желанието за признание

• 11 330
  • 216
  •   1
Отговори
# 60
савина, съвсем ме обърка Crazy
моят мъж е преизпълнен със самочувствие Crazy Crazy Crazy
аз нямам. значи съм съвсем друг случай. моята майка/която обичам безкрайно много/ просто подходи погрешно към мен, в желанието си да ме 'бута' напред, ме вкара в състезание не с околните, а със самата мен, в което победител няма да има. никога не ми се  сърдила без да казва за какво, но пък не спира да мърмори, че нищо не мога да свърша като хората Crazy Crazy Crazy

# 61
.....аз бих искала да ме дундуркат и занимават, а мъжът ми казва - ти сама трябва да си намериш занимания и сама да се забавляваш. а на мен ми е безкрайно скучно и се чудя как да му направя четвъртит живота  Crazy. в отговор на моите напъни да го докарам до криза, той започва да ме 'рамкира' в стройни граници и вкарва  неговите правила в играта 'брак'. аз пък аз искам просто да ме обича, ама ей така, по човешки, а не да се досещам и гадая. да ме грабне от вратата, да ме завърти, да ме изненада. да ме гали по главичката и да казва колко съм прекрасна, да ме целува, да ми подарява саксии.........
Това наистина звучи тъжно и самотно.....   Hug
А всъщност вие правите ли нещо заедно?Като например:
Някоя неделя да се помотаете  в някой МОЛ?
Или 2 часа разходка в парка?
Или една игра на табла/карти/монополи/скрабъл.....?
Или ей така инцидентно да запалите колата и да се разходите до някое съседно градче/село ,просто за разнообразие?
Мога още примери да дам,но мисля,че идеята е ясна....   Simple Smile

# 62
  • Sofia
Трещи го каза, не аз. Не беше ми хрумвало преди това, но съм склонна да се съглася с нея. Защото когато човк е доволен от себе си и от живота си той не търси кусури. А когато не е ги търси у другите, за да си докаже че не е само той... неуспял, непохватен, некрасив или там на каквато тема са му комплексите. А пък прекаленото самочувствие и непрекъснатата му демонстрация много често е опит за прикритие на липсата на такова.

# 63
Защото когато човк е доволен от себе си и от живота си той не търси кусури. А когато не е ги търси у другите, за да си докаже че не е само той... неуспял, непохватен, некрасив или там на каквато тема са му комплексите. А пък прекаленото самочувствие и непрекъснатата му демонстрация много често е опит за прикритие на липсата на такова.
Точно!    Peace
Хората с най-голямо самочувствие обикновено са абсолютни некадърници и комплексари.
Не че е закон,но в повечето случаи е така.

# 64
   Имам нужда от признание и похвала, за съжаление у дома не ги получавам.

# 65
  • Sofia
Не с най-голямо самочувствие, а с най-голяма демонстрация на самочувствие. Хората с истинско реално самочувствие нямат нужда да го демонстрират и да разправят непрекъснато наляво и надясно колко са прекрасни. Ок де добре тогава, като изяснихме каде е причината за проблема, дайте да потърсим решение. Как да повишим пустото мъжко самочувствие? Трещи ти си.  Mr. Green

# 66
абсолютно това не е моят мъж. нито е неудачник, нито некадърен, нито комплексар.  Crazy Crazy Crazy
има разлика - аз харесвам съпруга си като ерудиция, положение, улегналост, стабилност, култура, не харесвам, че някак той се чувства почти задължен да ми 'дава тон в живота'. мислех, че като изляза извън протектората на майка ми, ще мога да дишам свободно, ама не Mr. Green, пак ме насметоха, но не защото е некадърник или комплексар Shocked. той си има самочувствие, но не се пъчи и не го демонстрира , напротив, не само в университета и музея, навсякъде изглежда еднакво отлично балансиран.

по-скоро отношенията ни са разместени - той гледа на мен като на непораснало дете, а аз се дразня от това, но някак не мога да докажа, че съм пораснала/или не искам newsm78, и аз не знам/.
краси.мира - ако заведа мъжа си в мол за два часа, ще се наложи да излезе в болнични за 2 седмици Laughing след това. по-здравословно ще е  той да сади треволяка в градината, а аз да пошопингувам Laughing . шегувкам се, но истината е, че двамата заедно и забавления - абсурд Crazy.

# 67
Не знам, мила, трябва специалист. Аз имам наблюдения от приятелки - мъжът е с по-ниско образование, как ли не се мъчи да му покаже колко е ценен.  Май само вариантът да не обръщаш внимание работи.  

# 68
палмира , време ти е да пораснеш. Никой няма да се опитва да те превъзпитава, ако с поведението си показваш, че нямаш нужда от това. Може ли на тези години да си зависима от мнението на майка си? Като се държиш като дете, така и те третират. И самочувствието за това е самочувствие, защото никой друг не може да ти го даде.Още по малко пък да си навиеш на пръста, че точно определен човек ще работи по точно определен начин за това.  
И аз не съм отраснала с похвали от майка ми  и с насаждане на чувство за вина и какво, цял живот да се терзая за това ли?Който по напред каза, че това не се променяло, греши.Друг е въпроса, ако просто се търсят оправдания.

# 69
палмира , време ти е да пораснеш....
точно в това е проблемът Simple Smile
понякога визуализирам себе си като 5 годишно момиченце, което стои на стълбите и гледа надолу, с куклата в ръка и разрошена коса. стоя сама и никой не ми обръща внимание. може и спомен да е, по-лошото е , че така гледам на мен отстрани. ужасно е да си голям, а да си емоционално неизраснал. понякога имам усещането, че малкият ми син е емоционално по-зрял от мен  Crazy Crazy Crazy

# 70
  • Sofia
Мдааа... при нас май това е проблема - той е с по-ниско образование от мен. Никога не съм вярвала, че това ще е проблем и за себе си бях права. Не се сетих обаче, че за него може да е проблем.  Sad
П.С. Еййй... голяма работа тоз форум. Асоциацията на психотерапевтите (или както там се кава) трябва да го даде под съд, че им взима хляба.  Вижте до какви мъдри изводи стигнахме за няколко часа. При психотерапевт това ще струва няколко заплати и 1-2 месеца време. Мъдри са били бабите едно време дето са се събирали на седянки.  Joy

# 71
..........ужасно е да си голям, а да си емоционално неизраснал. понякога имам усещането, че малкият ми син е емоционално по-зрял от мен  Crazy Crazy Crazy

Това ,мисля ,е проблем на времето ,в което живеем, не твой.
И на мен ми се е случвало да се чудя аз ли съм родителят или сина ми.....    Simple Smile
Просто децата сега са други .Нямат нищо общо с децата ,които бяхме ние.....

Не визирах твоя съпруг в примера със самочувствието.   Peace
Но ,за мен лично,определено човек ,който постоянно иска да напътства другите,да "им дава тон в живота", както си се изразила,непрекъснато да търси кусури и да се опитва да ги коригира, има някакъв проблем с личното си себеусещане и възприемане.
И това не е задължително да има общо с работа,образование и реализация....

Доволният от себе си и живота си човек не търси постоянно къде какво да променя.Той просто живее и се радва на живота си.

# 72
  • Sofia
Палмира, а пък при нас обратното - той е непорастналият. Аз съм тази, която все се опитва да създава ред и организация. Понякога имам чувството, че не е излязъл от пубертета още. Точно като дете мисли първо за себе си, не може да се постави на мястото на друг човек, мисли че слънцето изгрява заради него. Не обича да се съобразява с другите и когато се налага да го прави това му тежи. За него да иска нещо е достатъчен повод, за да го направи. Пример: последната неделя (единствената му почивна за близките 2-3 седмици) стана в 8 сутринта, в 9 реши че пак му се спи и просто легна и заспа. И спа до 16ч.  #Crazy И не му хрумна да попита имам ли нужда от помощ, децата имат ли нужда от него, имаме ли някакви планове... Просто легна и заспа щото му се спи... Е това кой нормален, зрял и отговорен възрастен човек ще го направи?  ooooh!

# 73
Доволният от себе си човек, ако е достатъчно далновиден, интелигентен и може да цени себе си - ще се радва на успеха си и това ще го амбицира за още. Глупавият е способен да е доволен от барака в двора, нали е покрив над главата.

# 74
  • Galaxy 13197853088
Глупав ????

Общи условия

Активация на акаунт