Изберете име за Нероден Петко :)

• 4 497
  • 67
  •   1
Отговори

Аз да си призная, обмислям как един ден да кръстя второто, ако е момиченце. Ако е момченце, вече е абонирано за името на свекъра, ама няма как - иначе ще разбуня фамилията  Mr. Green. Та примирих се! Винаги съм си мечтала да кръстя бъдещото си момиченце на баба ми, бог да я прости - Ангелина. От друга страна обаче, името трябва да отговаря на детето, и ето - първото го кръстих по съвсем друг начин. Та така...Не ми се пуска нова тема за нероден Петко, но нека да раздвижим форума Laughing ...

Сега ще формулирам изискванията, а те са мнооого:
  • Да има смисъл
    да не е популярно
    да се съчетава с българска фамилия - т.е. без задържително да е с традиционен български произход, но да не е Алба, Джесика или тн
    да не е кратко - като Деа, Ава и тн
    да не е на цвете - от типа на Камелия, Цветелина и тн

ще помисля какви други 'да не е' имам, и ще ви изброя имена, които по принцип ми допадат, за да се ориентирате за вкусовете ми.

Такааа...за момче - Николай, Кирил, Момчил, Христо, Павел, Борис, Лазар

За момиче - Неда, Елица, Анна, Адриана, Дилмана; Индия, Параскева  (но не бих си кръстила моето дете с последните)

# 1
Аз Ангела харесвам - да не е баш Ангелина, което ми е прекалено дълго Simple Smile

# 2
мммм........ много ми е германско

# 3
От изброените - Дилмана!
Дивна  Heart Eyes
Дана Heart Eyes
Димана  Wink

# 4
  • Най-красивата страна
От изброените ми харесва Анна .
Ангела е страхотно име  Heart Eyes
Предлагам:
Антония
Анелия
Анита
Анета
Елина

# 5
Прекалено хипотетично е всичко.
Анна и Елица ми харесват от писаните от Giada.
Янита newsm78

В няколко теми се опитвам да пробутам името Лидия, но никой не го харесва. Какво толкова му има?

# 6
На мен Лидия ми харесва много! Peace
Диляна Heart Eyes

# 7
Албена Peace  (пробут)

# 8
  • София
а защо не на цвете?
питам защото  Елица е на дърво...т.е. значи малка ела и пак празнува на цветница.

от любими те ми, като покриващи не-тата ти Simple Smile са Марина, Алина, Роса, Рената, Антоанета

# 9
  • Пловдив
Нещо много хипотетична тая тема. Ако ще имаш второ, та ако ще е момиче ... много далечно бъдеще  Simple Smile Малко прилича на ученически лексикон - как искам да се казват децата ми Simple Smile Не го казвам с лошо чувство, дано не ми се обиди авторката  Hug

# 10
  • Бургас
Е,то всички теми може да се каже,че са хипотетични,а и имаме нужда от нова тема Laughing.Ангелина на мен ми харесва.Удобно ли е да попитам как се казва дъщеричката ти?Иначе предлагам Антония-означава "безценна" и в последно време хич не може да се каже,че е популярно.
Деница-пак хубаво име,означава "звезда"
Невена-лошото е,че е име на цвете,но много ме кефи галеното Нена Party
Предлагам също и други стандартни имена-Божидара,Валентина,Гергана,Катерина/означава чиста/,Магдалена,Николета,Радостина,Християна,Юлияна,Илияна,Ивайла.
Елица и Адриана са супер Peace.

# 11
Ако искаш можеш да всаимствас името на дъщеря ми  Flutter. Харесват ми и Антония, Арианна, Адриана, Рафаела...

# 12
  • София
Много ми е забавно, че пиша в подобна тема!   Laughing
Ама, карай!   Whistling
За идеята - едно голямо БРАВО на авторката! Флуидите се усетиха веднага.
Че съвсем бяхме заспали ...  
От харесаните имена за момиче бих избрала Неда и Дилмана. Предлагам в същия дух - Рада и  Дена.
Забравени, но много хубави имена.
За момче се споменава, че каквото ще да става, ще бъде на свекъра, но все пак ...
От посочените имена - Борис и Лазар.    

# 13
Yes, Yes!! Simple Smile

В стила на изредените: Яница, Деница, Марица, Биляна, Лиляна, Диляна, Боряна, Гергана, Стела, Нели.
После - още! Wink

# 14
Ооо, виждам, че някои са напипали вярната посока! Относно хипотетичността на темата - ами да, така е, но още в началото направих тази уговорка - пък на който не му изнася, да не пише. От новите предложения ми харесаха Марица, Марина, Биляна, Катерина. А името на дъщеря ми е Николета, елфчето го е споменала и него. И като сме почнали с тези хипотетични предложения, накрая ще взема да пусна една хипотетична анкета, та да видим кой ще е хипотетичния фаворит  Laughing. А, я да добавя още едно име към любимите - Хана.

Общи условия

Активация на акаунт