в колко часа сутрин стават вашите деца?

• 25 977
  • 403
  •   1
Отговори
# 270
  • България/Германия
Ляга към 21:00, но после се почва едно въртене, едно чудо...пие вода, вика ме да я гушкам, пее песнички, докато най-накрая се предаде в пълно изтощение и заспи. Откакто се стъмва по-късно, все по-трудно заспива. Сутрин става между 8:30 и 9:00, а и спи на обяд по около час и половина - два, така че не мога да се оплача  Heart Eyes

# 271
Между 6.30-7.00. Зимата отпускаше до към 8.00 (но като сметнем лятното часове време, май е същото). Ляга си към 10.30-11.00 обаче.
Наваксва си на обяд, когато ако го оставят, може да спи и три часа. Случвало му се е обаче и да спи 3 минути вместо три часа, е часовете на лягане е ставане остават непроменени.

# 272
След дълги и мъчителни опити да оставя детето само да ми покаже - въведох строга дисциплина - лягане в 22, до половин час заспива, ставане най-късно 8,30 - аз я будя, следобед поне 1 час, но не повече от 2. Така намалихме и събуждането през нощта, което беше нашия проблем - през час се будеше  Crazy

# 273
  • Варна, морето, сините вълни...
Втора седмица откакто сме на село става в 6:30  #Crazy има ли и други луди? Писна ми вече, но го приспивам по различно време и пак си става между 6 и 7 Sad

# 274
  • Някъде по Дунава
Когато беше на 2г. заспиваше в 21ч и ставаше към 8ч, сега заспива към 22ч и пак по същото време става.

# 275
Втора седмица откакто сме на село става в 6:30  #Crazy има ли и други луди? Писна ми вече, но го приспивам по различно време и пак си става между 6 и 7 Sad

И ние като пътуваме  и сменяме обстановката, почва да става ужасяващо рано (независимо, че от превъзбудата си ляга по-късно). Няма ли някоя баба там, на която да го оставиш в ранната утрин, а ти да си доспиш?

# 276
Порасна и почна да става все по-рано. Преди спеше и до 8, тази сутрин в 5:45 вече беше станала, бодра-бодра.

# 277
  • България/Германия
И при нас смяната на обстановката тотално обърква режима на спане. Когато сме при баба и дядо, заспива поне час по-късно от обичайното и после сутринта в 6 е на крак. Сигурно се притеснява, че ще изпусне от времето за игра  Laughing Хубавото е, че баба й я взима и се занимава с нея, докато ние с татко й поспиваме още 2-3 часа.

# 278
От както сме на лятно часово време, дъщеря ми /на 18м/ започна по-късно вечер да заспива, в 21ч и сутрин към 7.30 максимум 8ч е готова за подвизи Grinning
Но продължава през деня да спи 2 пъти - преди и след обяд. На каква възраст започват да спят веднъж през деня?

# 279
На каква възраст започват да спят веднъж през деня?

При всяко дете е различно.Моето беше на около 10м когато започна да спи само на обед.

# 280
  • България/Германия
Моята също около 10-ия месец се отказа от сутрешната дрямка и започна да спи по 3 -3,5 часа наведнъж. По принцип се води, че между годинка и годинка и половина се отказват от едната дрямка. Но пък има дечица, които и до две годинки си спят по два пъти на ден. Така че щом не пречи на нощния сън и на цялостния режим, няма проблем.

# 281
О, на мен не ми е проблем, че спи. Даже бих искала по-дълго да е така, но вече е на 18м и затова попитах Blush

# 282
  • Варна, морето, сините вълни...
Моя беше почнал да спи по един път на ден, но вече месец от както сме си на село става в 6-6:30 сутрин и пак си върна сутрешния сън. Спи от 9:30-10:30 повечето пъти по 40 мин. а след обяд спи по 3 часа днес спа даже 3 и 1/2 часа  Shocked На мен така ми е ок понеже сутрин като изляза той заспива в количката и си пия кафето на спокойствие  Wink после играе малко с децата, а след обяд лягам и аз с него да спя  Blush

# 283
И моят започна да спи по веднъж след годинката, даже към година и два-три месеца, може би. Преди това му беше нестандартен режима - спеше по два часа и отгоре от 11.00-11.30, и после си дремваше за 30-40 мин към 16-17ч. Логично това, което отпадна беше следобедната дрямка и известно време имах проблем с изместването на този един сън в малко по-късен час. И до ден днешен, ако пътуваме, или има други улесняващи обстоятелства, още към 11.30-12.00 е готов да заспи. И досега му се случва, ако сме на почивка в движение с много емоции, да върне двата съня на ден.

Ляга късно и става рано, но затова пък спи по три часа, даже и три и половина следобед, ако е в спокойна обстановка. Сутрин много ми се спи, но като цяло ме устройва дългия следобеден сън. Пък и - устройва, не устройва, кой ли ме пита? Simple Smile

# 284
Лягат вечер най късно към 21ч Вики става към 8ч а Мариса е кукуряк още в 5ч и има  едно задължително събуждане  през нощта но пък спи сутрин от 9:30 до към 11:30 после от 14ч до 17ч.
Така, че не мога да се оплаквам много много.

Последна редакция: нд, 24 юни 2012, 13:07 от Camile

Общи условия

Активация на акаунт