Прием Детски Градини Варна - 2011 тема №2

• 42 767
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
Аз пък да ви кажа незнам , какви промени , какво правиха , но всичко си продължава по старому явно . Ето давам ви един съвсем пресен пример . За деца родени 2007 , 2006, 2005 приема на документи пише , че е целогодишен ...... Така обаждам се  в една градина , която ме интересува и питам мога ли да подам документи за детенце , което е родено 2007 г и , отговор- НЕ . Трябва да изчакате , ние обявяваме свободните места в Регистъра и тогава в едноседмичен срок , може да кандидатствате . ОК чакаме места да се появят в регистъра и ето има 2 места в една градинка , която можем да посещаваме И....В петък след 19 ч обявяват местата , което означава ,че до другия петък ,аз имам право да подам , обаче ....в понеделни к, си били направили класирането, и в сряда ПРИЕТИТЕ деца вече са били на градинка , а за дае всичко коректно ,в петък чинно ги обявиха в регистъра ...Ей , казвам ви бясна съм . Аз съм с 2 сериозни предимства , но така или иначе , неможе детето ми да започне .... Следващия път , обаче вече , ще си търся правата ..

В никоя градина няма да ви върнат, може да си подадете когато и където пожелаете. Попълвате заявлението, избирате си желанията и заедно с документите подавате в най-близкото детско заведение. Но за да участвате в класиране, трябва да се освободи место в една от желаните градини за вашата възрастова група. Т.е. ако няма честа заявлението ще е чакащо, в момента в който има места ще участва в класиране. Без да е нужна промяна.
Свободните местата се обвяват всеки петък.
В случай, че желаете да участвате за свободни места в друго детско заведение, може да промените желанията си в рамките на седмица. Сроковете са точни - петък свободни места -> седмица срок да подаване на документи, редактиране на желания -> петък класиране -> 7 дена срок на записване.

Класирането за което говорите, трябваше да бъде в петък (29.04). Системният ни администратор извършваше профилактика на сървъра в петък след работно време (след 17 ч.). Новата част, която е трябвало да се постави не е работила коректно. Поради тази причина приема беше отложен за понеделник 02.05 (но в него участваха само заявления с дата на подаване до 29.04 18:00).

# 91
Register ще може ли да обясниш как точно ще работи този лотариен принцип във всяка градина Praynig

# 92
Register ще може ли да обясниш как точно ще работи този лотариен принцип във всяка градина Praynig

и ако може да обясни и как ще работи лотарията за ІІ, ІІІ и ІV желание  Praynig

# 93
"Всяко дете бива прието по първото си желание, за което може да бъде класирано." и това също не ми е ясно, нали са четири желания newsm78

# 94
и аз имам въпрос към Register
Синът ми  е 2007 набор, кандидатствах с пълен комплект документи миналия май в една детска градина, след това през септември подадох само заявление в друга градина и ми бяха казали, че ако приемат сина ми, по служебен път ще му прехвърлят документите. Сега исках отново да подам заявление за друга градина, в която са обявени свободни места, но директорката не го откри в системата и ме регистрира с липсващи документи и ми каза, че или трябва да ги набавя до четвъртък или изобщо няма да участваме в класирането/томболата за обявените свободни места. Не може ли да участвам с миналогодишните, а ако е приет, едва тогава да бягам да вадя нови? (поне за тези от данъчното ако може)

# 95
Register удължих срока на яслата до 31.05.(повече не можеше), като за целта подадох заявление, в което желая срокът да бъде удължен до 31.05., сега след като децата навършили 3 год. имат право да останат в яслата необходимо ли е да подавам ново заявление, защото директорката може да реши, че това ми е желанието и да ми изпише детето по-раничко Twisted Evil

# 96
Някой знае ли името на директорката на ЦДГ Незабравка 35?

# 97
''.....При равен брой предимства или при липса на такива - по големина на случайното число (по-голямото случайно число бива класирано първо)''
А това може ли някой да го обясни  newsm78

# 98
  • Варна
Никой нищо не обеснява. Но ще ти кажа как разбирам аз. В списъците първо нареждат децата с предимства. Всяко дете от системата получава някакъв номер случаен. Колкото е по голямо числото толкова по нагоре  отиваш в списъка и е нареждаш под тези с предимствата и дали си приет зависи от това на коя позиция стигаш, според бройките в градината. С една дума нямаш ли номер с девет хиляди и нещо, най много с осем хиляди, нямаш никакъв шанс. Ето така го разбирам аз.

# 99
  • ВАРНА
Колкото е по голямо числото толкова по нагоре  отиваш в списъка и е нареждаш под тези с предимствата и дали си приет зависи от това на коя позиция стигаш, според бройките в градината. С една дума нямаш ли номер с девет хиляди и нещо, най много с осем хиляди, нямаш никакъв шанс. Ето така го разбирам аз.

Точно така. Ние миналата година с номер 3200 бяхме далеч назад в резервите. Говоря за яслена група в ОДЗ тогава. На едното място бяхме 130 резерва, на второто 121 и на третото 115 резерва. Не знам до кога ще е така, но е адски несправедливо.

# 100
  • Варна
Долу горе си представям как ще изглежда класирането на принципа на "случайното число" по аналогия с класирането на по-големите ученици (че сега съм и на такава вълна Crazy). Случайното число замества формирания бал. Тези с по-голям бал (число) избират първи. Има логика, но само ако има единен регистър на случайните числа и единно класиране на всички деца от града.  Но не мога да си представя как ще става отделно класиране във всяка градина, както пише в наредбата. Register ти вътрешен човек ли си? Може ли да обясниш?

# 101
  • Варна
Долу горе си представям как ще изглежда класирането на принципа на "случайното число" по аналогия с класирането на по-големите ученици (че сега съм и на такава вълна Crazy). Случайното число замества формирания бал. Тези с по-голям бал (число) избират първи. Има логика, но само ако има единен регистър на случайните числа и единно класиране на всички деца от града.  Но не мога да си представя как ще става отделно класиране във всяка градина, както пише в наредбата. Register ти вътрешен човек ли си? Може ли да обясниш?

Не е отделно за всяка градина - числото се генерира от общия регистър и след това се праща на градините, т.е. всяко дете ще участва с един номер във всяка градина - поне аз така го разбирам.

Само не ми е ясно, щом ще се тегли едновременно - когато е прието в една градина детето, отпада ли от следващите си желания?

# 102
Чакайте, че не разбрах нещо.... нали НЕ говорите за входящия номер, а става въпрос за НОВО случайно число, с което ще се участва в класирането?

# 103
  • Варна
Чакайте, че не разбрах нещо.... нали НЕ говорите за входящия номер, а става въпрос за НОВО случайно число, с което ще се участва в класирането?

Да! За всяко дете се генерира случайно число от 1000 до 9999 и тези с по-високо, отиват нагоре в класирането. Т.е ако ти се падне номер 9000 или 8000, шансовете са ви много големи.

# 104
  • Варна

Не е отделно за всяка градина - числото се генерира от общия регистър и след това се праща на градините, т.е. всяко дете ще участва с един номер във всяка градина - поне аз така го разбирам.

Само не ми е ясно, щом ще се тегли едновременно - когато е прието в една градина детето, отпада ли от следващите си желания?
И аз така го разбирам случайното число.Миналата година едно детенце от нашия блок го приеха в цели 2 ОДЗ-та и ми беше много странно.Но ако и тогава е било така с по-големите числа,  може и затова да е имало такъв късмет детето. Rolling Eyes
Пък знам ли... може и връзкари да са били Thinking

Общи условия

Активация на акаунт