СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012 09.05 - 15.05

• 62 610
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте,

Не успях да събера необходимата документация навреме /грешката си е изцяло наша/, в резултат на което синът ми беше елиминиран за ясла. Мога ли отново/веднага да кандидатствам след като изтрия кандидатурата му и я пусна на ново или има някакъв "наказателен" срок за същото ОДЗ? Предстои откриване на ново крило и предпролагам, че ще го приемат, когато обявят местата.

ПП. Писах и чрез формата за обратна връзка, но знам че тук сте по-бързи и наясно   bouquet
Можете да добавите същото ОДЗ. Наказателни срокове няма.
Не губите 3т по първо желание, т.е. точките по което желание е класирано детето.
Входящите номера обаче ще бъдат различни. Шанс за следващо класиране ще имате ако детето има повече от 8.0/8.1 точки.

# 631
Момичета, кажете в полето СОП какво трябва да попълня ? Самото заболяване ли ??
Може въобще да не попълваш нищо, а да отидеш в конкретната детска градина и да представиш документ за заболяването, обикновено искат протокол от ЛКК

Да ама не. Обадих се на директорката и я попитах кога да и занеса документите , тя ми каза: - Нищо не ми носи , въведи си предимството и ще се изкачиш в класирането. Значи и тя не е наясно.
Аз какво да направя - да и ги занеса насила ли ?!

# 632
  • София
Миленаг, според моят скромен опит с директорките на две ОДЗ- та, те изобщо не са наясно със системата.  Peace  Отиди на място и цитирай на директорката това, което е постнала Ника по- горе.  Можеш да си зададеш въпроса и през обратната връзка.  Peace

# 633
Миленаг, според моят скромен опит с директорките на две ОДЗ- та, те изобщо не са наясно със системата.  Peace  Отиди на място и цитирай на директорката това, което е постнала Ника по- горе.  Можеш да си зададеш въпроса и през обратната връзка.  Peace

Благодаря. Така ще направя.

# 634
Моето дете е прието!  newsm44  Имаше 4 свободни места и се борихме някъде с 11-12 деца за тях и малката ми е изтеглила най-нисък номер и е първа в класирането Simple Smile Не е това ОДЗ, което най-много искахме, но поне ни е в квартала!

Благодаря на всички, които помагаха с информация!

Явно понякога стават чудеса Simple Smile Надявам се всички, които не са приети да успеят да влязат до септември!

Hug Hug Hug

Честито, това е 91 ОДЗ, нали? Това ни беше най-, най-желаната ясла, първо, защото ми е под носа (мога почти от балкона да си хвърля детето там, ама не ми го щат  Mr. Green ) и после, защото племенницата ми е на 5, вече е във втора градинска група, беше си там и на ясла. От сестра ми знам, че от яслата даже са по-доволни родителите отколкото от градината, много ги занимаваха тогава децата, нашата девойка на 2 години знаеше повече песнички и стихотворения отколкото на 4  Laughing  Laughing  Laughing
Иначе както и по-горе се оплаквах, много ме е яд, че 4 деца, класирани на първо класиране и незаписани, явно са кандидатствали само за спорта и така не можа да влезе моето дете преди 2 седмици, но ето пък, че това е донесло късмет на вас  Hug

Благодаря! Да, за 91 ОДЗ става дума. Точно заради същото нещо ние не успяхме да влезем във филиала на 92 ОДЗ (то ни беше първо желание). След първо класиране бяхме първа резерва и после имаше две незаписани деца, които явно също само за спорта са кандидатствали и след това се появиха две деца с много точки и трябваше да преместя кандидатурата. Съжалявам, че вие не сте успели да влезете в най-близката ви ясла. Ако зависеше от мен нямаше да се стига до такива неща и щеше да има места за всички, но за съжаление не стоят така нещата.

Много късмет на детенцето за всичко останало пожелавам!!!  Hug Hug Hug

# 635
Имам въпрос касаещ общинска градина. Миналата година детето ми беше прието и го записах при положение, че посещава частна градина. В последствие решихме да не го пускаме в държавната и уведомих директорката. Преди 2 дена получих мейл от сайта през който се регистрирахме за кандидатстване в който ме уведомяват, че детето ми е отписано едва сега от въпросната градина 7 месеца след като това всъщност се е случило. Директорката много добре ме беше запомнила, дотолкова, че впоследствие дори ме беше коментирала пред други майки - това го казвам защото съм сигурна, че няма как да пропусне че едно дете не посещават градината. Ужасно се подразних, защото на мен това ми изглежда като начин да се вкара някой извън официалната класация. Има ли смисъл да съобщавам някъде и как ви звучи на вас казуса ми?

И с моето дете се случи подобно нещо. Тя беше приета в едно ОДЗ но поради сумати причини я отписах. Даже директорката ме накара да напиша молба, че се отказваме. Преди около 2 месеца влезнах в системата да проверя нещо и за моя голяма изненада пишеше, че дъщеря ми все още посещава съответното ОДЗ и че е приета не през ИСОДГ. Писах в обрана връзка и оправиха уж нещата...
За моят случай писах и на мама Саня с въпрос дали това е изолиран случай или имат такава практика да "не отписват" отписаните деца. Тя каза че ще повдигне въпроса на следващата РГ.

# 636
  • Sofia
Имам следния въпрос  Praynig
От 01.05.2011 се върнах на работа и не знам в НОИ дали ме водят вече на трудов договор или отпуск за гледане на дете (детето навърши 1 година), затова се чудя какво да посоча и на сайта. Пише че преди класиране сверяват с НОИ и се опасявам да не ме дисквалифицират нещо  newsm78

# 637
  • София
Имам следния въпрос  Praynig
От 01.05.2011 се върнах на работа и не знам в НОИ дали ме водят вече на трудов договор или отпуск за гледане на дете (детето навърши 1 година), затова се чудя какво да посоча и на сайта. Пише че преди класиране сверяват с НОИ и се опасявам да не ме дисквалифицират нещо  newsm78
Питай счетоводителя. Това първо е негова работа. В НОИ ще те водят така, както е подадено от фирмата ти.
Ако получаваш майчинство, то със сигурност не са ти го прекратили.

# 638
Здравейте, мами, казвам се Юлиянна Ставрева. Искам да поканя, всички, чиито дечица не са приети в детска градина или ясла  да станат членове на нашата група  http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=112569592138379                                                              Нека се съберем заедно и да организираме протест!

# 639
  • Sofia
Получих майчинство за април, но статуса в НОИ, че работя от 01.05 кога ще се обнови, след като документи се подават края на месеца... и счетоводителката не знае и ще ходи утре до НОИ, въпроса е обаче и системата им какво проверява  newsm78 има ли някой с подобен на моя случай?

# 640
  • София
Оф, счетоводителката ти да вземе да си отвори книжлето със законите! Трябвало е да го направи преди да се върнеш на работа.
Ще звънна в счетоводната фирма на моя приятелка и ще ти отговоря на лични!

Питах!
В края на месеца счетоводителката ти е задължена да те подаде като работеща.
В системата отразяваш, че си на трудов договор.

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 15:10 от tonkabonka

# 641
Здравейте, мами, казвам се Юлиянна Ставрева. Искам да поканя, всички, чиито дечица не са приети в детска градина или ясла  да станат членове на нашата група  http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=112569592138379                                                              Нека се съберем заедно и да организираме протест!

И тук има група повече от година сигурно
http://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=117876078229506&v=wall

# 642
Здравейте! Чета ви с огромен интерес отдавна и единствено при вас откривам отговори на мноого въпроси.
Синът ми не беше приет на 2-ро класиране, но беше първа резерва. В градината имаше 2 незаети места и за мое най-голямо учудване след съботното класиране се оказа, че са приети дечицата които са били на 7-мо и 8-мо място с 8.1т. Е защооо? #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 15:25 от marinakapina

# 643
  • София
Здравейте! Чета ви с огромен интерес отдавна и единствено при вас откривам отговори на мноого въпроси.
Синът ми не беше приет на 2-ро класиране, но беше първа резерва. В градината имаше 2 незаети места и за мое най-голямо учудване след съботното класиране се оказа, че са приети дечицата които са били на 7-мо и 8-мо място с 8.1т. Е защооо? #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Напишете кое е ОДЗто.

# 644
Странно.Говорих с директорката и тя ми каза да заявя СОП и ще се изкача с класирането. Попитах я кога да занеса документите  , а тя ми каза да не нося нищо , че щяло да се види в системата , че съм заявила този критерий. А , и щяло да стане ясно чак септември дали ще ни приеме. Дотогава ли да чакам. Нещо май и тя не е наясно. Как да процедирам  newsm78 newsm78

Пълни глупости. Точки за това не се дават, но ако не го декларираш в системата могат да ти откажат записване. Деца със СОП и ХЗ се приемат на място съгласно нормативната уредба, но това не важи за яслени групи. Това че има масови злоупотреби в яслите е поради факта че някой не си е прочел нормативната уредба. Последния който не си беше прочел ЗНП се оказа зам. кмета Ангеличин.

Как очакваш директора да е наясно ако зам. кмета не е. Но пък е ясно че не важи за яслени групи, т.е. децата в ясла, които имат заявен СОП или ХЗ се класират по общия ред или с решение на комисията в общината (към дирекция Образование). За отаналите предполагам че ще искат лекарска комисия  най-малко, а би следвало и становище от РИО на МОМН.

Общи условия

Активация на акаунт