Отговори
# 585
здравейте,и аз да се оплача ,кърмата ми драстични намалява,дали е от топлото време,защото откакто стана горещо от ден на ден намалява,пия течности ,чай з акърма ,няма и няма,започнах да дохранвам ,защото беба е гладна,мрънка,цупи се,а то и аз като стисна -по някоя капка тече,защо така стана и аз не разбрах,може да се е изчерпал капацитета на гърдите.

Ще ти пиша как стоят нещата при нас - дано помогне.
Когато Тея се роди сучеше на всеки час и денем и нощем. От около 2-3 седмици наблюдавам голяма промяна - вече се заглежда, интересно и е на вън. Като резултат на вън не желае да яде. Цоква 2 пти и започва да се надига да гледа.Режима ни е следния.Сутрин става към 6-7 бодува малко и заспива към 8:30- спи 40-50 мин /винаги спи по толковаи почти през цялото време цока./ и става - излизаме и навън около 12 започва да мрънка че и се спи.   Тръгваме да се прибираме, до вкъщи е заспала в кенгуруто, прехвърлям я на спалнята, тя се буди и и давам да цока и отново заспива като спи пак 50мин и цока почти през цялото време. Следващото ядене е в 16, спи към 18 навън и в 20 часа заспива за нощен сън като цока поне час. През цялото време гърдите ми са меки и като стисна нищо не излиза. Вода не пие, залъгалка не ползва.

Детето може да се дърпа защото ми е топло, нещо друго му е по интересно и т.н.Кърмата може да ти намалее заради по-рядко ссукане, ползване на биба или за сметка на даване на вода.

# 586
Момичета,снимките от срещата са супер!Много сте готини,а за бебоците нямам думи!Много ми е мъчно,че не можах да дойда,но си запазваме правото за есента и за срещи по морето!

Калина Hug не се тревожи,знам колко си грижовна и за всичко се обвиняваш,но особено на нас с първите деца ни липсва опитът и децата ни не са толкова предвидими,колкото примерно на мамите с 2ро,ще се научим да имаме очи и на гърба си ,сигурна съм,че ще е еднократна тази случка,а колко ни предстои да целуваме коленца и да "бием" земята и разни ъгълчета и предмети  Wink

Моят момък е едричък и за сега само от корем по гръб се е обръщал,гледам тези дни прави едни дъги настрани и го чакам да се обърне скоро..Вчера даваха един куп деца и майки при Гала и казаха ,че  играта с надуваема плажна топка е много удачна за нашата възраст. т.е. от 4 месеца нагоре,та майка ми веднага му купи една голяяяяма топка с Мечо Пух за 1ви юни и я измих с Бочко,такава игра падна,много е смешен Жорко,опитва се да балансира уж и се изпъва като самолетче,аз се опитвам само да го придържам за мишничките.Пробвайте,на нашия много му хареса!

Иначе,имам наблюдения че явно ни е време за захранване..имам си достатъчно кърма,но за мен просто не му достига вече,защото с това новото среднощно будене,което си въведе може да не го засища вече добре.

Аз мисля да започна с морковче (за н-ти път го споделям,съжалявам) и исках да попитам до какво количество трябва да достигна?И кога трябва да започна да давам плодовото пюре ?След месец ли?СЛедобед ли?(въпроса ми е към мамите с такава схема на захранване)

Това е общо взето при нас,всеки ден разходки,бебо свикна да спи през деня само навън и имам чувството ,че за тази седмица,която сме тук много се е променил и е пораснал.Пу пу!Гледахме с майка ми клипове и снимки , като беше бебе и като го гледам колко се е порменил ми става едно гордо и мъчно , каква малка топчица любов беше,а сега си има физиономийка на малко бандитче ,което само ме чака да го погледна и да направи някоя щуротийка,колкото му позволява възрастта разбира се хахаха!

Цвети и м@м@ , честита ви половин годинка! Hug Hug Hug

Много целувки и поздрави от морето!

п.с. Днес ходих да тичам след първото кърмене в 6 и 30,почувствах се страхотно!Тичах около 2 км,с почивка бързо ходене и пак тичане!

# 587
здравейте,и аз да се оплача ,кърмата ми драстични намалява,дали е от топлото време,защото откакто стана горещо от ден на ден намалява,пия течности ,чай з акърма ,няма и няма,започнах да дохранвам ,защото беба е гладна,мрънка,цупи се,а то и аз като стисна -по някоя капка тече,защо така стана и аз не разбрах,може да се е изчерпал капацитета на гърдите.
на мен ми намаляваше така драстично всеки път преди цикъл.
1-2 дена след като ми дойде и кърмата се увеличаваше до нормалното.
Но както са ти казали, включиш ли АМ много трудно се възстановява кърмата, защото трябва силна стимулация. Нали съм на помпа и виждам всяка промяна.

KalinaZ, не се притеснявай толкова много. Да падне на паркет не е лош вариант. Най-страшно е на камък/ теракот. И щом е било от ниско, ще мине. Не си хаби нервите толкова лесно, защото тепърва ще прохожда, ще жули колене, ще пада от пързалки, ще я удрят деца по пясъчниците .... а в по-напреднала възраст....градина, училище ... Ти ще се свършиш, ако не приемеш, че това е нормалния път на израстване. Нацелувай си я силно, поплачи си и го остави зад себе си  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 588
Момичета, страхотни сте на срещата, а бебоците са големи сладкиши! Hug

Честити месечинки на всички! Heart Eyes

Калинче, не ги приемай толкова навътре нещата, следи я за притеснителните симптоми - сънливост и повръщане. Знам че е много гадно, но оттук нататък започват големите притеснения от падания, болести и какво ли не. Когато нашата кака беше на 9 месеца се изсипа от спалнята въпреки че в стаята бяхме аз, мъжът ми и майка, е не го опазихме детето трима души. Когато има да става, ще стане. Старите хора казват че ние не можем да ги опазим децата, дано Господ да ни ги пази! Hug

# 589
Здравейте,

Много неприятно това с падането. Добре че им няма нищо на децата.

Josepha не се обвинявай. Важно е бебо да е добре.

Листопад опитах се да ти пратя съобщение на лични миналата седмица ама пощата ти беше пълна. Пратих ти мейл в абв. Можеш ли да го погледнеш, че в такъв филм съм се пуснала. Надявам се твоята бебка да е добре.

Мами, моя бебко дигна температура от имунизациите. Стигна до 39. Два дена ми беше много, много криво. И пак имаме обриви по бузите и ще се гръмна накрая. Не мога да го хвана от какво прави тая алергия. Има и нещо като черен пипер в акото. ЛЛ каза че е кръв и е от алергия.

# 590
Мами, моя бебко дигна температура от имунизациите. Стигна до 39. Два дена ми беше много, много криво. И пак имаме обриви по бузите и ще се гръмна накрая. Не мога да го хвана от какво прави тая алергия. Има и нещо като черен пипер в акото. ЛЛ каза че е кръв и е от алергия.
TiredОх, милата. Педи няма как да ти каже от какво е алергията, идете на гастроентеролог. На АМ ли сте или на кърма? Като отидете на лекар трябва да ти дадат списък с забранени храни ако сте на кърма или да ви сменят АМ-а ако сте на изкуствено хранене. Също така трябва да ти даде бележка за отлагане на ваксини.

# 591
Бебешондел,
само на кърма сме. Ще захранвам на 6 месеца. Ако нямаме обрив. Ходихме два пъти на кожен, сега другата седмица пак ще ходим. Вече бяхме и на кортикостероиди за 5 дена, че много се влоши обрива.  Сега сме на Физиогел, абе какво ли не мазахме. Явно сме податливи. Сега от температурата сме и с афта в устата:(

Много съжалявам, че пропуснах срещата. Надявам се другата да е по-скоро. А снимките са страхотни, пу-пу големи са сладури.

# 592
Бебешондел,
само на кърма сме. Ще захранвам на 6 месеца. Ако нямаме обрив. Ходихме два пъти на кожен, сега другата седмица пак ще ходим. Вече бяхме и на кортикостероиди за 5 дена, че много се влоши обрива.  Сега сме на Физиогел, абе какво ли не мазахме. Явно сме податливи. Сега от температурата сме и с афта в устата:(

Много съжалявам, че пропуснах срещата. Надявам се другата да е по-скоро. А снимките са страхотни, пу-пу големи са сладури.

Кожните това изписват по принцип, трябва ти гастро защото проблема е с храната. Дано се изчистите скоро  Hug макар че в повечето случаи трябва много време. Чете ли вече темата за АБКМ? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578054.0

Джосефа успяхте ли с ам-а? Има ли подобрение?

# 593
... Ако нямаме обрив. Ходихме два пъти на кожен, сега другата седмица пак ще ходим. Вече бяхме и на кортикостероиди за 5 дена, че много се влоши обрива====
Много съжалявам, че и вие сте така....
Сигурно вече си го чувала, но кортикостероидите са доста опасни. Вчера разпитвах аптекарката, от която пазарувам за очните капки на каката, с кортикостероид.  Тя каза, че ако едно дете се намаже цялото (а не локално) с кортикостероид може от веднъж да му откаже надбъбречната жлеза. Никой разбира се не маже така, но това е пример, който показва колко вредни са подобни съставки.
Дано откриете проблема бързо  Hug

# 594
Анна, аз не разбрах алергията след имунизациите ли се прояви?Ако е така , нищо чудно да дава алергична реакция от чуждия белтък във ваксината.Бих ги отложила на твое място.

# 595
Анна, аз не разбрах алергията след имунизациите ли се прояви?Ако е така , нищо чудно да дава алергична реакция от чуждия белтък във ваксината.Бих ги отложила на твое място.

Тя така или иначе като отиде на свестен гастро или алерголог трябва да и ги отложи с бележка.
Ани от къде си?

# 596
Да , дано да и дадат бележка.Аз нали бях писала за едномесечното разстройство на бебето на моя позната след ваксина, 12изхождания на ден,чиста кърма, тъй като стомахчето не може да я преработи.Много зле е било детето, едва са го спасили.Но въпреки това не...  педиатърката отказва спирането на ваксините, дори отлагането, щели да ги поставят една по една! Поставят си ги чинно една по една, детето по 3дена е с 40гр температура след ваксина, ама педиатърката им казва , че е нормална реакция!Чудя се и на майката направо ooooh!

# 597
Мразя така. Написах и ми се рестартира компютъра.
От София съм. Не съм забелязала да е от ваксини. Имаме бити 3 приема Синфлорик и един Пентаксим и Ротарикс ( сега не бих му я била, ама минало). Сега и двете накуп.Синфлорикс и Пентаксим. Ние още от родилният дом се мъчим с обриви. Но сега се появиха в по-тежка форма. Водих го при д-р Денчева тя е кожен. Първият път отрече АБКМ вторият се замисли. Иначе в началото спрях почти всичко и постепенно пак ги почнах. Обрива се от цитруси, а последният пътмай го обринах  от скариди.
Но сега ме притесняват повече едни обриви( т.с не са обриви, ама не знам как да ги опиша, по скоро като капиляри) аз за тях писах на Листопад на мейла. Появиха му се за първи път 20 дни след първият прием на Синфлорикс. Само по крачетата му излизат.Гледаха го трима лекари и всички вдигат рамене. Сега чакам изследванията на 6 месеца. Притеснявам се да не е кръвно заболяване и ми е едно свито.

Тука не се виждат много добре. Когато е правена снимката бяха до коляно, около 20 на брой. После се скриха. И след няколко дни пак се появиха. И сега има, но по малко.
За ваксините смятам че са необходимо зло. Ама треперя всеки път като му ги бият.

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 15:47 от anna84

# 598
Анна, дано се оправи милото.

Как и къде мога да видя снимките от срещата  newsm78

# 599
....Но сега ме притесняват повече едни обриви( т.с не са обриви, ама не знам как да ги опиша, по скоро като капиляри) аз за тях писах на Листопад на мейла. Появиха му се за първи път 20 дни след първият прием на Синфлорикс. ...
Не мога да помогна с информация, но вчера на Гошко му се появиха две такива петна на главата, като подут капиляр. Едно на челото, едно отзад в косата. Точно като на снимката. И аз се чудих от какво е. Ще следя, ако имате резултат от лекаря, моля те сподели  Praynig
Ние сме слагали само хепатитни ваксини, нищо друго. Петната се появиха след 2-та дена даване на тиква от ХИПП. Дали е съвпадение или е алергична реакция  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт