Вярвате ли, че няма разлика в качеството на продуктите?

• 18 984
  • 317
  •   1
Отговори
# 150
  • Lost in a fairytale ...
Много интересна тема. Абсолютно не вярвам  Peace

# 151
  • София
Рокси, не разбирам кое ти е съмнително.
Нещата са адски прости.
Търговия, като всяка друга.
Има търсене, отваря се някаква пазарна ниша и веднага се запълва.
Някой се занимава с логистика, влачи, както казвате чували с препарати от чужбина за близки и познати и накрая отваря малко магазинче.
Постепенно една жена светва приятелките си, те пробват, забелязват разликата, остават доволни и на свой ред светват някоя друга своя приятелка и така се оформя клиентелата на този вид търговия.

И в крайна сметка мен ме устройва. Доволна съм.
Случайно открих този вид препарати, по стечение на обстоятелствата, едното такова магазинче беше пред офиса ми и момичето ми предложи един ден да пробвам с такъв препарат за една риза, която лекьосах и изпробвах всички видове препарати, с които разполагах, закупени от тук, включително я бях дала и на химическо чистене. И о, чудо, ризата блесна. ПОмня и първия гел- беше френски с марсилски сапун, един такъв лилав. Е, няма такъв гел. Петната по дрехите на малката от най-разнообразно естество /които са ми най-голям проблем/, ароматизиране на прането, запазване на цветовете и състояние на тъканите след "н" на брой пранета, отделно нивото на ефикасност на препарати за петна- разни кърпички, прахчета и вениши.

И край, с това ме спечелиха за каузата.
Козметика, мога да кажа, че с години не употребявам, закупена от тук.

И в крайна сметка, аз не мисля, че проблема е в мен.
Проблем явно имат официалните търговци и вносители, защото очевидно някакъв пазарен дял се отклонява и съдейки по темата, резултатите от анкетата и другата тема в "наш дом" , аз не съм единствения потребител, които забелязва разликата в качеството на продуктите и има някакви претенции. И в крайна сметка, потребителят ще намери начин да ги задоволи. Поне аз.

И ме дразни идеята да ме третират като втора ръка човек. И като овца, както каза една съфорумка.

# 152
Ами, такава съм си, съмнявам се във всичко и все търся логика. Някой ще снима ли по подробно една опаковка Персил отвън, отвътре, та да видя и сравня. Да знам аз ли съм тапир или си внушавам.
В Нашят дом и аз четох, последните 2-3 страници, и ми направи впечатление, че има и хора на моето мнение.
ИСтината със сигурност е някъде там, затова разпитвам толкова.

# 153
И по снимка ще разбереш Laughing?!
Няма как да стане така.
Купи един Персил от супера, купи и един от магазин за паралелен внос.
Пробвай ги при идентични замърсявания, тъкани и програма на пералнята.
И виж разликата, очебийна е Wink.

# 154
  На мен ми е чудно как успяват при тези цени да съществуват "паралелните" вносители. Купувам целогодишно 3л разфасовка на цена, която е по-ниска отколкото за разфасовка от 1,5 л на промоция в наши магазини Thinking
 Че и подаръчета ми дават почти винаги туркините, някоя капсулка или нещо такова дребничко Simple Smile

# 155
Очевидно не мога да си купя каквото и да било от България в момента. Затова разчитам на спомените си.
Казах какво ме усъмни в опаковката, написания грамаж,цената. На Персила например, преди около месец му смениха вида и от прах премина на гранули. Първо в найлоновите торби, сега в кутиите. Затова ми е интересно да се снима, за да видя какъв е, по същия начин ли изглежда.
За качеството на изпиране също не съм сама в мнението си.

инфантилна, искаш да кажеш, че в големите вериги 2.5 кг са повече от 26 лв  Shocked

# 156
  • София
Ами с удоволствие бих ти снимала, обаче сега довървам едно ОМО, френско с бяла лилия и иланг иланг. Гел за 24 пранета 2, 64 литра.
И един вениш, литър, който е австрийски. Може би вениша можеш да сравниш.

# 157
Разлики има във всичко и то много големи.  Simple Smile

# 158
  • Galaxy 13197853088
...
Проблем явно имат официалните търговци и вносители, защото очевидно някакъв пазарен дял се отклонява и съдейки по темата, резултатите от анкетата и другата тема в "наш дом" , аз не съм единствения потребител, които забелязва разликата в качеството на продуктите и има някакви претенции. И в крайна сметка, потребителят ще намери начин да ги задоволи. Поне аз.

И ме дразни идеята да ме третират като втора ръка човек. И като овца, както каза една съфорумка.

Официалните вносители нямат проблем, тъй като дяла на паралелния внос е минимална.  
Реализират си хубавата печалба и хич не им дреме за теб или който да е друг потребител.
Ако започнат да губят повече, ще си направят един закон забраняващ паралелния внос и ще закрият дребните конкуренти ...
Проблема е само за потребителите.

# 159
Течното няма как да го позная. За праха за пране по може. Готова съм да се жертвам и да купя какъвто кажете.
Също и с други продукти, по назад писах за Филаделфия. Интересно ми е дали има разлика в обявения състав за т.нар.официален внос.

# 160
  • София
...

Официалните вносители нямат проблем, тъй като дяла на паралелния внос е минимална.  
Реализират си хубавата печалба и хич не им дреме за теб или който да е друг потребител.
Ако започнат да губят повече, ще си направят един закон забраняващ паралелния внос и ще закрият дребните конкуренти ...
Проблема е само за потребителите.
На мен това ми беше първата мисъл, честно казано, не си представях, че тези магазинчета им отнемат такъв голям пазарен дял, че да се отрази на оборотите им.
Дори нямах идея, че са ппулярни толкова. Бях с убеждението, че са някакви единични бройки.

Обаче този репортаж определено имаше някаква цел и тя беше ясна.
Значи, определено има някакъв мотив, някаква цел.
И тук се появи съмнението, че все пак явно не съм им толкова безразлична като потребител.
Иначе ще си битуваме съвсем демократично- аз ще си пазарувам френски гел за пране, който е доволен ще си пазарува от официалния внос и всички са щастливи и удовлетворени.

Рокси, вениша е австрийски, него, ако го разпознаваш, мога да го снимам?
/Само, че си затрих някъде кабела и трябва да изпратя на някой снимката на ММС, да я качи в темата/.

ОМО-то е официален внос. Отзад има етикет на български с всички реквизити.
И етикетчето с цената си стои, 25 лева ми е струвал.

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 14:44 от Azzy

# 161
Някоя варненка няма ли желание да се яви по служба?  Grinning Готова съм този уикенд да пренеса прах за пране, паста за зъби- каквото кажете, стига да не се разлива в куфари, за сравнителен тест.
Аззи, Вениш не ползвам, но мога да купя специално за да сравним етикети, маркировка, баркодове и т.н. От литър казваш, в петък ще се погрижа.
А за цената питах, защото не можах да ориентирам дали паралелния внос е по скъп или по евтин от нормалния в магазините?

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 14:52 от Рокси

# 162
  • България-Швейцария
Опаковаш в алуминиево домакинско фолио и после увиваш с такова за свежо съхранение - колкото прецениш пластове, гаранция че няма да се разлее в куфара Wink
челен гурбетчийски опит за пренасяне на дълбоко замразено месо, и то не по въздух, а по земя, т.е. 2 дни път, посред жежко лято, за мой потрес и учудване нищо му нямаше на месото, никога не е късно човек да научи нещо

Едит:  По-скъп идва паралелният внос, но качеството цена няма, така че някак се връзват нещата.

# 163
Рокси, няма смисъл да купуваш каквото и да е. Специално за перилните препарати, производителите са задължени да публикуват информация за състава в Интернет. Всеки, който желае, може да влезе в сайта на която и да е от големите мултинационални компании и да сравни състава на праха за пране от Германия и от България. Обикновено хората си обясняват за какво се използва съответната съставка. Разлика има и мултинационалните компании си го заявяват.

Не става въпрос за разлика във външния вид или в аромата, или в цвета. Това не е проблем. То си зависи от потребителските предпочитания. Става въпрос за разлики между два продукта, които водят до по-добри резултати в прането при западноевропейската версия и до по-лоши в източноевропейската. Например, в праха Ариел, произвеждан за Германия, има четири повърхностноактивни вещества, а в този за България има само две. В германския има липаза (ензим, който премахва петната от мазнини), а в българския няма липаза, но затова пък има фосфати, които никога не биха се използвали в западноевропейски продукт. Ето ти разлика. Прах за пране с фосфати (замърсител на водите) и с по-ниска перяща способност.

Освен това: качеството на използваните суровини, поточните линии и методите на производство в заводите в източноевропейските страни. Суровините вероятно са най-евтините, поточните линии се "модернизират" с морално остарялата и сменена с нова техника на западните заводи. Методите на производство са на равнището на 90-те.

А бТВ репортерите направиха най-големия гаф, като решиха, че никой няма да забележи манипулацията им.

# 164
Разлика има, не в полза на продуктите продаващи се на БГ пазар, сравнени с аналогични такива предназначени за западния потребител. Категорична съм в мнението си.

Общи условия

Активация на акаунт