желанието за признание

• 11 337
  • 216
  •   1
Отговори
# 165
Хаха сега пък и на работа да ви хвалят...стига сте се излагали, там сте за да работи и получавате заплата за труда си, никой не е длъжен да ви превъзнася. Simple Smile

Че аз да не съм там само заради заплатата. Аз работя с удоволствие и искам да постигам разни цели. И искам и да ме хвалят. Едно браво на никой няма да навреди...

Чета от известно време и ми стана интересно как се дефинира понятието "успех". Дали броим за успех една читаво сготвена манджа? Наистина ли? И за всяка кулинарна проява ли очаквате благодарност, признание, възхвала? А той като ми смени зимните с летните гуми аз какво следва да направя? Метан до земята може би. Просто не мога да си представя, че такива неща са в състояние да развълнуват някого.

Да, защото аз винаги забелязвам ако е направил той нещо. Примерно готви--не мога да отрека, чисти от време на време. Щом той очаква похвала тогава, аз очаквам похвала ВСЕКИ ДЕН, защото не съм даденост...

И аз имам проблем с това, че всъщност създадох изкуствено самочувствие на моя мъж....Е, дано не се обръща много срещу мен, макар в момента да е точно така. Ще поживеем, ще видим.

# 166
Цитат
Дали броим за успех една читаво сготвена манджа? Наистина ли? И за всяка кулинарна проява ли очаквате благодарност, признание, възхвала? А той като ми смени зимните с летните гуми аз какво следва да направя?
По-скоро за положения труд.   Peace
Защото нито аз съм длъжна да стоя час-два в кухнята ,за да му сготвя ....
Нито той е длъжен да ми сменя гумите....
И след като някой доброволно е направил нещо за другия,защо да не очаква поне признание за положения труд?

# 167
Майка ми от дете ми е насадила колко съм добра във всичко, затова не ми дреме кой какво мисли, не ми е нужно признание, понеже аз лично всеки път си го давам. Перфекционистка съм и изпипвам нещата така, че аз да остана доволна. Тъй като съм крична (и най-вече самокритична) дева, щом аз съм доволна от резултата, обикновено другите пък са във възторг. Не съм усетила недостиг на комлименти, и то без да си ги прося (неудобно ми е  Embarassed).
Явно всичко опира до вътрешното светоусещане и 'проблемът' е в главата...

# 168
Така е  Laughing
За мен положителната оценка е най-ценна тогава, когато самата аз се колебая и не съм сигурна в резултата. но когато знам, че не съм направила нещата - както трябва - дори ми е лицемерна такава похвала.

# 169
Ето ви желание за признание само за последните 10 минути само. Палмира сори за оффа.Ама много ти подхожда заглавието на това явление.....
Четв., 05 Май 2011, 15:01
от viliko  
    Шофирате ли 
« 1 2 3  Всички »  37  Трещерица  376   Четв., 05 Май 2011, 14:59
от viliko       За мъжете, парите и майките
« 1 2 ... 46 47 »  690  $hantalche  7893   Четв., 05 Май 2011, 14:45
от viliko       желанието за признание
« 1 2 ... 11 12  Всички »  от viliko           Вярно ли е?     от viliko       Мъжете и тяхната промяна в брака
« 1 2 ... 6 7  Всички »  99  Пеперудка  3462   Четв., 05 Май 2011, 14:08
от viliko 

# 170
Ето ви желание за признание само за последните 10 минути само. Палмира сори за оффа.Ама много ти подхожда заглавието на това явление.....
от viliko  
    Шофирате ли 
« 1 2 ... 11 12  Всички »  от viliko           Вярно ли е?     от viliko       Мъжете и тяхната промяна в брака
от viliko 

Танче - как си днес  newsm78

# 171
от viliko  
    Шофирате ли 
от viliko 

Танче - как си днес  newsm78
А ти? Още не съм се събудила и  съм на диета,що?Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 172
А, нищо - пиши си  Whistling
Вече дори няма да питам какво имаш предвид - то просто... Tired

# 173
  • На морето!
Хаха сега пък и на работа да ви хвалят...стига сте се излагали, там сте за да работи и получавате заплата за труда си, никой не е длъжен да ви превъзнася. Simple Smile
Че аз да не съм там само заради заплатата. Аз работя с удоволствие и искам да постигам разни цели. И искам и да ме хвалят. Едно браво на никой няма да навреди...
Всъщност при някои хора това "браво" се оказва пагубно на развитието им. Хубаво е да виждаш резултат от работа си и, когато има критика тя да е оправдана, а удовлетворението от свършената работа и постигнатите цели не зависи от похвалата, поне при мен. Но наистина е хубаво в първите стъпки или в трудни моменти да те окуражат с едно "чудесна работа", например.

# 174
Рокси, имахме само една солница , но и двамата имахме различни гледни точки къде точно да стои позиционирана у дома. всеки ден я местехме мълчаливо напред-назад.

Вчера го цитирах на мъж ми и т.к. бе вече полунощ много се притесних в един момент дали не съм събудила съседите от хилеж....Днес си го отбелязвам пак с цитат

Цитат
Филмът е бил само в моята глава!

Joy

# 175
А след като го цитира на мъжа ти, оказа ли се и ваш проблем?
Щото моят така научи, след като се смях, че Палмира има същия проблем, той ме пита на какво се смея. Обяснявам аз, а той ми се пули насреща 'ама каква солница, ние на различни места ли я слагаме?'  Grinning

# 176
А след като го цитира на мъжа ти, оказа ли се и ваш проблем?
Щото моят така научи, след като се смях, че Палмира има същия проблем, той ме пита на какво се смея. Обяснявам аз, а той ми се пули насреща 'ама каква солница, ние на различни места ли я слагаме?'  Grinning

Не. Рокси. Стига да има на масата солница хич не го интересува кое къде седи в кухнята. Знае кое къде стои по мои си план, т.к. аз си проектирах кухнята. Той си дизайнства ТВ шкафа примерно. Аз не се ровя в кабелите му, той не бърка в кухнята.
Да местиш солницата мълчаливо всеки път си е психотормоз според моите разбирания.
Чак такива дребнавости пък....Прав е мъж ти, най-малко му е направило впечатление къде седи пустата солница у вас.  Mr. Green

# 177
Палмира,сякаш виждам себе си чрез теб.Като че ли 99% се припокрива това,което изпитваш от мъжа си и околните,което изпитавм и аз.
Станала съм обче повечко непукист и като не му изнася на някой-много му здраве.

# 178
Всъщност при някои хора това "браво" се оказва пагубно на развитието им. Хубаво е да виждаш резултат от работа си и, когато има критика тя да е оправдана, а удовлетворението от свършената работа и постигнатите цели не зависи от похвалата, поне при мен. Но наистина е хубаво в първите стъпки или в трудни моменти да те окуражат с едно "чудесна работа", например.

Изобщо не държа да ме окуражават с думи. Там съм за да работя и да получавам заплата, никой не е длъжен да ми се радва на това за което ми плаща. Simple Smile

# 179
~Виктория~, не точно така съществува т.нар. служебно стимулиране и мотивиране, а именно това се изразява и с потупване по рамото, освен финикийските знаци/те са ясни/.

Общи условия

Активация на акаунт