Помощ в търсенето на работа - 11

• 53 756
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
  • sofia
 Да сменя темата и да покажа, че и големите агенции за подбор могат да пуснат обява, в която изискванията и отговорностите да съвпаднат.  Simple Smile
Интересно ми е дали са си видяли грешката и нарочно не са я отстранили или дори не подозират за нея. Rolling Eyes  Peace

http://www.jobs.bg/f1147457

# 196
Да сменя темата и да покажа, че и големите агенции за подбор могат да пуснат обява, в която изискванията и отговорностите да съвпаднат.  Simple Smile
Интересно ми е дали са си видяли грешката и нарочно не са я отстранили или дори не подозират за нея. Rolling Eyes  Peace

Случва се, copy-то не е сработило (както и при теб между другото май се беше получило)Simple Smile

# 197
  • Стара Загора
Връзки си трябват и винаги са трябвали!Пример: отивам в град ,в който никой не познавам(с висше образование Индустриален мениджмънт и много надежди ).След доста интервюта, на които Иванчо и Марийка даже и не скриват че те са избраните ,намирам работа като продавачка,но без трудов договор( хайде сега кажете че съм имала избор,не нямала съм).Когато имах избор напуснах и след доста време започнах в офис по програма от бюрото по труда( за кратко естествено ,защото свърши програмата). После работих като чистачка и сега след време ,с дете на 4 ,даже не ми се и обаждат за интервю. Друг пример:от 10 човека, които добре познавам само 1 си намери работа без връзки ,на всички останали я мама ,я свекърва , я близък приятел на семейството е "помогнал". Няма връзкарство нали?

# 198
  • София
Не мисля, че "връзки" е подходящата дума. Аз говоря за контакти, познанства, които в даден момент могат много да помогнат. В болшинството случаи работа се намира по този начин, просто до теб достига необходимата информация, че еди-къде си търсят човек. Който иска да си търси чрез джобса и агенции, за мен това е загубена кауза. Освен да си насадиш комплекси, друго не се получава. И затова има хора, които стоят по 1 г. без работа, щото джобса и агенциите вършат много работа.
Търсете чрез познати, момичета, и отнякъде ще изскочи заека.

# 199
  • Точно където трябва
А каква всъщност е разликата между "с връзки" и "с контакти, познанства"? Във фирмата в която съм в момента работат се предава по наследство. Работят мъж и жена, свекърва и снаха, майката се пенсионирала, дъщерята е тук. Просто няма случайни хора- До преди да настъпят промени в собствеността, обява за работа не е излизала в публичното пространство.

# 200
Red Velvet, аз и на предишната страница те попитах, какви толкова обяви пускате в други градове, че никой не кандидатства за тях? Освен да са за космонавти...
Едва ли не искаш да ми кажеш, че единствено в София има умни и кадърни хора?

# 201
А каква всъщност е разликата между "с връзки" и "с контакти, познанства"?

с връзки - е добило негативен привкус, демек некадърен, но наш човел

контакти, познати си изгражда всеки човек в лично качество или професионалист и тук този негативен оттенък липсва.

# 202
Оф, аман... четете:

Да, вече и на мен взе да ми писва тоя спор за връзките Simple Smile
Искам да ви кажа, че навсякъде е различно. Който не е работил в повече от 2 града и 2 фирми, той не знае.

red_heart, на едни места е едно, на други - друго.

summer beauty, трите начина, по които съм си намирала работа са: Агенция, обява, хората сами са ме намирали (непознати).

# 203
petita, аз написах същото, но ми се загуби поста   bouquet

Мирама, не е нужен сарказъм. Аз достатъчно добре знам какво съм търсила и не съм го намерила. Става дума за позиции в компании за изнесено обслужване на клиенти--започват от технически съпорт, през кол център, счетоводство, административна обслужване, продажби по телефона, до подбор на кадри дистанционно. Назначавам по 10 човека всеки месец в такива компании всеки ден, като една трета не са от София.

Това, което аз казвам и ти си мислиш са две различни неща. Никога не съм твърдяла, че няма умни и кадърни хора извън София. И на мен ми се иска да има компании извън София, самата аз не съм от София.

# 204
Разликата между връзки и контакти би трябвало да е тази: контакти е да си учил или работил с някого, той те познава, знае какви са ти възможностите и когато в неговата фирма се освобождава място и търсят подходящ човек, той се обажда и казва, че познава добър специалист, когото да повикат. Този човек гарантира с името си по този начин за теб и ако ти се издъниш, го злепоставяш и него. По тази причина никой не би предложил откровен некадърник, на когото той лично, или други колеги да вършат работата, пък този човек да се срамува после. Връзки е да се търси специалист в дадена област, а да се назначава на някой от по-важните във фирмата шурея, балдъзата, гаджето, любовницата иили приятел, с когото играе карти, които стават само да се мотаят и пречат, а друг им върши работата или пък при наличие на човек със знания и опит се назначава някой, който сега ще се учи/той естествено няма нито нужното образование, нито някакъв опит, но се предполага, че може и да успее да се научи/. Всичко това за сметка на другите работещи там и в угода на някоя важна персона във фирмата.
Не съм против контактите, но от връзките се дразня яко, а в повечето градове, без София, преобладават точно връзките. В малките градчета изобщо не знаят какво е това контакти, те такива нямат. Mr. Green

# 205
Сетих се за още един начин - като нямах никакъв опит. Избрах си фирма, отидох там и попитах "Имате ли нужда от човек като мен?"

# 206
Сетих се за още един начин - като нямах никакъв опит. Избрах си фирма, отидох там и попитах "Имате ли нужда от човек като мен?"

Това е много хубав подход. С голяма агенция е по-лесно, защото ние ги познаваме хората, които наемат. Имам колега, който само така намира работа на хора всеки месец....

# 207
  • sofia

Случва се, copy-то не е сработило (както и при теб между другото май се беше получило)Simple Smile

С тази разлика, че аз бързо се поправих Peace( и само ти го видя), а на тях това им е работата и "случва се", не е оправдание. Peace

# 208
Е дай да ги убием с камъни Joy

# 209
  • sofia
Е дай да ги убием с камъни Joy

Laughing Ами, давам. А как ще реагирате, ако ви попадне СV, при което копи-пейста не е сработил?
Случва се или .....?  newsm78

Просто питам, не се заяждам. Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт