Помощ в търсенето на работа - 11

• 53 798
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
Red Velvet, ами сарказъм няма, съжалявам, че си намерила такъв в думите ми.
Но пак не мога да се съглася, че не може да се намери счетоводител, хора за кол център, и т.н. позициите, които изброи.
Щом назначаваш хора, които не са от София, тогава как може да се твърди, че никой не е кандидатствал за обява пусната извън София. Тези хора нали са дошли от някъде другаде в крайна сметка. И то точно защото в техният град не е имало никаква работа и са били принудени да търсят такава в София.

# 211
Мирама, много е комплексно, за жалост не мога да взема цялостно отношение.

Проблем, обаче има....

Те хората са дошли, ама защото са искали да са в София по ред причини.

Омагьосан кръг е.....направо няма излизане без структурирано планиране.

# 212
хората търчат към столицата по ред причини, но основната наистина е намирането на работа. в малките населени места е много трудно и това как компанията идва и набира кадри или агенцията за подбор - ами там едва ли важи. аз съм от Варна и тук положението не е чак толкова зле и все пак вече години наред аз си работя тук, щото си харесвам работата, а мъжът ми е в София, защото в неговия бранш няма друга перспектива. не се оплаквам - всъщност по цял свят е нормално хората да са мобилни и тази уседналост в един град, че и с едно работно място за цял живот си е пълна отживелица. но не е и лесно, особено при нашите пътища и цени на транспорта не си позволяваме да сме заедно всяка седмица. много има още да се учим...

# 213
хората търчат към столицата по ред причини, но основната наистина е намирането на работа. в малките населени места е много трудно и това как компанията идва и набира кадри или агенцията за подбор - ами там едва ли важи. аз съм от Варна и тук положението не е чак толкова зле и все пак вече години наред аз си работя тук, щото си харесвам работата, а мъжът ми е в София, защото в неговия бранш няма друга перспектива. не се оплаквам - всъщност по цял свят е нормално хората да са мобилни и тази уседналост в един град, че и с едно работно място за цял живот си е пълна отживелица. но не е и лесно, особено при нашите пътища и цени на транспорта не си позволяваме да сме заедно всяка седмица. много има още да се учим...

Хубаво е изреченията да започват с главни букви. Simple Smile

Относно това, защо хората отиват в София, според мен, основната причина е намирането на определена работа, а не просто работа. Иначе, причини има много.

# 214
Основно хората от по-малки градове отиват в София точно с целта да намерят работа. И не толкова конкретна, а каквато и да е.
Достатъчно познати имам, които не са изгаряли от желание да се местят там, но ситуацията просто го налага.

# 215
Основно хората от по-малки градове отиват в София точно с целта да намерят работа. И не толкова конкретна, а каквато и да е.

Не ми се вярва, защото обяви за каквато и да е работа има достатъчно и в по-малките градове.

# 216

Не ми се вярва, защото обяви за каквато и да е работа има достатъчно и в по-малките градове.

Ти виждала ли си конкретно какви са обявите в по-малките градове? И изобщо колко са на брой.
Сервитьорки, търговски представител (по-точно да разкарваш какво да е по магазините, да си хамалин, да работиш и с документи и т.н.), работа в някоя шивашка фирма, чистачки.
Средно за обява подават м-у 500-1000човека документи.

# 217
Общо взето държавта и консултантските компании трябва да работят в насока да консултират бизнеса за потенциална на градовете извън София и за персонала, който може да се наеме там.

# 218

Ти виждала ли си конкретно какви са обявите в по-малките градове? И изобщо колко са на брой.
Сервитьорки, търговски представител (по-точно да разкарваш какво да е по магазините, да си хамалин, да работиш и с документи и т.н.), работа в някоя шивашка фирма, чистачки.
Средно за обява подават м-у 500-1000човека документи.

В Шумен живеят около 90 000 души, в джобс.бг и има 117 обяви. За да подават 1000 човека документи за една обява, значи всички 90 000 души са безработни.

# 219
celika, никъде не съм казала, че работа се търси само от джобс. Просто дадох конкретно пример с него.
Но това не означава, че безработицата не е висока.

# 220
  • София
Обявите вършат работа при наличие на нормален пазар на труда, а при нас това не е така.

# 221
Е това не е ли работа?

celika, никъде не съм казала, че работа се търси само от джобс. Просто дадох конкретно пример с него.
Но това не означава, че безработицата не е висока.

И аз просто дадох пример с джобс, защото аз само там проверявам обявите.
Не знам защо се говори, че безработицата е висока. Може и да е, но аз лично не познавам човек, който си търси каквато и да е работа и не може да си намери.

Обявите вършат работа при наличие на нормален пазар на труда, а при нас това не е така.

Е какво му е ненормалното на нашия пазар на труда?

# 222
celika, ти явно изобщо не се мъчиш да разбереш какво ти се казва....
Не твърдя че работата на сервитьорка и т.н. от сорта не е работа. Но хора, които са вложили пари в образованието си, в придобиването на различни сертификати и т.н. дали ги устройва подобна работа???
А следващият проблем пък идва от това, че ако такъв човек си подаде документите за подобна работа, то изобщо не го викат и на интервю. Ако недай си боже го повикат...е за да му обяснят, че е прекалено квалифициран за тази работа и пак няма да го наемат.

И искаш да ми кажеш, че за ден, в Шумен в джобс пускат по 100обяви???

# 223
  • Точно където трябва
Темата е за взаимопомощ, а се превръща в безсмислен спор. Всеки пише на база лични наблюдения и щом те са толкова различни, значи и истината не е една. Аз съм в Пловдив, търся и в друг град и не виждам дори къде да си изпратя СВ-то. Тъй като имам навика редовно да преглеждам обявите от години, имам наблюдения че не беше така. За мен това са фактите.

# 224
celika, ти явно изобщо не се мъчиш да разбереш какво ти се казва....
Не твърдя че работата на сервитьорка и т.н. от сорта не е работа. Но хора, които са вложили пари в образованието си, в придобиването на различни сертификати и т.н. дали ги устройва подобна работа???

Еми нали и аз това казах. Хората не отиват в София, за да си намерят просто работа, а отиват, за да си намерят определена работа.
Явно пък ти не четеш какво ти се пише Simple Smile

А следващият проблем пък идва от това, че ако такъв човек си подаде документите за подобна работа, то изобщо не го викат и на интервю. Ако недай си боже го повикат...е за да му обяснят, че е прекалено квалифициран за тази работа и пак няма да го наемат.
Все ще се намери някаква близка до неговата квалификация, работа, ако вече не е бил в София, за да му стане толкова висока квалификацията, за да не може да си намери подходяща работа.
Защото в повечето случаи, това, което си работил те прави квалифициран, а не това което си учил.

И искаш да ми кажеш, че за ден, в Шумен в джобс пускат по 100обяви???

Казах, че има толкова общо.

Общи условия

Активация на акаунт