Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 557
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • ENGLAND
Pumpalka честито ти бебче. Дано както раждането му, така и гледането му да е леко и безпроблемно.
Виждам пак са се пораздвижили духовете. Доста време съм тук и знам какво е да получиш достоверна информация.Но за себе си съм решила, че е по-добре да си мълча отколкото да дам съвет и след това да се изсипят един куп обиди заради несъгласие с моето виждане.
Имало едно време... нормално е, срока е обикновено 13 седмици, за тях няма значение дете ли е или не, щом не е супер спешно се чака. А тези прегледи за развитие е само тикване на бокса, отговаря или не на даденото нещо, ама за нещо повече ние трябва да си следим и наблюдаваме.

# 616
Честит празник на всички деца и техните родители  Heart Eyes Hug
Искам да ви почерпя виртуално, на днескашния ден преди 4 години се залюбихме с моя настоящ съпруг  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 617
Eva_82, още сто години да се обичате. Simple Smile

# 618
# 619
Здравейте  Simple Smile
Извинявам се за намесата, но бих искала да ви помоля за съвет. Предстои ми пътуване до Англия, ще гостувам у приятели, които ме помолиха да им купя цигари от фри шопа. Моята молба е да ми кажете на кое летище е по-евтино да се пазарува - на нашето или на Хийтроу, за цигари специално.
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 620
Уиуи аз не съм гобленарка, че ръцете малко ми пречат  Mr. Green , но съм виждала много гоблени и рамки в Хобикрафт-а. http://www.hobbycraft.co.uk/?AspxAutoDetectCookieSupport=1 виж тук дали има до вас, май има и онлайн магазин, не съм разглеждала сайта, че нямам време сега  Simple Smile Иначе, ако искаш да излезе евтинко, отиваш на carboot sale, харесваш си рамка с картина, поне при нас продават много, махаш картината и си го правиш  Peace
shtarkel не съм сигурна за цигари, защото не пушим, но всички БГ си носят от България цигари, което ме навежда на мисълта, че там са по-евтини. Купувала съм от фри шопа на летището, те са си с бандерол и цените са си същите, та можеш и от магазин да си ги вземеш и да си ги сложиш в багажа. За Виктори говоря  Peace
Ева честита годишнина, много да се обичате и всичките ви желания скоро да са реалност  Hug
Имало едно време... за в Англия е нормално...

# 621
Здравейте  Simple Smile
Извинявам се за намесата, но бих искала да ви помоля за съвет. Предстои ми пътуване до Англия, ще гостувам у приятели, които ме помолиха да им купя цигари от фри шопа. Моята молба е да ми кажете на кое летище е по-евтино да се пазарува - на нашето или на Хийтроу, за цигари специално.
Благодаря ви предварително Simple Smile
Поправете ме ако греша но на слизане от самолета няма как са купиш цигари от фришопа.Там по принцип слизаш от самолета проверяват документите и излизаш аз магазина от този тип не съм виждала.Другото което е ние вече сме в Съюза така че не ползваме отстъпки от фришоповете.Последно ние като копувахме не ни дадоха.Имаше си ги двете цени но на нас ни казаха че не ни се полага.Аз ги отказах преди 6-7год но все още копувам като си ходя малък подарък за мама  Peace

# 622
Някоя мама в Северен Лондон с кипящ от енергия младеж на около 14 г дали има? Племенникът ми не може да се адаптира и неможе. Не бил камила да стои затворен по цял ден. И сега иска да се връща в България. В Лондон сега е девети клас, дали ще му го признаят за завършен седми в България  newsm78 Идея имате ли.?! Аз все се надявам да си намери приятелчета и да остане Sad

# 623
YuYu аз имам дъщеря ,която сега е на 14 .Учи тук една година , също не можа да се адаптира и се прибра в бг. Тук заварши 7година и да те разочаровам в бг не и признаха годината . За да не повтаря трябваше да държи преравнителни испити по бълг.ез и математика. Беше много трудно дори и след искараните изпити трябва документ от училището тук (заверено с апостил ) за да е запишат. Голямо ходене по мъките. сега заваршва 8 клас в бг и отново иска да се враща Rolling Eyes

# 624
  • Bristol
Ох, много трудна е адаптацията на тиновете. Тук един приятел има двама, хем от няколко години са в Англия, вече и поработват, но пак все в България бързат да се прибират при всяка възможност.
 УиУи, трябва да държат приравнителни изпити   Confused Тук децата живеят малко по-различно от в България, по рядко просто излизат и висят навън в компании. Моят син ходи на баскетбол и драма, това са му социалните клубове, както ги наричаме с баща му  Mr. Green Отделно докато се подготви за училище и не му остава много време да се мота безцелно. Рядко излиза на кино и фаст фуд с приятели, понякога се организират да ходят и гледат мачове на местния отбор или баскетболни мачове. Тази седмица имаше много натоварена програма в театъра, подготвят една малка постановка за летния фестивал в града, обаче се разболя и втори ден е в къщи. Отдавна не бяхме изкарвали толкова време заедно с него  Heart Eyes Дните, когато съм на работа се засичаме само сутрин в кухнята и вечер за 30на минути, ако баща му го няма и аз го прибирам по нощите. Обяснявам ти така подробно, за да ви дам идеи, как да запълните деня на детето по тукашен стереотип. Има и бойскаут групи и едни крос кънтри, обикалят по хълмовете, нощуват в палатки, много спортни и театрални клубове, музикални, колоездене. Зависи какви са интересите на детето. На една майка детето ходи в роял форс клуб за тинейджъри и там доста им вдигат адреналина. Има и такива, които се занимават с благотворителна дейност, дават им някакви точки за свършена работа и с тези точки децата си откупуват екскурзиики, например, да отидат до Олтън Тауърс.
Имало едно време, в Бристол ставаше по-бързо, но моят опит е от преди 5 години сигурно  Crazy Нека и Шу сподели, тя скоро води баткото на ортопед. Нали ти в Бристол беше  Embarassed Да не са ти забутали документите някъде, това май често се случва  Rolling Eyes

# 625
За момента не мога да се включа по въпроса със забавленията за тинейджъри, но пък имам въпрос  Wink

Ще питам утре на летището, но някой може да знае и да ми отговори по-рано. Може ли вместо количка за малкия, да вземем триколка, тип колело и да я 'чекираме' като бебешка количка. Тя, де факто, върши същата работа.  Thinking

# 626
Venilove ти пак си питай, но на мен ми казаха, че трябва да може да се сгъва и да е едно цяло като се сгъне. Демек моята бебешка количка със зимния кош за бебе не можеше да я взема, само с летния  Peace С изиджет летях  Simple Smile

# 627
Мери,от Бристол сме да  Heart Eyes.не вярвам да е въпрос на забутване,защото когато правихме снимката наистина ги забутаха и не се обадиха на следващия ден както бяха обещали,а се наложи аз да звъня и до 20 мин снимката беше разчетена.От там нататък ми пратиха писмо с парола сама да си букна ден,като първия свободен беше 5 август и се потресох как е възможно.Дефакто това е 4 месеца след снимката.Да не говорим,че 5 август изобщо няма да сме тук а в Бг и сега обмислям вариант дали да не изискам документите и да го прегледат там,за да не се налага повторно правене на снимка.Другия свободен ден след 5 август беше 7 септември и букнах него,направих си сметка,че така ще имам 2 мнения.
Нещото което ме подразни е,че в писмото пишеше,че не било задължително да го види консултант,ако е така за какво по дяволите е това вековно чакане се чудя аз...

Ev, какво стана с детенцето на сестра ти?

# 628
  • Нотингам/Пловдив
Имало едно време...  при нас ситуацията беше същата(ние имаме проблем с краката на детето),на края на септември 2010 ми изпратиха писмо с код за да си букна 4ас за ортопед и най скорошната дата беше 5 март,след 1 месец ми идва писмо 4е за лекаря за когото съм взела 4ас не се занимава с деца ,върнахме се обратно при Дж-пито ново писмо с парола ,ново букване на 4ас и в крайна сметка ни прегледа физиотерапевт, а не ортопед на 18 април.После имахме 4ас за 9 май да я види 4овек който трябва да и направи стелки и като отидохме в болницата с идеята 4е това е за последно ни казаха - да ще и направим стелки елате на 9 юни да и вземем мярки и сега си 4акаме новия 4ас.До сега сме и правили обувки в Бг и не знам ве4е дали има смисъл вси4кото 4акане тук.
 Извинявам се за 4 клавиша нещо не ми работи и не мога да го напиша нормално.
 Дано вси4ко при вас се нареди както на вас ви се иска.

# 629
Благодаря за пожеланията на  Magimon и Miss Fine  Simple Smile
Magimon какво стана с колата, откриха ли е ? Намериха ли се извършителите ?  #2gunfire
За съжаление тук се чака доста за специалист,  без значение какъв  Confused
Имало едно време - дано се наредят нещата по-скоро  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт