ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 18

• 36 756
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
lilyrose, ти хубаво четеш тука, но вземи прочети и обратните мнения - от какво именно предпазват ваксините. Чак тогава взимай окончателни решения.

Ваксините НЕ предпазват!  Naughty
И лично Бърди го каза в неговата си тема.
Искаш ли цитат?

# 406
А кой е Бърди?

# 407

Е, хубава работа.
Кой не знае Бърди, кой не е слушал за него?  Mr. Green
Доктор Бърди, даващ онлайн консултации тук, във Форума, по въпроси, свързани с ваксините.

# 408
Здравейте на всички  wavey
След около 6-месечно отсъствие пак съм тук и като гледам има да наваксвам много. Ако междувременно ви трябвам, имате ми мейла в темата за запознанства май беше(уф, пък там колко има за четене сигурно...Дано и хубави новини да има).
На всичкото отгоре съм в Италия и съм на нокти за ваксинациите. Още не съм много наясно, но тук си имали специална институция, от която ти пращат писмо, че трябва да отидеш да ваксинираш (себе си или детето). Преди няколко дена запитах една комшийка с дете на 8 месеца дали ваксинира и тя вместо да ме гледа треснато, веднага подхвана, че не искала, ама една нейна приятелка, която искала да откаже я заплашили със съд. Аз пък намерих инфо, че освен другите 2 региона и нашият е от тези, в които ваксините не са задължителни. Дори се казва, че ако у-ще откаже да приеме дете, защото не е ваксинирано, трябва да се сигнализира не знам си какъв орган. Ама все пак това беше в обикновен бебешки сайт за кърмене, неваксиниране и домашно раждане (ще ме извините за последното ако на някой не му се нрави, ама на...тъй са го направили).
Отивам да чета и ако има нужда, свиркайте. Wink
Уф, мене бърди ме прати на ЯМР преди да се е затворила фонтанелата на детето (на 4м.). Добре че мъжът ми беше против. Ма отде да съм чувала тогава, че ваксините могат да бъдат хиляди пъти по-лоши от просто висока температура и зачервяване. Но беше категоричен, че ваксината няма нищо общо. Как съм можела да го помисля и ми се стори странно що се изрепчи, сякаш съм го настъпила по мазола. Пък то вий сте започнали да го подковавате по-отдавнааа... Laughing

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 17:38 от г-жа Претенция

# 409
Радвам се да те видя, г-жа Претенция   bouquet

# 410
lilyrose, ти хубаво четеш тука, но вземи прочети и обратните мнения - от какво именно предпазват ваксините. Чак тогава взимай окончателни решения.

И от какво именно предпазват?  Thinking

# 411
Г-жа Претенция, с каката аз доста бавих и отлагах във времето ваксините, получавах писма , че съм пропуснала часа си за преглед и ваксинация , после второ...но със санкции не са ме плашили.Доколкото знам системата им е вързана с социалните, мисля, че санкцията е в това, че ти спират 180 евро, на , които имаш право до 3тата годинка на детето, ако доходите не са ти много високи.За детската на каката ми искаха картона с имунизациите, но за предучилищна и училище номера не може да мине, тъй като образованието е задължително.Там задължителните ваксини са две, другите са препоръчителни.Доколкото знам Бцж е отпаднала тъй като половината френски доктори са се обявили против нея, не са я премахнали напълно, просто е по-желание.Това във френско, успех и на теб, дано се пребориш без много усилия Peace

# 412
Как от какво?! От кошмара на повечето здравни служители - от здрави деца и хора...

# 413
Вижте сега, точно в тази тема е безсмислено да се спори. Но ако детето ми, не дай Боже, един ден играейки се пореже  лошо на мръсно стъкло или друг нечист предмет, аз не бих си позволила да го оставя без ваксина срещу тетанус.

Е, хубава работа.
Кой не знае Бърди, кой не е слушал за него?  Mr. Green
Доктор Бърди, даващ онлайн консултации тук, във Форума, по въпроси, свързани с ваксините.

Хубаво, ама той е анонимен. Коя е реалната личност зад този ник и изобщо какъв авторитет е той, че и консултации дава? Представя се за ...лекар, нещо? Щото се видя какви са опасностите от съветите на виртуалните авторитети в случая с починалото при домашно раждане бебе.

# 414
Как от какво?! От кошмара на повечето здравни служители - от здрави деца и хора...

Леле ужас Laughing, ами ако ти се наложи да оперират детето ти по спешност от апандисит? Ще ли го заведеш при тез касапи кръвопийци лекарите или ти собственоръчно ще хванеш скалпела?

# 415
Тази вечер в новините по БНТ1 даваха за великият учен, сдобил се и с Нобелова награда за откриването на ваксината за рак на шийката на матката. Есествено съобщиха колко уникално и велико е откритието и как бил напът да открие и ваксина за рак на дебелото черво.
Никъде естествено не споменаха за смъртните случаи вследствие на ваксината и осакатените момичета.

viva_nova, предполагам ако си прочела как точно се разпространява тетанус, и какво представлява, нямаше да пишеш как вследствие на порязване от стъкло би ваксинирала детето....

А относно д-р Бърдие...и за мен е непонятно как толкова време създателите на сайта продължават да държат някакъв си човек, предстаящ се за лекар.
Че утре и аз мога да си направя няколко дипломи, да се представя за лекар и хоп..да давам консултации на хората.
За мен е крайно несериозно това. И също толкова опасно, колкото и някой нищо неразбиращ, да консултира хората.

# 416

viva_nova, предполагам ако си прочела как точно се разпространява тетанус, и какво представлява, нямаше да пишеш как вследствие на порязване от стъкло би ваксинирала детето....

Посочи ми къде да прочета. Явно лекарите не са чели това, което на вас ви е известно за тетанус.

# 417
ами ако ти се наложи да оперират детето ти по спешност от апандисит? Ще ли го заведеш при тез касапи кръвопийци лекарите или ти собственоръчно ще хванеш скалпела?
За диагнозата апандисит може много да се говори, но не и тук... Принципно това са случаите, когато трябва да се прибягва до лекари! Инциденти и животоспасяващи ситуации!  Всичко друго е с цел да си подсигурят заетост...

# 418
ако детето ми, не дай Боже, един ден играейки се пореже  лошо на мръсно стъкло или друг нечист предмет, аз не бих си позволила
Съкровище, точно ваксината срещу тетанус на 17 на мен ми видя сметката и сега съм диагностициран с 95% нарушена трудоспособност. Дано никога не ти се наложи да изпиташ това, нито детето ти, но май изглежда, че болката е най-добрия учител.
Въпреки това не ти го пожелавам! Обичам всички...

# 419
Извинявай за грубостта да задавам личен въпрос, но доказано ли е, че ваксината е виновна или това са твои предположения, вследствие на прочетеното?

Общи условия

Активация на акаунт