Изберете име за Нероден Петко :)

• 4 517
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Марица единствено съм го чувала преди години в един сапунен сериал.   Embarassed   Flutter

# 31
  • Бургас
Радвам се,че ти е допаднало Катерина Hug.А и името на щерката съм налучкала Laughing.Наистина Николета и Катерина си подхождат Peace.Предлагам и още имена,които се сетих-Анастасия,Боряна,Бояна,Белослава,Дарина,Диляна,Елена,Савина,София,Теодора.

# 32
  • Пловдив
Има опера "Графиня Марица" от Имре Калман - може би името е унгарско.
Иначе на едни семейни познати бабата беше Марица. Внучката беше наречена на нея - Мариана. И от време на време бабата мърмореше на снаха си "Доне, Доне ... що ми развали хубавото име, не я кръсти една Марица, ами я писа Мариана" Laughing.

# 33
Ми и на мен повече ми харесва Марица от Мариана. Sunglasses

# 34
Мариана е рядко неприятно име. Но и Марица не е от най-прекрасните. Единствено Марина ми е приемливо от тази серия.

Ох, толкова се зарадвах на новата тема, а не мога никакво предложение да дам. Виждам, че вкусът на авторката тотално се различава от моя, макар много да харесвам и Николета и Катерина.

Най-любимите ми имена отпадат, понеже не отговарят на критериите. Сега ще се напъна да измисля някакви други, но не се чувствам на върха на креативността си  Rolling Eyes
Белослава, Биляна, Диляна, Вероника... ох, задрасквам последните три, не отговарят на условията.
Започвам от начало.
Диана, Деница, Ева (това пък е много кратко...), тогава Евелина, Елеонора, Михаела, Мая, Наталия, Юлия, Явора (много ми е любимо!), Яна.

# 35
Вероятно слабостта ми към Калман и фактът, че това е любимата ми оперета, ме правят тъй пристрастна, но на мен Марица ужасно много ми харесва, въпреки че съм наясно как се приема.
В друга тема някой беше казал, че е влашко име - може и влашките ми корени да се обаждат, но това е положението Wink
Това, че някой ще каже 10 пъти "еми на мен па не ми харесва", обаче, по никакъв начин не променя моето мнение Simple Smile

# 36
Мариана е рядко неприятно име. Но и Марица не е от най-прекрасните. Единствено Марина ми е приемливо от тази серия.
...
Laughing На мен пък Марина изобщо не ми харесва,а Мариана и Марица - много,особено второто! Харесвам имена окончаващи на "-ца"! Heart Eyes
Самуела  Heart Eyes

# 37
Икончанието -ца ми харесва в типични наши имена като Елица, Яница, Ралица. Но конкретно Марица го предпочитам във варианта Мариса.

# 38
  • София
Марина изобщо не е от серията Мариана, Марица и не знам какво си, защото няма нищо общо с Мария.

# 39
Хана ми е много любимо.
Николета и Катерина наистина звучат хубаво.
Марица ми харесва също, Мариана - никак.
По въпроса с имената на географски обекти като лични - в групата на сина ми в градината има Африка  Rolling Eyes Срещала съм още една Африка тук, та явно не е толкова необичайно. 

# 40
А какво ще кажете за Гергана. Мисля, че Гергана си отива с Николета, българско е, и двете ще имат хубави именни дни, пък и изобщо не е популярно в момента.

# 41
А какво ще кажете за Гергана. Мисля, че Гергана си отива с Николета, българско е, и двете ще имат хубави именни дни, пък и изобщо не е популярно в момента.

Името е страхотно и лично за мен - едно от най-любимите ми, но защо мислиш, че е непопулярно в момента??? Аз се сещам за 6-7 Герита между 0 и 12 само при споменаване на името Simple Smile Ако се напъна малко, може би ще станат двойно Simple Smile

# 42
А аз пък не познавам нито едно такова дете, докато за поколението 30+ името беше доста популярно.

А Десислава?

# 43
  • София
И аз харесвам името Гергана.
Свързвам го с празник, с пролет и с хубава девойка с бяла кожа.  

# 44
Има и народна песен за една Марица се пее. Но не мога да се сетя думите сега...  Rolling Eyes  Сестра ми като дете я пееше, има я записана на касета.

Общи условия

Активация на акаунт