Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 557
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Ние също скоро наехме къща и договора е за 12м.В училищата искат него като доказателство за адрес.
Честито на Пумпалка, жив и здрав да е Александър!

# 556

По въпроса с личен лекар в Лондон - на нас ни искаха доказателство за местоживеене 3 месеца на зад за съотвения адрес. Т.е. като заживееш някъде, чак след 3 месеца можеш да се регистрираш за личен лекар.
Тоест , че си живял на определения адрес 3 месеца или че си в Юк от 3 месеца?  Rolling Eyes Значи ли че ако си сменяш често квартирата всеки път ще стоиш по 3 месеца без лекар  Thinking

# 557
 Честита радост на Пумпалка. Да расте здрав и усмихнат малкия Александър   bouquet
 За лекар моя съвет е да отиде и да пита, като се настанят, че май всяка клиника се бори за независимост. Аз като се записах не са ми искали абсолютно нищо, дори и НИН. В другата клиника обаче въпреки, че живея там от почти 4 години все нямат места и не мога да се запиша. И да вметна, че не съм в Лондон  Peace

# 558
Дорет благодаря за стискането на палци  Hug, имаше полза  smile3503. Много си мила  Hug
Честито бебче на Пумпалка  newsm07

# 559
Защо всеки новопоявил се в темата бива изгонен с мръсна газ?

И на мен ми направи впечатление, че новаците тук не са много добре дошли. Разгледах повечето стари теми и с почуда установих, че за предпочитане е бесния чат, отколкото да се помогне на някой отправил въпроси. Е, явно където и да отидем българите си оставаме същите себични хора... Shocked Rolling Eyes

Много си права ,от няколко години съм регистрирана в този сайт и ми прави впечатление ,че определена група хора си пишат не зависимо каква е темата просто те игнорират.От 5 години живея в УК детето ми е родено тука и аз като всяка майка си задавам въпроси относно живота в УК.Много пати съм се опитвала да се включа в някоя тема и или ми отговорят 1 -2 или въобще не пишат.Реално погледнато всяка една от нас я вълнуват едни и сащи въпроси и би трябвало да си помагаме независимо новодошли или новозаписали се в този сайт.Много пъти съм влизала в определени форуми и забелязвам,4е ве4е има създаден приятелски кръг другите не се забелязват и просто се оттказвам да пиша.

# 560

И на мен ми направи впечатление, че новаците тук не са много добре дошли. Разгледах повечето стари теми и с почуда установих, че за предпочитане е бесния чат, отколкото да се помогне на някой отправил въпроси. Е, явно където и да отидем българите си оставаме същите себични хора... Shocked Rolling Eyes

Много си права ,от няколко години съм регистрирана в този сайт и ми прави впечатление ,че определена група хора си пишат не зависимо каква е темата просто те игнорират.От 5 години живея в УК детето ми е родено тука и аз като всяка майка си задавам въпроси относно живота в УК.Много пати съм се опитвала да се включа в някоя тема и или ми отговорят 1 -2 или въобще не пишат.Реално погледнато всяка една от нас я вълнуват едни и сащи въпроси и би трябвало да си помагаме независимо новодошли или новозаписали се в този сайт.Много пъти съм влизала в определени форуми и забелязвам,4е ве4е има създаден приятелски кръг другите не се забелязват и просто се оттказвам да пиша.
Пишете, не всички са така  Simple Smile  Hug, аз с каквото мога помагам  newsm53
И аз съм забелязала нещо такова   Confused
Ние може да го променим  newsm53

# 561
  • Лондон
Честит син на Pumpalka, да сте живи и здрави цялото семейство! Пожелавам по-малко безсънни нощи Simple Smile

С голямо закъснение, от което се срамувам, искам да честитя рождения ден на сина на Ave и да им пожелая много здраве и късмет  Hug

E.L., нещо май някой неволно те заблуди, или просто тази информация не е актуална за всички райони. Ние и двата пъти, когато се установяваме за постоянно тук, ни беше препоръчано максимално бързо да се регистрираме при личен лекар, особено вторият път, когато казахме, че сме с дете, за да можели да помогнат веднага, ако имаме нужда (това последното никога не се случи, но това е тема на друг разговор). Едно обаждане до общината и ни изпратиха огромен пакет с информация за лекари, зъболекари, детски градини, училища, всички записвания направихме в рамките на 1 седмица, като адрес се доказва с договор за наем.

desikal, аз пък не знам защо си мисля, че си влизала тук само за да попиташ нещо, но не и да обмениш мнение, да обсъдиш нещо, да поздравиш някой Wink Аз не мога да кажа, че съм най-социалната и редовно пишеща тук, но мисля, че изказването ти е абсурдно и невярно, извинявай, но точно това мисля... По принцип много помня, но твоят ник не съм го запомнила въобще досега, тоест май наистина само си питала Confused В реплика на тази, която си цитирала, бих казала, че май българите сме едни и същи използвачи навсякъде, ако трябва, ще се поясня защо го казвам това Confused

# 562
Ако някой използва форума за информация, използвач ли бил, викате?

Аз тамън влезнах да питам дали някой е успял да вземе билети за Олимпиадата (защото май за мен няма, хън-мън-ох), ама сега не смея и да питам даже, да не ме наречете използвачка. (Особено имайки предвид, че и рождени дни отдавна не следя.)

# 563
  • Bristol
Пумпалка, честита ти радост   bouquet

Не се отговаря на въпроси, на които и ние нямаме отговора или които точно преди няколко страници сме дискутирали или пък отговорът е в първия пост, но някои ги мързи да прочетат Wink  Peace Не е нищо лично.
Ето аз сега ако попитам, каква е системата за оценяване на GCSE, какъв процент точки са за А*, А, Б и тн както и какъв формат е GCSE по английски, неща които точно в момента ме итрересуват и никой не ми отговори, включително и ти, означава ли че ме игнорирате целенасочено?! Crossing Arms И аз наистина питам, не е риторичен въпрос, ако знаете пишете, ако не, няма да се чувствам игнорирана, не се притеснявайте  Mr. Green

Алиса, чакай, довечера ще ни чарджат, ако сме спечелили, поне това четох в сайта на ББС, London 2012 ticket payments 'on track' to hit deadline

# 564
Здравейте момичета!
Извинявам се, че така нахлувам в темата, но имам няколко въпроса, на които се надявам да ми отговорите. С мъжа ми решихме да се местим да живеем в Англия (Манчестър) и ме интересува какви пари са ни необходими като за начало (за наем, сметки, храна...) ориентировъчно. Имаме близки при които евентуално да отседнем в началото, но не ни се иска да сме в тежест на някого, а да сме самостоятелни. Също бих искала да ви попитам как стои въпроса с детските ясли (бебка е на 1,4г) - цени, усовия за прием, документи и каквото още се сетите.
Много ще се радвам ако ми отговорите. Убедена съм, че това е обсъждано много пъти преди, но наистина нямам време да чета 34 теми.
Благодаря ви предварително и се надявам скоро да се разписвам в темичката вече като мама в UK
  bouquet
Здравей! Моляте игнорирай самозабравилите се българи! Ще се опитам да ти отговоря от моя гледна точка и опит. Квартирите извън Лондон в големите градове започват около 550 паунда на месец ,сметките са :Кансъл такс(кметска такса)-между 100 и 200 паунда в зависимост от големината на жилището и района в което се намира.
2)Газ и ток минимум 120 на месц
3)ТВ лиценз-14 паунда на месц
4)вода -може да се плащта на база или на водомер(аз плащам на база),около 55 паунда на месец
5)телефо и интернет грубо около 50 на месец
6)храна за седмица неухолно около 60 паунда схте ти стигнат
7) и единственото което остава е транспорта което е много относително като стойност.
Успех ,надявам се да съм ти помогнала с първоначалната картинка!

# 565
Пумпалка, честита ти радост   bouquet

Не се отговаря на въпроси, на които и ние нямаме отговора или които точно преди няколко страници сме дискутирали или пък отговорът е в първия пост, но някои ги мързи да прочетат Wink  Peace Не е нищо лично.
Ето аз сега ако попитам, каква е системата за оценяване на GCSE, какъв процент точки са за А*, А, Б и тн както и какъв формат е GCSE по английски, неща които точно в момента ме итрересуват и никой не ми отговори, включително и ти, означава ли че ме игнорирате целенасочено?! Crossing Arms И аз наистина питам, не е риторичен въпрос, ако знаете пишете, ако не, няма да се чувствам игнорирана, не се притеснявайте  Mr. Green

Алиса, чакай, довечера ще ни чарджат, ако сме спечелили, поне това четох в сайта на ББС, London 2012 ticket payments 'on track' to hit deadline
За съжаление не мога да ти отговоря на въпроса,моето дете е на 3 годинки и този проблем тепърва ми престои.Но имам доброто възпитание да не игнорирам никой целенасочено или не.

# 566

Страхотно избирателно четене, поздравявам те! Да използвачки сме и тук се влиза с връзки   Mr. Green

Мери аз по-добре да не отговарям на твоя въпрос,че информацията ми е по-малко от 0 Joy

Пумпалка честита радост,нека бъде много здрав и щастлив!

# 567
Момичета един въпрос към мамите родили тук.На София в болницата й биха ваксина в рамото, и след толкова време ваксината стои като коричка, не е зараснало и дори ми се струва, че малко е забрало.Бяхме при доки и каза, че било нормално да не се притеснявам, ама след почти два месеца малко множко ми се вижда.При ваште бебоци как беше, спомняте ли си?

# 568
  • UK
 Моите впечатления от форума са точно обратните. Винаги съм получавала адекватни съвети и отговори. Не съм се почувствала пренебрегната, а пиша тук само от 2 год.
 Да не споменавам и факта, че най-едни от най-близките ми приятелки в Англия ги срещнах точно тук.  Hug за Бристолчанки
 Пумпалка честита рожба, да ви е жива и здрава. Страхотно мъжко име сте избрали
 П.С. Мери, как да ти отговоря, като не ти разбирам въпроса  Crazy  Joy

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 17:30 от svidni4ka

# 569
  • UK
nas ni drapnaha pari za bileti za olimpiadata,no mnogo malko, koeto me navejda na misalta che sme spechelili samo za finala, na koito eventualno shte uchastva Stanka Zlateva  Sad
no poneje dve zaiavki pusnahme oshte se nadiavam i na drugi bileti.

Общи условия

Активация на акаунт