Седмокласници на финала

• 44 865
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • София
О, много ви благодаря!!!  bouquet

Аз мога да помагам само по руски език Embarassed

Лус, напиши повече - ако искаш и на ЛС.
Интересува ме принципно обучение по руски - системи, учебници, учител ....

Аз не знам дали бих се заела с ученик, но по какъв-то и да е учебник учат децата - ще обясня как се пише, защо  се пише. Има правила, които се учат като стихчета. Например: ши-жи (чете се шъ, жъ) - пиши с буква И, освен няколко думи с изключение - цыган, цыпленок...) - от такъв род. Нали съм рускиня (рускоговоряща украинка по-точно Wink). Затова, ако имате въпроси, питайте. Може и да направим тема специално за изучаващи руски език - ще помагам.

# 376
Лус, има такава тема Grinning Hug Heart Eyes

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=436270.msg18628045#msg18628045

Само да ви кажа , че от години , децата на писалите тук мами , и от поминалата година всички са успявали и са влезли още на първо класиране.
Знам , че всички деца ще се справят отлично! spoko

# 377
  • София
Благодаря, записах се, надявам се да съм полезна Wink

# 378
  • София
Само да ви кажа , че от години , децата на писалите тук мами , и от поминалата година всички са успявали и са влезли още на първо класиране.
Знам , че всички деца ще се справят отлично! spoko

Ей, да взема аз да спра да пиша овреме, че току виж моят калпазанин създал прецедент!  Wink
Шегувам се, разбира се!
С благодарности към всички осмо(девето)класни мами (+unadaptable), които са тук с нас да помагат и успокояват!  bouquet
Ganis, стискаме палци за късмет на голямата девойка утре и на 19-ти! На теб желая спокойствие! Не се съмнявам в успеха! Simple Smile

# 379
Ganis!
пожелавам ти да я изслушаш сега и после в четвъртък пак!
Късмет на твоето момиче!

Дракончо  Joy hahaha Joy hahaha  Hug
Роса! ха дано - наистина искам всичките ни дечица да успеят!

Да вмъкна тук и един въпрос по същество, че иначе току виж ме подгонят като спамър.
Та питането ми е следното ( предполагам, ако има тук приети в АК деца, ще могат да помогнат). Ако детето вече е прието в училище ( частно, както е случая с АК) има ли изобщо смисъл да се попълват документи в училищата гнезда и да се участва в класиране?
Според мен няма смисъл, но все пак .... знам ли загубих се вече с тези наредби ooooh!

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 19:49 от Lennyh

# 380
  • София
Непреходният Фреди Simple Smile 10х Simple Smile
Да ви кажа. Така, както на 1 изпит в Регалия изкара 5,50 по БЕЛ, така на 2 изпит имаме 4, 80, а на класното с формата на изпита- 5, 60.
Какво да мисля за тези изпити?
И по мат варира с цели 50 стотни на отделните изпити.  Twisted Evil Twisted Evil

# 381
  • Sofia
ganis, точно затова не пуснах моят на пробни изпити. Ако се справеше добре , можеше да се надцени и на изпита да се изложи. Ако обаче се "издънеше", можеше да се сдуха и пак да не се справи.
 Както писах по-напред: децата , които са учили постоянно и съвестно, имат достатъчно знания . Какво обаче ще покажат на истинския изпит, ще разберем след около месец  Laughing.
 Стискам палци на вашата кака  Hug.
PurpleDragon, споко , ще влезете и вие във форумската статистика / първо желание на първо класиране/ Hug.
Lennyh , благодаря за поздрава   bouquet!

# 382
# 383
Момичета, помагайте! Зациклик на два въпроса по БЕЛ:
1/ Кое от изреченията е сложно съставно с подчинено обстоятелствено?
а/ Никой не можа да се досети как се решава тази задача.
б/ Макар че задачата е много трудна, успях да я реша.
в/ Каквото и да кажа, все не мога да се разбера с тях.
г/ Отбих се в крайпътното заведение, където изпих един чай.

На мен и б, и в ми се струват обстоятелствени.
 2/ Какво художествено средство е подчертаният израз от стих. "Опълченците на Шипка"?
Щурмът е отчаян, отпорът е лют.

# 384
Според мен на първия въпрос  Б, на втория антитеза, но най-добре unadaptable да каже, да не те подведа нещо.

# 385
  • Пловдив
Днес купих Наръчник за родители и седмокласници от цялата страна. Май това ми беше най-успешната покупка относно седмокласната кампания до сега. Беше ми полезно, много от нещата може и да сте ги обсъждали по-рано, но нали все не ми стига времето и рядко влизам в темата, та тая вечер падна просвещаване на мен и младежа.

# 386
    Във Вазовия стих не е ли синтактичен паралелизъм, а не антитеза?

# 387
    Във Вазовия стих не е ли синтактичен паралелизъм, а не антитеза?

И дъщеря ми го определи така. За 1-я въпрос клони към Б, но не е 100% сигурна, а и е почти заспала  Laughing

# 388
  • my own world....
паралелизъм рече детето.....вЕрвайте му Simple Smile

Роса, надъхвай ни, надъхвай ни  Joy

Хах, Anna Lee, тия деца наш'те да не ходят при една учителка бе Simple Smile

# 389
  • София
ganis успех на дъщеря ти утре! Peace

Общи условия

Активация на акаунт