Наивна в много отношения - да, но хитра в други - това също. Аз категорично вярвам, че това нейно засенчване на Чарлс беше преднамерено. Тя красива и чаровна, той не. Но ако не беше той, никой нямаше и да знае коя е Даяна Спенсър и това е факт. Признавам й всички смекчаващи обстоятелства - тежко детство, нестабилна донякъде психика и така нататък. Но все пак не е дошла от улицата. Семейството й е с аристократично потекло и е трябвало да знае поне малко какво я очаква. Всъщност основният й проблем може би е, че е бъркала това да си светска знаменитост с това да си член на кралското семейство. Точно този вид публичност - сериозно, танц в Операта като подарък за рождения ден на Чарлс? - не е този, който биха оценили новите й роднини.
Иначе като малка и аз много й се възхищавах и много й съчувствах. Но пораснах и осъзнах, че в живота няма само бели и добри и черни злодеи. Всички са хора. И всяка история има две страни.
За благотворителните й каузи изобщо не говоря. Достойни са за уважение. Както и тези на принцеса Ан, между другото, нищо, че не се е снимала с болни деца. Всеки си има свой подход. Жалко, че Даяна така и нямаше време да си изгради нов живот. Не знаем какво би постигнала.
Но ти пък правиш точно това, в което обвиняваш Даяна: смяташ, че тя е виновна за незавидната слава на Чарлс. А той може да вини само себе си, семейството си и цялата машина, впрегната да им служи. Тя просто беше по- гъвкава и в крак с времето, а те в началото въобще не разбраха как да отиграят топката /т.е. нейната неочаквана активност/, а после се нацупиха, капсулираха в своето величие на обидени кралски величия и докато се усетят, вятърът надуваше платната на Ди, а те трябваше.. сами да си правят вятър, ако се сещате какво имам предвид.
А я сега да погледнем какво правят Уилям и Хари и защо хората ги обичат? Защото повтарят медийното държание на майка си. Да не мислите, че и на тях всеки път им се ходи в африканските лагери и че не казват "стига толкова"? Обаче вече видяха правилата на играта какви са, хванаха се на хорото и го играят доста добре! А "старите муцуни"...симпатяги са, но изобщо не са в час и са си оставени на доизживяване. Което си има своя чар, поне за мен.