Вярвате ли, че няма разлика в качеството на продуктите?

• 19 036
  • 317
  •   1
Отговори
# 135
Едно елементарно пътуване в чужбина, ще ни покаже, че и храните и напитките, и домакинските препарати са различни като качество. Една кола не е като хората тук.....

# 136
  • София
.... Останалите продукти тук са в пъти по- зле. На първо място кафето, което тук е по- скъпо и е отврат.....

На бас, че Якобс имаш предвид!...  Laughing Което вярно е много различно в немско говорящите страни. Wink
При Якобс разликата е потресаваща, така се зарадвах като го видях за пръв път, защото имам ярки спомени от това кафе във Виена. Опакованото за България ми прилича на виетнамското кафе от миналото. По- добро, но пак в пъти по- гадно от оригинала е Или, а освен това стандартната разфасовка Или тук струва 20 лв, а в Италия и Франция 4 евро. Лаваца също няма нищо общо и, за да го види човек не е нужно да пътува, а да е купувал такава кафе преди 10 години, да речем.

В момента единствените кафета, които горе- долу стават за пиене са един от подвидовете Давидов и Чибо Ексклузив. Тях не съм ги пила другаде, но имат вкус на сравнително прилично кафе от 3 евро. Laughing

# 137
Никой не те е лъгал.
Сравнили са едни показатели и те са се оказали еднакви.
А това че други не са сравнени няма общо с темата. Както си казват в тяхната си реклама "Истината е въпрос на гледна точка"

Абсолютно!Това е истината.Трябваше първо да конкретизират кои показатели оказват влияние върху това продуктите да са различни.  Peace Защото и ментето и оригиналния препарат имат рН, ПАВ и така нататък...............  Tired Но явно не това трябваше да се изследва.От колежка изследвала козметични продукти знам, че в българските прахове слагат лоши пълнители-ей така-за да има тегло.В западните и в израелските няма толкова пълнители-но хората си щадят пералните.  Peace

# 138
В момента единствените кафета, които горе- долу стават за пиене са един от подвидовете Давидов и Чибо Ексклузив. Тях не съм ги пила другаде, но имат вкус на сравнително прилично кафе от 3 евро. Laughing

Продуктите на Чибо, които се продават, са ок. Не говоря за кафето, не съм специалист, пък и не пия май такова, но логиката би трябвало да е еднаква.
Дрехи и домакински нещица са същите като качество, но са някакви единични бройки или стари. Иначе и те в никакъв случай не ми се връзват като цена, изобщо този бизнес с Чибо стоки също има някакъв пиниз. Помня, че известно време бяха преустановили вноса, а сега вече почти ги няма тези магазини ( в сравнение с преди 3-4 години).
Изобщоо цялата тая история с паралелен внос, и разликите между официално представени и не~ в Бг марки ми е малко съмнителна, ако ще и да е на нивото на дребен алъш вериш.
Ще ми е интересно някой да препише състава на едно сирене Филаделфия например, за да сравним.

# 139
  • Galaxy 13197853088
Имала съм възможността да поживея извън България и смело мога да кажа,че има разлика във всяка една стока.Последното нещо,което купих от чужбина беше памперси на Памперс.Еми,няма какво да си говорим за качеството.Дори и бройките в пакета бяха различни,не като в Бг.
А,да не отваряме тема за цените тук и цените там Tired

Защо да не, интересна тема ще е.

# 140
Абсолютно не вярвам  Naughty

# 141
  • Italia
Едно елементарно пътуване в чужбина, ще ни покаже, че и храните и напитките, и домакинските препарати са различни като качество. Една кола не е като хората тук.....

Мисля, че вече е обсъждано - концентратът на колата е еднакъв за всички страни, водата е различна... Така поне обясняват разликата във вкуса, защото такъв наистина има.
За перилните препарати - до преди година живеех в Испания - там ползвах ариел, бях доволна. Преместих се в Словакия и смених препарата. По-доволна съм от Персил. Не мога да обясня защо - дали защото в Испания не намирах Персил, или защото в Словакия не намирам точно същия Ариел.
Като козметика - марки, които съм ползвала и съм била доволна в Бг ползвам и съм доволна в Словакия, но марките от които бях доволна в Испания тук не ми допадат. Но както каза Дона - ама ние не сме същите като преди години Simple Smile)

# 142
От всички безалкохолни, които се продават пия само тоник.
Това, което се продава тук, в Италия и в Румъния са съвсем различни напитки.
Румънският тоник е много сладък, нашият нагарча а италианския има хубав лек лимонов аромат.

# 143
Ако говорим за вкусовете на някои продукти- те се съобразяват с местния пазар. Скоро писах за киселото мляко- дори био такова е с една рядка айрянова консистенция и убита киселост, точно заради местния вкус. Това не го прави по лошо, вредно или каквото и да е.
Предполагам, че при газираните напитки е същото.

# 144
  • България-Швейцария
Балкан е разликата, най-вече при по-масовите продукти.
В парфюмите не намирам, във високия клас козметика също.
Много еретична мисъл ми мина снощи обаче, покрай естеството на особено 'приятното' Tired изследване, което обработвам в момента. По една или друга причина, след като се запознах по неволя малко по подробно с темата, започвам да се съмнявам и в качеството на лекарствата за лечение на тежки заболявания, които идват по официален път тук.

# 145
В тях изобщо не се съмнявай, разликата е огромна, уви:(

# 146
По една или друга причина, след като се запознах по неволя малко по подробно с темата, започвам да се съмнявам и в качеството на лекарствата за лечение на тежки заболявания, които идват по официален път тук.

Ако това е вярно, а е много вероятно да е, е наистина ужасно. Наред с некачествените хранителни продукти.

Сетих се и още нещо - синът ми много искаше дядо Коледа да му донесе трамвай. Намерих един Сико, макетен, но малък. Детето искаше голям, с пантограф и пр.
Убих се да търся - няма.
Поръчах да ми го достави приятелка от Германия за празника. Буквално няколко дни след това, в Метро, в коледния каталог, бяха публикували снимка на същата играчка, на същата фирма. Вносител е известна фирма търговец, с много магазини. Рекох си, че и от там ще купя, да си има 2 големи трамвая детето.
На Коледа получи и двата. Съпругът ми откри съществена разлика между играчката пристигнала от Германия и абсолютно същата играчка, която закупихме от Метро. Производителят е един и същ, опаковката е абсолютно еднаква, цената и тя - едното в евро, другото пак толкова евро, но обърнати в лева. Но играчките са различни и то очебийно - пластмаса, изработка, здравина.

# 147
Не мога да обясня защо - дали защото в Испания не намирах Персил

В Испания Персил е под наименованието Wipp. Затова не си го намирала.

Разлика 4увствам  огромна. В България не желая да закупувам никаква козметика, парфюмите ми се струват ментета, а кафе си нося. Това, което се предлага там е ужасно. Памперсите също имат разлика, за пюретата не знам. Аз не съм купувала пюрета от хранителните вериги нито тук, нито там, сравнение не мога да правя.
Дрехите имат разлика в материите и кройките.
В алкохола има огромна разлика, не знам въобще как минава за алкохол.

# 148
  • София
В една верига бензиностанции винаги купувам невероятна Милка, която няма нищо общо със същата разновидност, купена от хипермаркета от другата страна на булеварда.

Ще се счете ли за реклама, ако кажеш коя е веригата? Ако да, може ли на лични  Praynig

# 149
Модераторите промениха акцента на темата дето пуснах.Нарекох БТВ лъжци а излезе съвсем друго.
Така наречената ''медия'' е толкова заета да целува нечии задници,че отдавна и представа си нямат какво е това истина.
Лъжат и мажат не за едно и две неща.Не мога да разбера как може на черното да казваш бяло и да претендираш някой да ти вярва.Да си пускат там турските сериали и да си мислят че са телевизия.Пълни нещастници.
Тези дни седнали да обясняват как програмата за бавачки от 2до 3г била решение за онези дечица,за които няма осигурени места в детските ГРАДИНИ.Да ама за детска градина кандидатстват САМО дечица навършили 3г.Т.е. алтернатива няма ,но не е това проблемът.Проблемът е в това,че не вземат да кажат истината щото така са заети да целуват задници.Нали идват избори ...
Ами като не им стиска да казват истината ,поне да не зачекват ''неудобни''теми.Колкото и тъпа да е аудиторията хората се усещат и някак вече им писна да ги мислят за толкова тъпи.Няма да отварям дума за дреболии като груби грешки в надписите,неграмотност и това че водещите не говорят правилен български език.Пълни нещастници.

Общи условия

Активация на акаунт