Шофирате ли

• 20 284
  • 282
  •   1
Отговори
# 180
Трещерица, уточнявам, че говоря за съпруга ми. )))) Но все пак роднина не ми е. ))))))

# 181
Не ходя никъде без колата Mr. Green

# 182
В ЮАР човек не може без кола, тъй че шофирам. Ако не ми се налага, да речем като съм с мъжа ми обикновено той кара. Но иначе през останалото време карам сама навсякъде. Направо не знам как съм карала в България без кола. 

# 183
  • София
Не можах да отговаря на анкетата в темата, тъй като не се причислявам към нито един от вариантите: Имам книжка от 18 годишна, на 17 карах курсовете. Първите няколко гидини карах, но инцидентно, не постоянно.
И накрая тази година, 28 години след като съм взела книжка, реших, че трябва да започна пак да шофирам.
Преди това бях пробвала с мъжО, но наистина много стресиращо ми действаше.
Затова избрах друг вариант-взех няколко часа с инструктор-много е спокоен човека, неговото спокоствие и на мен ми действа добре, така че сега малко по малко започвам. Първоначално като другите момичета-в неделя, защото в събота движението в София е почти същия ад като пред седмицата, и сутрин рано в 7. Надявам се скоро да се отпусна повече. Може би ще взема още няколко урока-особено за паркирането имам нужда.
Така че, ако има други в моето положение-мога да ви препоръчам спокоен инструктор, който да ви вдъхне увереност. Или друг-няма значение кой е, важното е, че тези хора са обучени да ни обучават и го правят добре, доверете им се! Аз само за 4 часа по 50 минути преодолях страха от шофирането. Успех на всички, които като мен имат страх от движението!

# 184
Искам да карам, но не мога. Confused

# 185
Шофирам, но ако можех да имам шофьор на разположение 24 часа не бих си давала зор да го правя аз.

# 186

Изкарала си курс и не можеш, или не си?. )
Щото все пак има разлика...)

# 187
Наложи ми се, след като трябва да се придвижвам за отрицателно време от място на място и то по няколко пъти на ден. В началото беше ужас с паркирането, но... неволята учела, казали хората Simple Smile

# 188
ЕстествИно, а само някой да посмее да ми вземе колата...каква случка ще му се случи- бедна му е фантазията! За да сме в добри семейни отношения, колата ми трябва да  е с пълен резервоар и в перфектно техническо състояние...и фактически сме в добри отношения през повечето време  Mr. Green

# 189
Изкарала си курс и не можеш, или не си?. )
Щото все пак има разлика...)
Не съм карала курс. Събраните пари за него обикновено изчезват в поредната сметка за нещо си. Close

# 190
Шофирам, когато има да се свърши някаква работа.
Обещах си да взема книжка, преди да родя второ дете и точно така направих.
Далеч по-удобно е.
Голямата ми дъщеря също шофира.
Малката от 3-годишна искаше кола от дядо Коледа, а не Барби. Другите се чудеха, докато не ги подсетих, че мама поне 2 пъти на ден я вози заедно с каката насам-натам.

Когато се возим заедно с мъжа ми - кара той.По-весело е да зяпам през прозореца. Веднъж се получи така, че седнах зад волана в негово присъствие. В началото го беше страх, а накрая ми каза, че съм карала като мъж. Приех го за комплимент, макар да не разбрах точно разликата.  Joy

По въпроса "женствено - мъжествено" , може да уточним и за други начини на придвижване, дали са женствени или не   Joy  :
каране на колело
плуване
И макар че в Бг те се ползват само в свободното време, и това няма да спра да правя, ако някой ми каже , че не е женствено.  Simple Smile

# 191
Събирам парички за курс. Вече ми се налага - преместихме се да живеем в едно близко до Габрово село. Само един шофьор в семейството не е достатъчен.Баща ми и съпругът ми се съюзиха и ме замъкнаха на едно летище да ме учат. ooooh!Нямало да ме пуснат на курса преди да ми покажат това онова.Мъчиха ме на едно нисанче микра, горкото то голям зор видя с мен. LaughingИнтересно ми е, имам желание да се науча, но още ми е трудно да си командвам краката Mr. Green
А това, че не е женствено само някой много задръстен мъж може да го измисли Crossing Arms

# 192
Аз също съм най-спокойна, когато съм сама в колата. В началото изпитвах див ужас от шофирането, но си казах - толкова мои познати, които са супер прости  умеят да карат кола, че аз ли няма да се справя  Laughing Е, имала съм няколко инфарктни ситуации, влизала съм с/у движението в еднопосочни улици, на едно кръгово дори се озовах срещу тролея - вместо надясно подкарах наляво по кръга  Embarassed

# 193
Ох до развод щеше да се стигне докато карах с милото. Добре, че всичко е вече в миналото. Сега ми е много приятно да си пие бирички   beer beer beerпо плажа и аз да карам.
Моят съвет е : ако не сте сигурни в себе си, по добре си платете автокаско, отколкото да карате в мъжа си. С опита всичко си идва на мястото.

# 194
Хаха, и аз съм имала невероятни ситуации Bulb
ама кво да се прави Mr. Green
И аз съм си спокойна сама, не да ми дудне някой нон стоп до мене.  newsm01  

Общи условия

Активация на акаунт