Всичко за Кралската сватба-29.04.11

• 167 071
  • 3 214
  •   1
Отговори
# 2 700
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вселена, напълно съм съгласна, че Даяна е била точно нещастна жена с провалена младост, която е искала да натрие носа на тези, които е смятала за виновни за положението си. Въпросът е, че не само нейният живот се провали, а до голяма степен и този на Чарлс, а това се подминава, защото се смята, че той си го заслужава. Двама души, които не са си подхождали от самото начало и са жертви един на друг, така ги виждам аз. Това, че тя е смятала други за виновни за положението си, го приемам - никой не обича да признава, че и той може да има вина. Но тази нейна кампания за преднамерено очерняне на кралското семейство просто ми идва в повече. Аз бяла и добра, те до един черни и лоши - нагледали сме се на такива сценарии в реалния живот. Махнете кралския блясък и ще лъсне същото.

Наивна в много отношения - да, но хитра в други - това също. Аз категорично вярвам, че това нейно засенчване на Чарлс беше преднамерено. Тя красива и чаровна, той не. Но ако не беше той, никой нямаше и да знае коя е Даяна Спенсър и това е факт. Признавам й всички смекчаващи обстоятелства - тежко детство, нестабилна донякъде психика и така нататък. Но все пак не е дошла от улицата. Семейството й е с аристократично потекло и е трябвало да знае поне малко какво я очаква. Всъщност основният й проблем може би е, че е бъркала това да си светска знаменитост с това да си член на кралското семейство. Точно този вид публичност - сериозно, танц в Операта като подарък за рождения ден на Чарлс? - не е този, който биха оценили новите й роднини.

Иначе като малка и аз много й се възхищавах и много й съчувствах. Но пораснах и осъзнах, че в живота няма само бели и добри и черни злодеи. Всички са хора. И всяка история има две страни.

За благотворителните й каузи изобщо не говоря. Достойни са за уважение. Както и тези на принцеса Ан, между другото, нищо, че не се е снимала с болни деца. Всеки си има свой подход. Жалко, че Даяна така и нямаше време да си изгради нов живот. Не знаем какво би постигнала.

Но ти пък правиш точно това, в което обвиняваш Даяна: смяташ, че тя е виновна за незавидната слава на Чарлс. А той може да вини само себе си, семейството си и цялата машина, впрегната да им служи. Тя просто беше по- гъвкава и в крак с времето, а те в началото въобще не разбраха как да отиграят топката /т.е. нейната неочаквана активност/, а после се нацупиха, капсулираха в своето величие на обидени кралски величия и докато се усетят, вятърът надуваше платната на Ди, а те трябваше.. сами да си правят вятър, ако се сещате какво имам предвид.  Laughing Народът почувства Ди една от тях, когато я видяха плачеща, страдаща за семейството си, за болните. А колко да е страдала...ами колкото всеки нормален човек със свои проблеми. А защо никой не видя Чарлс и Ками страдащи? Ами да са го показали! Като са толкова горди, сами ще си надуват платната и ще гледат завистливо към отличниците. Даяна първа разбра, че може да бъде и двете /светска знаменитост и член на кралското семейство/, по- младите донякъде я последваха, а дъртофелосите си останахо по пиадесталите. Еми то хубост насила не става, да си стоят и да си мрънкат!
А я сега да погледнем какво правят Уилям и Хари и защо хората ги обичат? Защото повтарят медийното държание на майка си. Да не мислите, че и на тях всеки път им се ходи в африканските лагери и че не казват "стига толкова"? Обаче вече видяха правилата на играта какви са, хванаха се на хорото и го играят доста добре! А "старите муцуни"...симпатяги са, но изобщо не са в час и са си оставени на доизживяване. Което си има своя чар, поне за мен. Thinking  

# 2 701
Нищо й нямаше на славата на Чарлс, преди Даяна да разгласи по медиите участта си на нещастна измамена жена. Да, тя беше по-популярна, но нищо повече. Неговият проблем с пиара дойде след нейните откровения и точно заради тях. Тогава всяка дума, че Даяна може да е нещо по-малко от съвършена, се приемаше като лъжата на века и категорично не й се вярваше. А поведение като нейното по време на едно официално посещение аз не бих си позволила не на официално събитие, а и с хора извън най-тесния ми приятелски кръг: домакините, за лош късмет, настояват Чарлс да свири на виолончело ли беше, не знам на какво, защото като малък обичал. Няма как да откаже. И не става добре. След което Даяна се втурва да покаже тя какво може. Не знам за вас, но аз лично избягвам ситуации, в които да подчертавам колко мъжът до мен не може нещо, пък аз съм роден талант.

Популярността на кралското семейство също си беше добре преди Даяна. Тя просто промени публичния образ на тази популярност и те наистина не реагираха адекватно. А тъй като тя си знаеше, че те няма да й отговорят подобаващо, се развихри в пресата - поведение, което за мен не е достойно. Но за нея се оказа печелившо.

Моите резерви по отношение на Даяна са не към благотворителните й изяви и така нататък, а към нещата, които самата тя разкрива за личния си живот. Има нещо нередно, когато някой толкова добър, милостив, състрадателен и прочие блъска възрастна жена по стълбите, отрязва приятелите си един по един и използва сина си за "довереник", както самата тя казва. И това нещо вероятно е просто известна нестабилност в характера. Освен това не съм склонна да оправдая отмъстителността. Не и в такъв размер. Тя и Фърги се разведе по същото време и куп глупости натвори оттогава, но от нейната уста такива неща не съм чула.

# 2 702
  • Paris, France
има филм за посещението и там и на тези кадри се вижда как след 5 минутно позиране права, седнала, до детето, зад него, казва "Стига (итс инъф)" и си тръгва......

Дали може да се види някъде този филм?

Не зная и даже не помня как се казваше. Даяна не е първата кралска особа здрависвала се с ХИВ-позитивни, но принцеса Ана остана незабелязана. Живеех на улица в Ърлс корт, на която Даяна дойде да посети приют за спинизни. Завардиха улицата за нейно посещение от 7ч сутринта а тя се появи към 10.30ч. Остана не повече от половин час като повечето от времето го прекара в поздрави с тълпата и изслушване на хвалебствията им. По протежението на цялата улица имаше журналисти, които, между впрочем, бяха много по-многобройни от останалите присъствуващи.

Някой писа, че Камила и принца трябвало да показват чувствата си. Те са учени да не ги показват и за тях това е изискване.

Писа се, че младостта и била провалена. Е, каква младост би имало момиче, което и основно образование няма (не съм сигурна на какво отговарят О-левълс но тя и тях не е взела), не знае езици и работи като детегледачка, което в Лондон през 80те не е било нито престижно нито добре платено? Млади, руси, високи момичета има във всяко благородническо семейство на север и което и да е от тях би било популярно ако се беше оженило за Уелския принц. А ако нейната баба не беше приближена до кралицата майка никой нямаше и да е чул за нея.

Популярността и бе изградена на основите на брака и и двореца.

Не ми харесваше, че непрекъснато се изкарваше мъченица, още повече, че двореца е затварял очи за връзките и.

Не е проправила тя пътя за Кейт. Ферги се ожени без проблем за Андрю. Още тогава на двореца е било ясно, че има проблем заради медиите и че времената се променят.  Още за тяхното, че и това на кралицата поколение се е знаело, че е трудно да им се намери подходящ брачен партньор заради ограниченията.

# 2 703
Пипа

Мисля, че с Хари щяха да са супер купонджийска двойка!  Peace

# 2 704
  • София
Цитат
Е, каква младост би имало момиче, което и основно образование няма (не съм сигурна на какво отговарят О-левълс но тя и тях не е взела), не знае езици и работи като детегледачка, което в Лондон през 80те не е било нито престижно нито добре платено? Млади, руси, високи момичета има във всяко благородническо семейство на север и което и да е от тях би било популярно ако се беше оженило за Уелския принц. А ако нейната баба не беше приближена до кралицата майка никой нямаше и да е чул за нея.

от къде си сигурна, че това не й е било достатъчно? Всеки има различни критерии за успял  Peace

Цитат

Да, популярността до някъде, НО обичта към нея не е заслуга на кралското сем-во, а въпреки него  Peace Истината е, че след развода тя си остана популярна и обичана, а Чарлз пак остана зад нея в класацията  Peace
Не е хубаво да говоря за погребението й в тази тема (все пак е за сватба), НО ако Чарлз беше се споминал (недай си Боже) не съм убедена, че щеше да е такова чудо.

справка: http://www.arabtimesonline.com/NewsDetails/tabid/96/smid/414/Art … ngs-/Default.aspx

Цитат
Не е проправила тя пътя за Кейт. Ферги се ожени без проблем за Андрю. Още тогава на двореца е било ясно, че има проблем заради медиите и че времената се променят.  Още за тяхното, че и това на кралицата поколение се е знаело, че е трудно да им се намери подходящ брачен партньор заради ограниченията.

хич не е тя, само където тя за първи път държеше децата й да ходят на училище, а не да се обучават от частни учители и да не се отглеждат само от бавачките, а да ги води със себе си по визити, да ги води да играят извън двореца и т.н.  Peace

# 2 705
Абе глупости пишете, и Уилям е обучаван от частни учители, и Чарлз е ходил на училище.

# 2 706
има филм за посещението и там и на тези кадри се вижда как след 5 минутно позиране права, седнала, до детето, зад него, казва "Стига (итс инъф)" и си тръгва......

Дали може да се види някъде този филм?

Не зная и даже не помня как се казваше. Даяна не е първата кралска особа здрависвала се с ХИВ-позитивни, но принцеса Ана остана незабелязана. Живеех на улица в Ърлс корт, на която Даяна дойде да посети приют за спинизни. Завардиха улицата за нейно посещение от 7ч сутринта а тя се появи към 10.30ч. Остана не повече от половин час като повечето от времето го прекара в поздрави с тълпата и изслушване на хвалебствията им. По протежението на цялата улица имаше журналисти, които, между впрочем, бяха много по-многобройни от останалите присъствуващи.

Някой писа, че Камила и принца трябвало да показват чувствата си. Те са учени да не ги показват и за тях това е изискване.

Писа се, че младостта и била провалена. Е, каква младост би имало момиче, което и основно образование няма (не съм сигурна на какво отговарят О-левълс но тя и тях не е взела), не знае езици и работи като детегледачка, което в Лондон през 80те не е било нито престижно нито добре платено? Млади, руси, високи момичета има във всяко благородническо семейство на север и което и да е от тях би било популярно ако се беше оженило за Уелския принц. А ако нейната баба не беше приближена до кралицата майка никой нямаше и да е чул за нея.

Не ми харесваше, че непрекъснато се изкарваше мъченица, още повече, че двореца е затварял очи за връзките и.

Не е проправила тя пътя за Кейт. Ферги се ожени без проблем за Андрю. Още тогава на двореца е било ясно, че има проблем заради медиите и че времената се променят.  Още за тяхното, че и това на кралицата поколение се е знаело, че е трудно да им се намери подходящ брачен партньор заради ограниченията.

Да, и точно в това е проблемът на Чарлс и Камила, а не Даяна.

А Даяна е можела да има младостта на сестрите си, например. Със сигурност са били по- щастливи от нея.

# 2 707
  • София
Абе глупости пишете, и Уилям е обучаван от частни учители, и Чарлз е ходил на училище.

то ясно, че е ходил, става дума за заниманията им като малки, явно не се изразих правилно. Според Даяна това е бил един от големите конфликти м/у нея, Чарлз и кралицата  Peace Дали е така, само те си знаят.

# 2 708

http://svenskdam.se/files/2010/01/Carl-Philip-och-Sofia.jpg

Само да кажа - Шведът е зает. Ако я одобрят семейството де, засега май не е одобрена.

# 2 709

то ясно, че е ходил, става дума за заниманията им като малки, явно не се изразих правилно. Според Даяна това е бил един от големите конфликти м/у нея, Чарлз и кралицата  Peace Дали е така, само те си знаят.

Точно така е! Тук по- горе се цитират някакви преразказани случки, на които никой от нас не е бил свидетел, а за да се добие някаква що-годе вярна представа, трябва да се чуят поне три-четири разказа на очевидци, не намесени в отношенията, да се насложат тези разкази и да се види общата картина. Затова не вярвам много- много на казаното от засегнатите страни, а гледам и чета по пресата кой какво прави за един по- дълъг период от време и си вадя заключенията.

# 2 710
Ето още манипулирани снимки, инспирирани от кралската сватба:
http://www.xa-xa.org/2011/05/05/otgremela-nedavno-gromkaja-svadba-i-nachali.html

# 2 711
  • Paris, France
Не зная колко са били щастливи сестрите на принцеса Даяна. За лейди Сара МакКоркодейл се знае, че е страдала от анорексия и че не е приела добре отдръпването на принца от връзка с нея и в последствие сватбата с Даяна. И тя е искала по-бляскав живот. Другата сестра е била вече омъжена за заместник секретар на кралицата с когото в последствие получиха благородническа титла. И Даяна и Сара са били емоционално нестабилни, но Даяна е могла да се държи подобаващо по време на кратката връзка (преди сватбата) вземайки урок от случките на сестра си. Флиртовете на двете сестри с медиите  започват много преди брака на Даяна.

# 2 712
 бракът на Камила и Чарлс е пиарска работа , за да закрепят имиджа му и това е проработило , като гледам ,
тогава разкриха и други негови люб.истории - едната беше с някаква жена 20-тина години по-млада от него и за да тушират неодобрението към него пиари-те са му предложили брак ,
като чета и сега Камила и Чарлс не прекарват много време заедно и често живеят разделени ...

# 2 713
  • Paris, France
хич не е тя, само където тя за първи път държеше децата й да ходят на училище, а не да се обучават от частни учители и да не се отглеждат само от бавачките, а да ги води със себе си по визити, да ги води да играят извън двореца и т.н.  Peace

Е, оставаше и на училище да не ходят! Времената са били други. Кралицата няма как да е водила децата си на училище, защото тогава вече е била кралица и е имала , като такава, срещи и задължения. По онова време никой монарх или гържавен глава не е водил децата си по посещения.

Когато кралицата е записала престолонаследника в съвсем ново и неизвестно училище, това е изтръбено из медиите като раволюция. Просто ние не сме били родени за да го помним. Точно Уелския принц спомага да нарастне интереса към това училище, което до ден днешен е едно от  най-престижните в Лондон и за което няма места въпреки високите цени.

Всички принцове са играли извън двореца. Има и снимки. Е, не са ги водили в пролетарските панелни квартали или при плебса, но това не се и очаква и не са царедворците единствените, които странят от по-долните класи. Те в Англия се различавват силно и това е видимо от пръв поглед. Даже няма нужда да видите човека - акцента, интонацията и речникът издават класата.

Не е ПРски брака с Камила. Беше им по-изгодно да се оженят за да може разходите по нея, станали огромни след събирането им заради нуждата от скъпи дрехи и аксесоари и охрана да могат да бъдат поети легално от двореца. Бяха критикувани заради високата и издръжка на която тя нямаше право като любовница.

# 2 714
Бракът на Камила и Чарлс предизвика сериозни проблеми, обществото недоволстваше и се стигна до компромиса да я наричат херцогиня на Корнуол само защото Даяна беше известна като принцеса на Уелс. Тогава сума ти хора решиха, че това означава едва ли не морганатичен брак. Подозирам, че доста народ ще остане изненадан, когато един ден Чарлс стане крал, а тя - кралица. Естествено, че прекарват много време разделени. Имат си задължения хората. Тя и Фърги се оплакваше, че със съпруга й прекарвали заедно не повече от 40 дни годишно. Нищо чудно, че са стигнали до развод.

Дано на младите им потръгне повече и да са понаучили нещо от грешките на тези преди тях.

Между другото, Чарлс ми идва много безличен, но Филип е бил страшно красив като млад.

Общи условия

Активация на акаунт