СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012 09.05 - 15.05

• 62 587
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Е, никой не е казал, че 1000-2000 места ще бъдат открити в Центъра или Младост.  Mr. Green

# 676
Връщам се от градината и едно нещо ми направи малко не добро впечатление.. искаха ни ксерокопия от личните карти, които да оставим там. Това не ми се вижда много редно. Градините администратори ли са на лични данни, че да държат такива документи? Ние нямахме, там нямаше ксерокс и въпросът приключи така, като обещахме да ги дадем септември. Аз смятам септември да забравя  Laughing

# 677
  • around the world
Поредните обещания:

"Йорданка Фандъкова: Още 1500 места в детски градини ще се разкрият тази година

17 май 2011  Агенция "Фокус"

"Още 1500 места в детски градини ще се разкрият тази година, като се изграждат 11 нови сгради. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при откриването на ремонтирана сграда на 30 ОДЗ Радецки в столичния кв. „Изгрев”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. С около 4000 са се увеличили местата в градините през последните 2-3 години, заяви Фандъкова и допълни, че досега са завършени 40 нови сгради на детски градини в София.
880 деца са били приети в детски градини на третото класиране от миналия петък. От тях 446 са класирани за ясла, 437 деца – за първа градинска група и около 90 деца за другите групи. Фандъкова посочи, че ако децата не са записани до две седмици от обявяването на класирането, място се губи.
Ремонтът на 30 ОДЗ е извършен изцяло със средства на Столична община и е на стойност 270 000 лв. Разкрити са 2 групи за 50 деца. „Това е поредната детска градина, която се освобождава след освобождаване на помещения, заети преди това от частни училища и други институции. Това е 16-ата поред градина от общо 21, които заварихме със заети помещения”, коментира Фандъкова. По тази мярка са приети общо 770 деца.
Кметът посочи, че ще продължи устойчивата и последователна политика за осигуряване на места за децата в градините.
Столичният кмет подари на децата в новите групи на 30 ОДЗ няколко тома с приказки на Андерсен. "
http://focus-news.bg/?id=n1525004

Като се има предвид, че това не са нови 880 места, а 730 от тях са от деца класирани, но незаписани на 1-во класиране...

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 15:08 от Bueno

# 678
  • Sofia
Благодаря на всички за отговора  Hug

Имам още един въпрос - как така срокът за записване е 2 седмици, а има класиране всяка седмица? Как се освобождават места всяка седмица?

# 679
  • СОФИЯ
Връщам се от градината и едно нещо ми направи малко не добро впечатление.. искаха ни ксерокопия от личните карти, които да оставим там. Това не ми се вижда много редно. Градините администратори ли са на лични данни, че да държат такива документи? Ние нямахме, там нямаше ксерокс и въпросът приключи така, като обещахме да ги дадем септември. Аз смятам септември да забравя  Laughing

Обсъждахме в някоя от предишните теми. Би следвало да са, ще проверим.

Поредните обещания:

"Йорданка Фандъкова: Още 1500 места в детски градини ще се разкрият тази година

17 май 2011  Агенция "Фокус"

...

Йорданини...ай да не казвам кво..

# 680
  • Sofia
Ние сме 6та резерва за едно ОДЗ... уж добър номер изтеглихме, ама с тия социални... като тръгнат на ясла нали спират майчинските или се бъркам?  newsm78

# 681
  • Sofia
сега разбрах отговора на последния ми въпрос - ако си дал детето на ясла и работиш нищо не губиш - 120лв си ги получаваш, но ако не работиш ти ги намаляват от 240 на 120 когато тръгне на ясла.

# 682
marinakapina, уличих ОДЗто нали?

Чочарка, третото класиране беше в събота.
Но до лятната почивка на системата има класирания всяка седмица, само дето не са номерирани. По брой класирането в събота (21ви) е четвърто.

За 12 ОДЗ. Случая е като при marinakapina. Детето, което е класирано на 14.05.2011  е с разместена кандидатура, попаднало е в граничната група с 8,2 и е теглен допълнителен граничен номер.
В момента има дете с високи точки и още едно с 8,2 с разместена кандидатура. в момента при две свободни места се класира детето с високи точки, а на детето без доп. номер ще се изтегли такъв. ако номерът му бъде по-малък от 58996923 ще бъде класирано то.

Успех на всички в борбата  Hug

Това означава, че май ще е по-добре да разместим градините и да се надяваме на получаване на по-малък граничен номер за другата градина?...

# 683
Не, ако детето тръгне на ясла, а ти не работиш нищо не получаваш  Peace

# 684
сега разбрах отговора на последния ми въпрос - ако си дал детето на ясла и работиш нищо не губиш - 120лв си ги получаваш, но ако не работиш ти ги намаляват от 240 на 120 когато тръгне на ясла.

Получаваш 120 лв. само, ако се върнеш на работа. Ако не се върнеш - нищо не получаваш.

# 685
  • София
Цитат
Съобщение:
[2009-05-23 14:10:12]  Вие сте не сте класирани на този етап

1000 нови места в детските градини тази година

Цитат
Съобщение:
[2010-04-24 16:40:21]  Вие не сте класирани на този етап

2000 нови места в детските градини тази година

Цитат
Съобщение:
[2011-04-30 10:30:51]  Вие не сте класирани на този етап

1500 нови места в детските градини тази година

1000 -> 2000 -> 1500
И местата намалиха Simple Smile

Това означава, че май ще е по-добре да разместим градините и да се надяваме на получаване на по-малък граничен номер за другата градина?...
Да, разместете кандидатурите.

Или_, Гаджет е обяснила.

# 686
  • Sofia
да, мерси  Hug значи всички, които не работят си губят 240лв на месец от ясла.

За "трето класиране на 21.05" откъде ще дойдат места, като не е изтекъл срока за записване на предишното? това не можах да разбера  newsm78

# 687
Аз пък се чудя това ЧОУ  ЧПГЧО  ПГ Интербизнес http://www.bgmaps.com/map/sofia кога мисли да освободи сградата на детската градина  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
В сравнение с другите градини в района, тази е огромно направо (под балкона ми е)  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Много деца могат да се съберат  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 688
  • СОФИЯ
да, мерси  Hug значи всички, които не работят си губят 240лв на месец от ясла.

За "трето класиране на 21.05" откъде ще дойдат места, като не е изтекъл срока за записване на предишното? това не можах да разбера  newsm78

Напр. отказано записване, заради некоректно заявени критерии. Или директорката е решила да поуплътни някоя група.

# 689
Хаха, така ще дойдат 10-на свободни места в район за всички набори....

На мен във формата за обратва връзка ми говорят за нови 1500 места. Милите толкова са жалки, че сами започват да си вярват на глупостите.

Общи условия

Активация на акаунт