ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 18

• 36 754
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Това са мои наблюдения и сериозно връщане назад. Не съм се замислял да доказвам такова нещо, защото все пак гарван гарвано око не вади! Наистина предпочитам темата да остане "ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях", защото в противен случай ще стане боен фронт, в който ще защитаваме едната и другата теза. Аз не искам...

# 421
Няма да пиша повече, защото ще отклоним темата. Просто някои постове искрено ме забавляват  Simple Smile Успех на всички!

# 422
  • на плажа
 Вива нова, пиши. Аз съм против ваксинирането, но наистина някои постове са крайни - отричането на всички лекари например. Не съм съгласна с това. Много отдавна спрях активно да участвам в темата, защото някои възгледи ми идват хард, но основното, което ни обединява е, че по един или друг начин сме стигнали до извода - ваксините не само не помагат, а дори вредят.

# 423

Е, хубава работа.
Кой не знае Бърди, кой не е слушал за него?  Mr. Green
Доктор Бърди, даващ онлайн консултации тук, във Форума, по въпроси, свързани с ваксините.

Хубаво, ама той е анонимен. Коя е реалната личност зад този ник и изобщо какъв авторитет е той, че и консултации дава? Представя се за ...лекар, нещо? Щото се видя какви са опасностите от съветите на виртуалните авторитети в случая с починалото при домашно раждане бебе.

Виж, тук съм 100% съгласна с теб.  Peace
Но искам да ти кажа, че Бърди е един от най- върлите защитници на ваксините във Форума.
И това, което беше казал/написал тогава, лично на мен ми звучеше по- скоро като "изпускане", последвано от опит за замазване, като ни обвини всички за некомпетентни и тъпи патки.
Но нали знаеш - Казана дума, хвърлен камък!
Или: казаното - казано, няма връщане назад!  Mr. Green

П.С. А пък с Pani Kowalska съм не 100, а 101% съгласна.
 Hug   bouquet

# 424
Не няма да пиша, защото съм принципно ЗА ваксинирането. Против съм обаче да се ваксинираме срещу какво ли не, например срещу варицела и грип - намирам го за напълно ненужно. Но не затова е темата така че  smile3505

# 425
Аз съм против ваксинирането, но наистина някои постове са крайни - отричането на всички лекари например. Не съм съгласна с това.
И аз не съм съгласен със 100% отричане на лекарите! Ама никак даже. Наскоро дори идва лекар у нас...
В някои ситуации е невъзможно без тях и е добре, дори много добре, че ги има. Заговорим ли за ваксинации обаче скачам много! Казвам го като баща на не ваксинирано ~2 годишно дете и наблюдения върху 3 (трима) чинно ваксинирани племенника.

# 426
И от какво именно предпазват?  Thinking
Как от какво?! От кошмара на повечето здравни служители - от здрави деца и хора...

Леле ужас Laughing, ами ако ти се наложи да оперират детето ти по спешност от апандисит? Ще ли го заведеш при тез касапи кръвопийци лекарите или ти собственоръчно ще хванеш скалпела?
С апандисита, много внимателно. В Пирогов искаха да ме оперират от апандисит, но аз бях наясно какви са признаците. Не знаели какво ми е ...затова операция, следващия път поне да знаели, че не е апандисит  ooooh! Отказах операция, отказах да подписвам. Пуснаха ме. Отидохме в Окръжна болница с изследването на кръвта. Човекът го погледна и каза - ясно като бял ден - бъбречна криза ...

# 427
viva_nova, те лекарите просто си държат на тяхното си, не че не знаят това, което всеки човек, който се поинтересува ще научи за тетанус.
Има достатъчно информация в Нета и навсякъде може да се прочете как точно може да се зарази човек.
Но точно от порязване със стъкло, трудна работа. Освен ако не е изкопано от 2м под земята.

# 428
viva_nova, предполагам ако си прочела как точно се разпространява тетанус, и какво представлява, нямаше да пишеш как вследствие на порязване от стъкло би ваксинирала детето....
Посочи ми къде да прочета. Явно лекарите не са чели това, което на вас ви е известно за тетанус.

Не, че Уикипедия е кой знае какъв източник на информация, но погледни този линк - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%83%D1%81

"Причинителят на тетануса се нарича Clostridium tetani.
.....
Причинителят се отнася към групата условнопатогенните микроорганизми. Той е естествен обитател на храносмилателната система на животните и човека, където живее и се размножава без да причинява вреда на организма. Чрез изпражненията попада в околната среда. Среща се в огромни количества в оборския тор, градински и обработени с тор почви, пасища, води и замърсени с фекалии места и повърхности.

В присътствие на кислород и температура над 4 °C образува спори. Те са устойчиви на външно въздействие: издържат при температура до 90 °C за 2 часа, при температура на кипене умират след 1 — 3 часа. В тор и почва се съхранява до 10 години. При липса на кислород, температура 37 °C и достатъчна влажност спорите прорастват в неустойчивата вегетативна форма.

В организма и хранителни среди вегетативната форма образува силен токсин съдържащ няколко съставки:

Невротоксин - тетаноспазмин;
    Хемотоксин - тетанолизин;
    Фибролизин.

От трите решаващ токсин за демонстриране на характерната клинична картина е невротоксинът.
Токсинът образуван от Clostridium tetani е силна биологична отрова, която отстъпва по сила обаче на ботулиновия токсин."

От статията става ясно, че причинителят на ботулизъм си живее нормално в нас... За да се развие болестта са нужни определени условия, като липса на кислород, определена температура и влажност... Ключовата дума е кислород, защото всяка кървяща рана е богата на кислород...
Ако помислим малко какво се случва на практика, се оказва, че най-много клостриди има при ромите, които живеят в катуни с конете си... Там се ваксинират и най-малко и случаите на тетанус трябваше да са изобилстващи, а не 1-2 случая годишно... Също така, всяка раничка на ръцете е потенциална причина за развитие на тетанус, защото с ръцете пипаме къде ли не, често се случва да имаме ранички около ноктите, които да не кървят... Ухапване от кърлеж не е причина за развитие на тетанус, най-малкото защото кърлежите избират меки и нежни части от тялото, които най-рядко имат допир с почва, тор и прочее...

Ще допълня, че причинителят на ботулизъм, също живее в почвата и логично е не по-малко опасен от клостридите... Ваксина срещу ботулизъм обаче няма... Предполагам това е причината да се мълчи за заболяването, за разлика от тетанус, за който се бие ваксини и когато трябва и когато не трябва...

# 429
Добре заварили на всички! Добре държите фронта  Peace .
Мари, благодаря за споделеното!  bouquet Искаш да кажеш, че за да отиде на училище 100% трябва да има тези 2 задължителни ваксини? Ей това четох в сайта, за който ви споменах: Че само в Италия, Франция, 3 щата на щатите и бившите ком.страни ваксините са задължителни. Май и за Белгия имаше нещо като 1 ваксина, не си спомням. Всъщност вие знаете по-точно.
Иначе тук едва ли са вързани със социалните, щото всъщност до 3-я месец взимат 80%, до 9-я или 10-я май беше - 30% и после нищо. Та ни завидяха за нашата такава система.
Иначе и тук ходихме на детска (е, вярно за малко, щото в Италия никой не знае коя е Мария Монтесори и като в България: genitori -> fuori( Simple Smileима рима родителите -> вън), ама туй е друга тема). Та искаха ни имунизац.паспорт. Веднага обърнах внимание, че няма ре на ДТК и обясних защо, и че няма и да слагам. Ама приеха го съвсем нормално. Никой не ме обяви за сектантка и тем подобни работи.
Стелт, абе човек, какви нерви имаш бе? На два фронта (поне аз толкоз знам) се бориш, и то със зъби и нокти. Умора нямаш. Кажи каква е тайната?

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 03:53 от г-жа Претенция

# 430
За ясла, и детска градина съм сигурна , че изискват, но за предучилищна и училище не съм сигурна, мисля, че образователната система е задължителна и може и без ваксини, но не съм напълно сигурна.
Иначе тези пари , които евентуално спират с неявяване за ваксинации са нещо като социални детски добавки, както нашите 37лв в бг.Дано скоро се променят нещата относно правото на избор и в Италия и във френско, за България някак не го виждам скоро.

# 431
Мога само да се радвам, че в други държави избора на хората е зачитан.
И....някога, но не виждам кога, може да се случи и в БГ.

chukchi, е моето дете пък е на почти 4ри години, и имам наблюдения над доста приятелски ваксинирани деца. ) Заболеваемостта при тях от всякакви вируси и т.н. чудеса е в съотношение 1/10.
Не знам дали само ваксините са причина за това. При все пък, че Калина се роди недоносена и навсякъде се твърди че са с много крехка и недоразвита имунна система, податливи на болести и т.н. Е, мога да кажа, че такова нещо няма при нас.
Аз тази зима се влачих 2месеца болна, както и баща и...стоим на едно място и тя спи отгоре ни...и си беше ок детето.

# 432
Точно така Mirama,
Обществена тайна е, че ваксинираните деца се скъсват да боледуват за радост на мед. лица из форума и извън него. Обществена тайна е, че младия организъм на детето изразходва силите си борейки се с тежки метали и откровени отрови, които по неясен начин са попаднали в него  и то в кръвоносната система.

Разчитаме на кръвно мозъчната бариера да си свърши работата и да не допусне токсини от ваксините в мозъка...

# 433
Аз съм доволна от ЛЛ. Знае за мнението ми за ваксините.Дори ми даде листовка за Инфарикс-IPV+Hib да си я чета в къщи на спокойствие.
Има лекари които разбират за притесненията на майките Peace

# 434
senedra73, прекрасно е това Simple Smile Дай боже всекиму такъв ЛЛ Wink

Общи условия

Активация на акаунт