Частни детски градини София 3

• 71 839
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2011/07/cosmos-kids.html
Сега им разгледах и сайта. Скъпичка градина си е.

Относно Cosmos Кидс - страницата им има тук там грешки, а английският им е доста 'побългарен'. Представям си на какъв английски ги учат  Grinning

От моят кратък опит с англоезична детска градина в БГ мога да споделя, че за естественото усвояване на английския (пък сигурно и друг чужд език) най-голямо значение има наличието на други деца в градината с английски (или друг) майчин език.

# 331
Знам за отскоро съществуваща частна ясла/градина в Бизнес център "Слатина", "Слатинска" №1. Детето на моя близка ходи там, аз нямам лични впечатления специално от градината.  Спомням си само, че тя е много доволна. Мисля, че би трябвало да приемат детенце дори и само за две седмици. Мога и телефон да потърся, ако на някой му потрябва. Таксата за един месец беше някъде към 500-600 лв май, но не знам дали за по-кратък период се плаща за целия месец или не.

Аз лично още мисля, толкова пари не ми се дават, а и се надявам на държавната ясла, макар, че шансовете клонят към 0. Хубавото е, че разполагам със супер баба, но не и при нас в София, та дечко често е далече от нас  Cry

# 332
  • София

Относно Cosmos Кидс - страницата им има тук там грешки, а английският им е доста 'побългарен'. Представям си на какъв английски ги учат  Grinning

От моят кратък опит с англоезична детска градина в БГ мога да споделя, че за естественото усвояване на английския (пък сигурно и друг чужд език) най-голямо значение има наличието на други деца в градината с английски (или друг) майчин език.

Аз съм минавала доста пъти покрай градината и честно казано, веднъж не съм чула да говорят на английски на децата.  На мен не ми пречи, но все пак се водят англоезична градина и си искат съответната такса за това.

# 333
Радвам се, ако съм била полезна.

# 334
Благодаря, но Бизнес парка ми е далече, някъде около Метрото ще е добре, защото после ще пътувам с 88 към Дружба  до гара Искър.

# 335

Аз съм минавала доста пъти покрай градината и честно казано, веднъж не съм чула да говорят на английски на децата.  На мен не ми пречи, но все пак се водят англоезична градина и си искат съответната такса за това.

Лени, благодаря за коментарите! Ще хвърля отново око.
Днес си мислих по втората част от поста ти. Първо мислех да ти отговоря, че е много важна ролята на преподавателя. Но след като се размислих, установих, че разсъждаваме за различен тип градини. Аз имам повече опит с ЧДГ с много усилено изучаване на английски, но не изцяло англоезични.

sadlady, много интересно наблюдение. Simple Smile

# 336
Благодаря, но Бизнес парка ми е далече, някъде около Метрото ще е добре, защото после ще пътувам с 88 към Дружба  до гара Искър.
mari4 единия от детските центрове на  "Оксиния" http://www.oksinia-bg.com/pages.aspx?id=13 е на бул. "Йерусалим" - с/у The Mall. Не е много близо до последна спирка на метрото но пък доста автобуси минават по "Йерусалим" а и от спирката на Окръжна болница сигурно ще можеш да хващаш някакъв автобус до Дружба....

# 337
Днес с моя приятелка ходихме до Ерих Кестнер. Тя е там от април. Надявам се да не го приемат за реклама, но такава човещина в ЧДГ/ЧУ..... не ми се цитира конкретния случай, но бях изумена от отношението към майката/детето/съдбата им................ хайде някой да ми каже друго такова място. И това не е за първи пат. Няма го снобизма, изключват за лошо повдение и отсъствие.......е, момичета, ако не считате, че вашето дете трябва да се гледа като принцесата и граховото зърно, но трябва да получи подобовощо образование и отношение..........това е мястото./идете и вижте, директорката май е в отпуск, но там има непрекъснато човек от собствениците..........приемат и бебет/!

# 338
нищо не разбрах аз.

# 339
  • София
Joy
Балони, като се успокоят емоциите, разкажи повече за какво говориш Simple Smile

# 340
Да, наистина не се разбра много точно Rolling Eyes

Само за справка - моето дете от една година е в детска градина ЕК и съм доволна. Има правила и се спазват! На който не му харесва се случва така, че сам напуска. Повече подробности на лични.

# 341
 PeaceИ аз съм чувала, че в ЕК в течение на времето ако има деца с недобри прояви и незаинтересованост на родителите, се реагира остро. Това е интересно за частното образование. Някои при постъпване си подбират децата /което е грозно/, някои -  Peaceпосле

# 342
Страхувам се да не ме обвинят в реклама. Да емоциите са ми много. Но ще го споделя- майка, която е безкрайно доволна от ЕК, се оказва във финансов проблем. Директорката и управителката правят някакви "вариянти", за да помогнат на жената /без тя да се е молила/. В същото време.........в групата има дете с лоши прояви. Бяха викали майката и май ще "я приканят" да напусне. Аз си мисля, че това означава, че там има човещина и не се "гони" бройката или поредния договор.

# 343
така, както го описваш, пак не звучи добре. Затова не бива да се обяснява с две-три думи или с недомлъвки, защото в момента аз оставам с впечатлението, че те не могат да се справят с "лошото" дете и затова ще го "напускат".

# 344
  • София
така, както го описваш, пак не звучи добре. Затова не бива да се обяснява с две-три думи или с недомлъвки, защото в момента аз оставам с впечатлението, че те не могат да се справят с "лошото" дете и затова ще го "напускат".
И аз, а ако става въпрос за детска градина е безумие да изключват дете, защото е "лошо". Ако има проблеми е хубаво да се види какви са и да му наемат ресурсен учител при нужда. Другото е гадно и не е редно.

Общи условия

Активация на акаунт