Математически турнири - 10

• 95 307
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
И моят син е приет, но още не знае . На екскурзия са с класа и някак си неисках да му отнемам или омаловажавам емоцията от екскурзията, която  децата чакаха цяла година. Като се върне .. ще има нов повод за радост  Laughing

# 256
Ние също ще мислим ,защото таткото иска да я запишем ,а тя не . Иначе е доволна от себе си , но не и се ходи там , защото е приета и в нашето училище в мг паралелка , а в него са и приятелите и .Знам че много ги натоварват в МГ Варна и няма да имат грам свободно време.Някой знае ли срока за записване?

Днес ходих до МГ-Варна и проверих относно записването.Информацията която ми дадоха е следната:На родителската среща обявена за 2.06 ще ни се разяснят  условията на обучение както и подробности за записването.Ще се даде малък срок за размисъл(в дни) и който желае ще си запише детето.

# 257
Дайте малко инфо за Австралийско кенгуру,кога,кои градове.
4 август - в София, Пловдив, Бургас, Габрово. Вероятно се провежда и в други градове, просто за тези знам със сигурност.
Само знам за нас - Пловдив - 4 август 2011г.

# 258
В ОМГ изпита ще е на 3 юни 2011г. Знаете ли от колко часа и има ли предварително записване и такса ?

# 259
Ще си позволя да пусна един цитат на .Ели.:
Цитат
Всякакви други математически прояви - кандидатстване в СМГ, ВУЗ, ПУЦ и т.н, курсове към СМГ, АК и т.н., матури и т.н. -не. Има си теми за това, ако няма - пуснете си.

Разбирам, че кандидатстването след четвърти клас е много важно, но не бих искала заради нарушаване на правилата, темата ни да бъде забита в девета глуха. Извинявам се, ако съм засегнала някого.

# 260
  • Пловдив
В ОМГ изпита ще е на 3 юни 2011г. Знаете ли от колко часа и има ли предварително записване и такса ?
Записването вече тече . Има и такса, но не съм сигурна за сумата.

# 261
Разбирам, че кандидатстването след четвърти клас е много важно, но не бих искала заради нарушаване на правилата, темата ни да бъде забита в девета глуха. Извинявам се, ако съм засегнала някого.
Подкрепям.
Обсъждането на каквото и да било в тази тема за СМГ беше забранено, а доста постинги относно кандидатстването в гимназията бяха изтрити преди известно време./вероятно по молба на някой от редовно пишещите тук  Mr. Green/
Има отделни теми за СМГ.
Пуснете си такава и за ОМГ.

# 262
Хей, здравейте. Може ли някой да ми съдейства за намирането на отговори на Националния кръг на ЕК от 2008 г.?
Изпоти ни тая 7-ма задача...

# 263
  • София
И аз моля за съдействие. Търся задачи от Салабашев, СМТ и Черноризец Храбър за 2-ри клас. Видяла съм тези от Математика за всеки и сайта на Божидар, но много неща липсват.
Благодаря предварително.

# 264
И аз моля за съдействие. Търся задачи от Салабашев, СМТ и Черноризец Храбър за 2-ри клас. Видяла съм тези от Математика за всеки и сайта на Божидар, но много неща липсват.
Благодаря предварително.

Ако може и на мен .

И още искам да попитам и другите майки на току що завършили първолаци по какви сборници ще подготвяте малките състезатели?

# 265
  • у дома
Благодаря предварително.

Ако може и на мен .

И още искам да попитам и другите майки на току що завършили първолаци по какви сборници ще подготвяте малките състезатели?

Ние работехме по този   http://bglog.net/blog/GeorgiGeorgiev1/site/posts/?bid=41905 - поръчах си го от човека,който го е съставил...
като недостатък отчитам,че няма отговори-което за детето е добре,но родителя губи време,за да може да ги провери.

# 266
  • София
Хей, здравейте. Може ли някой да ми съдейства за намирането на отговори на Националния кръг на ЕК от 2008 г.?
Изпоти ни тая 7-ма задача...

Не съм срещала отговорите, но мога да ти предложа моето решение
(много готина задача, но моят човек изобщо не можа да я реши).
Не съм сигурна дали няма по-рационален начин, моят ми се струва малко сложен
като разсъждение за 3-4 класници:

Щом сумата на ВСЕКИ две съседни квадратчета е едно и също число, то
таблицата е попълнена шахматно с две числа - х и у.

х у х у х
у х у х у
х у х у х
у х у х у
х у х у х

От условието:
13.х + 12. у = 416
х + у - нечетно
х, у - естествени числа

13.х + 12. у = 12. х + х + 12. у = 12. (х+у) + х < 12. (х+у)
=> (х+у) < 416/12
(х+у) < или = 34

Аналогично

13.х + 12.у = 13. х + 13. у - у = 13. (х+у) -у > 13 (х+у)
(х+у) > 416 / 13
(х+у) > 32

и (х+у) - нечетно по условие
Следователно
х+у = 33
12. (х+у) + х = 416
х = 416 - 12.33

х = 20
у = 13

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 19:13 от Carmela Biscuit

# 267
  • София
По препоръка на svetlaem днес потърсих тази http://www.book.store.bg/p6516/sofijski-matematicheski-turniri-2 … aria-lilkova.html.
За съжаление от издателството ми писаха, че е изчерпана засега. Някой дали я има да я копираме?
Аз съм взела и помагалото за бързоуспяващи, но още не съм го преглеждала. Не знам дали става или не.
Откъде можем да намерим още задачи за СМТ, щом и книжката е изчерпана?

# 268
Би трябвало да има ново издание на книжката със задачи от СМТ. В нея има и решения. Ние си я купихме през март или април, когато проверявахме резултатите от олимпиадата по математика.

# 269
  • София
Би трябвало да има ново издание на книжката със задачи от СМТ. В нея има и решения. Ние си я купихме през март или април, когато проверявахме резултатите от олимпиадата по математика.
Всичко е изчерпано и няма уточнена дата за следващ тираж. Така ми написаха от издателството.
Ако някой може да сканира или да ми даде да снимам частта за втори клас, ще съм благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт