СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012 09.05 - 15.05

• 62 702
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз утре ще ходя да ги записвам. Да ви питам, че вече окончателно изтрещях- искат ли удостоверение за настоящ адрес, ако няма приет ДК за местоживеене?  Peace

# 121
  • София
Аз утре ще ходя да ги записвам. Да ви питам, че вече окончателно изтрещях- искат ли удостоверение за настоящ адрес, ако няма приет ДК за местоживеене?  Peace
Не би трябвало.

# 122
Сега ново 20 http://dnes.dir.bg/news/detza-jasli-detska-gradina-8590517?nt=4

Е дайте да ги даваме сега пък на 5 месеца тия деца.. И колко по - рано да ги даваме, като мин. възраст е 10 месеца, а да не говорим, че никъде не искат бебета, а също и, че има много градини, които ги приемат, но казват да си ги задържим до навършване на година например. Ама аз наистина вече започвам да избеснявам!  Close Само си говорят да трупат дивиденти предизборно и да си кажат хората, които не се интересуват и не знаят как стоят в детайли нещата "Ейй, браво на управляващите! Мислят за децата и за решаването на проблемите!"

А това изречение направо ме разби: "Ще има и други екстри за предпочелите кариерата пред грижата за новороденото." Е, драги управляващи, сега вече разбирам кое е по - важно за вас - децата на България или това да има кой да ви плаща данъци и да ви пълни хазната! Вече окончателно и съвсем съзнателно абдикирам от тая държава! Отказвам да изпълнявам всичките си граждански задължения, а като най - първо от тях ще зачеркна гласуването, защото всички са еднакви! Само им дай кокъла и им гледай сеира!  smile3513

# 123
На мен не ми дадоха входящ номер,но  получих имейл ,че сме записани - трябва ли да си го искам ?
Ние днес успешно се записахме  Grinning и в системата ни отбелязаха и входящ номер получихме.Както ни и осведомиха,кога събират пари за вода и за "доброволните дарения"  Laughing

Това,че сте получили  писмо по имейла е потвърждението,че сте регистрирани в системата и вх.№ не Ви е необходим Peace Просто той не е потвърждение за записване,а само  факта че сте подали документите си.

# 124
Цитат
"Ще има и други екстри за предпочелите кариерата пред грижата за новороденото."
После се чудим къде му изпуснахме края на това дете ... защо е станало нехранимайко?!? Защо не го познаваме  ooooh! ooooh! "Кариерата е по важна от детето ви"...  ooooh! ooooh! Просто не искам да кажа колко съм ядосана на това което чета...
Навремето майка ми ме е оставила на 2 месеца и половина на баба ми да ме гледа защото нямало майчинство, други майки са си оставяли децата в седмичен детски дом защото работата не позволявала да се грижат за бебето си ... Май някой хора искат да върнат времето назад ... както казах вчера: "НАмирам се в машина на времето явно  ooooh! ooooh!"

Един въпрос: от детската градина ми искат изследвания за васерман на един от родителите за  постъпването на детето в ясла... това за всички градини ли се отнася?

# 125
Сега покрай изборите кой знае какви още щуротии ще се изговорят по темата...

# 126
Клодия, задължително е да има Васерман за единия от родителите за постъпване в ясла. За детска градина не е необходимо  Peace.

# 127
не съм сигурна, дали е обсъждано, не успях да прочета назад, днес в държавен вестник е публикувана промяната в закона за детските ясли и децата няма да се изписват в месеца на навършване на 3 години

Наредба за изменение и допълнение на Наредба
№ 26 от 2008 г. за устройството и дейността
на детските ясли и детските кухни и здрав-
ните изисквания към тях (обн., ДВ, бр. 103
от 2008 г.; изм., бр. 24 от 2009 г.)

§ 1. В чл. 2 ал. 2 се изменя така:
„(2) Децата се изписват от детските ясли
от 1 септември в годината, в която навърш-
ват тригодишна възраст, или по желание на
родителите преди този срок.“

# 128
Той Тотю Младенов не е наясно със сагата с яслите и градините, така че не му се връзвайте. Едните (СО) твърдят че много от ясленчетата кандидатстват защото просто така им харесва, а всъшност не искат да си дават децата в ясла, а да си осигурят място в градина, а изпълнителната власт поощрява майките да си пускат децата на ясла, без да са осигурени условия за това.

Аз по прицип не съм привърженик на яслата, но човек взема решения на база много фактори, а не само на база това, което му се иска да направи. И ако някой преценява че детето ще бъде по-ощетено откъм условия за отглеждане при само един работещ родител е логично да иска детето да тръгне по-рано на ясла. Иначе майките отлагат докато е възможно, но не могат да го правят безкрайно. Няма как да слагаме всички под един знаменател.

Между другото в някои от новините попаднах на репортаж за програмата в подкрепа на майчинството - имало капацитет за 8000 деца, а само 1000 майки са се възползвали. Интересно как изведнъж излязоха с такава информация, при условие че някъде 2008-2009 г. имаше пълно информационно затъмнение и майките чакаха на опашка и никой не им казваше че капацитетът е изчерпан. Поне да бяха оповестили в медиите че тази възможност отново е актуална и родителите на най-малките да се пробват и там.

# 129
не съм сигурна, дали е обсъждано, не успях да прочета назад, днес в държавен вестник е публикувана промяната в закона за детските ясли и децата няма да се изписват в месеца на навършване на 3 години

Наредба за изменение и допълнение на Наредба
№ 26 от 2008 г. за устройството и дейността
на детските ясли и детските кухни и здрав-
ните изисквания към тях (обн., ДВ, бр. 103
от 2008 г.; изм., бр. 24 от 2009 г.)

§ 1. В чл. 2 ал. 2 се изменя така:
„(2) Децата се изписват от детските ясли
от 1 септември в годината, в която навърш-
ват тригодишна възраст, или по желание на
родителите преди този срок.“

Да, ето това окончателно хлопна вратите и на чистите ясли за нас, неприетите в ОДЗ. До тук беше! Аз се отказвам  Tired

# 130
Мами, и ние сме сред успешно записалите се,като още пред нас отразиха записването в системата. Веднага след това получихме и мейл.
Но директорката на нашата ЦДГ ме сюрпризира с изскването детето да е навършило 3 г., за да я посещава реално. При нас това ще се случи през месец декември. Въпросът ми е обичайна практика ли е това изискване? Нормативно обусловено ли е? Ясно е, че ДГ са заведения за дечица от 3 до 7 г., но все пак...
Всички платени и неплатени отпуски съм ги взела и от септември трябва да съм на работа...
А и изказването: "Много е мъничка, няма кой да се занимава с нея!" (казано наистина с възможно най-доброжелателния тон) ме вкара в едно униние....

# 131
Един въпрос: от детската градина ми искат изследвания за васерман на един от родителите за  постъпването на детето в ясла... това за всички градини ли се отнася?

Клодия, задължително е да има Васерман за единия от родителите за постъпване в ясла. За детска градина не е необходимо  Peace.

Не е така - задължително е да се направи Васерман на единия родител, преди детето за първи път да постъпи в детско заведение - било то ясла или градина. Ако вече е ходило на ясла, за градината не се изисква.

Кукувиче, няма такова изискване. Племенницата ми е родена в средата на декември, но си я взеха в градината още през септември, както всички останали. А и колко по-мъничка ще е дъщеря ти от дете, навършило 3 години на 30 август, да речем. Това са глупости. Поговори с директорката и спокойно, но твърдо й обясни, че ще си заведеш детето през септември, а тя е длъжна да го приеме, щом вече е записано.

# 132
Мами, извинявайте предварително ако някъде е обсъждан въпроса. Прочетох няколко страници назад, но не видях отговор на възникналия въпрос, а той е: кандидатстваме за прием в ЦДГ. Не сме класирани на 30.04.2011г. В списъка на чакащите сме. Срока за записване на класираните на 30.04.2011г. е до 13.05.2011г. Има второ класиране на 07.05.2011г. За кои места е това класиране? Срока за записване от първото още не е изтекъл. Виждам, че там са децата, които не са се записали още от първото класиране. Срока за записване от второто класиране е до 20.05.2011г., но ще има трето класиране на 14.05.2011г. За кои места? Реално - незаписалите се деца от второто класиране могат да го направят до 20.05.2011г. Моля за отговор, аз ли не разбирам нещо или...?

# 133
Пролетна фея, благодаря ти за бързия отговор. И аз все си мисля, че е просто индивидуално решение на директорката. Въпросът е каква е целта му? Аз и обясних, че наистина нямам опции за справяне с проблема, но тя доста твърдо и категорично отказа коментар. Но явно е политика на градината, защото като си тръгвахме на двора една от леличките ни каза същото...

# 134

Да, ето това окончателно хлопна вратите и на чистите ясли за нас, неприетите в ОДЗ. До тук беше! Аз се отказвам  Tired

Не си права! Не виждам как това хлопва вратите за вас, при положение, че приемът за чиста ДЯ е еднократен /поне, би трябвало да е така/. Реално, тръгването на ясла се предполага, че става през есента, когато "старите" деца вече се изписват.
Това трябваше отдавна да се случи!

Общи условия

Активация на акаунт