се интегрира в масова група. А сладурите там се правят на ударени и не искат да гледат молби. Така че депозирай при директорката, но пусни и молба в дирекция Образовани с документите към нея, за разглеждане в работна група. Ако работната група каже че детето трябва да се приеме и групата не е препълнена, директорът трябва да вземе детето.

# 647
milenag, ето какво пише в ръководството на ИСОДГ:
2.2.3
 Децата със специални образователни потребности и/или хронични заболявания, както и тези със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК се приемат на място в ОДЗ и ЦДГ съгласно действащата нормативна уредба.

Тези деца ги записват директорите на място, като доколкото знам всичко става по тяхна преценка, т.е. имат пълното право да ви откажат. по-нагоре пишеше една майка с ХЗ, на която навсякъде и бяха отказали прием и накрая ги приеха по общия ред.  Peace

Да, да, аз съм тази майка. Детето ми е със заболяване (не хронично, а вродено) и навсякъде ми отказаха записване по документи , БЕЗ ИЗОБЩО НЯКОЙ ДА СЕ Е ПОИНТЕРЕСУВАЛ ОТ ПРОБЛЕМА НА ДЕТЕТО И БЕЗ ДА СА ВИДЕЛИ ДОКУМЕНТИТЕ !!!!  #Cussing out ПРОСТО НЯМАХМЕ ВРЪЗКИ !!!  #Cussing out Е, приеха ни по общия ред  Peace Ако детето ти е с ХЗ, извади си документ от ЛКК! Педиатърката трябва да знае как става. С този документ - право в градината и си търси правата !!!!

# 648
момичета ако не си носиш разпечатано заявление директорката е длажна да ми даде нали,и още един въпрос мога ли с преснимана карта на мъжа ми да отида без него да запиша детето

# 649
момичета ако не си носиш разпечатано заявление директорката е длажна да ми даде нали,и още един въпрос мога ли с преснимана карта на мъжа ми да отида без него да запиша детето

Това пише в системата:

Допустимо е вместо оригинал на личната карта на втория родител да бъде предоставено ксерокопие.

# 650
а за заявлението,ще ми го даде тя ако аз не нося ,нали

# 651
  • София
а за заявлението,ще ми го даде тя ако аз не нося ,нали
Да, не се притеснявай.

# 652
Получих майчинство за април, но статуса в НОИ, че работя от 01.05 кога ще се обнови, след като документи се подават края на месеца... и счетоводителката не знае и ще ходи утре до НОИ, въпроса е обаче и системата им какво проверява  newsm78 има ли някой с подобен на моя случай?
За приема в ОДЗ не е важно дали си се върнала на работа или си в платен отпуск.В НОИ и двата случая се подават като работни дни в осигуряване.Счетоводителката ще подаде инфото след изплащане на заплатите.Освен това се проверява дали родителите са на трудов договор, а не дали работодателя е внесъл осигуровките.Трудовия договор се регистрира в НАП,а инвормация за внесени/дължими осигуровки се подава в НОИ

# 653
Здравейте момичета , благодаря на всички, които стискаха палци Еми да влезне , но уви не се случи! Не съм писала до сега , защото бях много ефектирана..но вече със сигурност смятам , че тази система е една пълна идиотщина . 1-ви сме в чакащи но нито вярвам, че ще се освободят места, нито че ако се освободят няма да изкочи някой да ни го вземе.

А на печелившите- Честито!

# 654
  • София
Здравейте! Чета ви с огромен интерес отдавна и единствено при вас откривам отговори на мноого въпроси.
Синът ми не беше приет на 2-ро класиране, но беше първа резерва. В градината имаше 2 незаети места и за мое най-голямо учудване след съботното класиране се оказа, че са приети дечицата които са били на 7-мо и 8-мо място с 8.1т. Е защооо? #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Напишете кое е ОДЗто.
Разбрах. 95 ОДЗ Омайниче

Двете класирани деца са с разместени кандидатури, преди това това ОДЗ най-веротно е било по-ниско желание. Изтеглен им е входящ номер, който е по-нисък от този на детето ви.

На 1вото дете номера е 110429-39763795, на второто - 110429-41036089, а вашия номер е 110429-76115830

# 655
Момичета, помагайте
Не знам аз ли съм тъпа, но нещо не мога да я схвана тая система.
Племенникът ми след първото класиране беше първа резерва, но бе класирано друго дете и малкият пак си остана първа резерва.
Сега със сестра ми се чудим дали да чакаме третото класиране или да посочим друга градина

# 656
  • София
Чочарка, ОДЗ номер?
И btw третото класиране мина.

# 657
  • СОФИЯ
Момичета, помагайте
Не знам аз ли съм тъпа, но нещо не мога да я схвана тая система.
Племенникът ми след първото класиране беше първа резерва, но бе класирано друго дете и малкият пак си остана първа резерва.
Сега със сестра ми се чудим дали да чакаме третото класиране или да посочим друга градина

Колежката, с която работя е в същата ситуация. За поредна година детето й не е прието, тази година на първо класиране бяха първи под чертата..и продължават с частната детска, независимо, че не им е лесно от финансова гл точка. На следващите класирания вече не бяха и първа резерва.

# 658
Чочарка, ОДЗ номер?
И btw третото класиране мина.
E, нали на 21 е третото класиране...
Сега видях, че се е появило още едно дете с повече точки...
Става въпрос за 12 ОДЗ първа яслена група

# 659
Здравейте! Чета ви с огромен интерес отдавна и единствено при вас откривам отговори на мноого въпроси.
Синът ми не беше приет на 2-ро класиране, но беше първа резерва. В градината имаше 2 незаети места и за мое най-голямо учудване след съботното класиране се оказа, че са приети дечицата които са били на 7-мо и 8-мо място с 8.1т. Е защооо? #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Напишете кое е ОДЗто.
Разбрах. 95 ОДЗ Омайниче

Двете класирани деца са с разместени кандидатури, преди това това ОДЗ най-веротно е било по-ниско желание. Изтеглен им е входящ номер, който е по-нисък от този на детето ви.

На 1вото дете номера е 110429-39763795, на второто - 110429-41036089, а вашия номер е 110429-76115830

С други думи - сме каръци и това е! newsm78 Много ме е яд значи!

Благодаря за бързата намеса! Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт