Вярвате ли, че няма разлика в качеството на продуктите?

• 18 982
  • 317
  •   1
Отговори
# 165
  • Galaxy 13197853088
Рокси, няма смисъл да купуваш каквото и да е. Специално за перилните препарати, производителите са задължени да публикуват информация за състава в Интернет. Всеки, който желае, може да влезе в сайта на която и да е от големите мултинационални компании и да сравни състава на праха за пране от Германия и от България. Обикновено хората си обясняват за какво се използва съответната съставка. Разлика има и мултинационалните компании си го заявяват.

може ли линк ?

# 166
  • Дъ Биг Вилидж
http://www.bnews.bg/article-26424

http://www.webcafe.bg/id_1790995614

http://thesensibleroad.blogspot.com/2011/04/blog-post_14.html

След като в Словакия преди повече от месец откриха че има разлика, освен да си помисля че изследването на БТВ е поръчано  от потърпевшите корпорации, друго не ми идва на акъла.

Тестовете с "Кока-Кола" показват, че у нас, Словакия, Унгария и Румъния напитката съдържа изоглюкоза, направена от царевица. Тя е много по-евтина от истинската захар, добавяна към колата в Германия и Австрия. "Продуктите ни се правят с едно и също високо качество в Европа и в света по рецепта, която използваме вече 125 г. В някои страни ние използваме различни видове подсладители, но това по никакъв начин не се отразява на качеството на продукта", оправда се Иболия Шабо, мениджър от "Кока-Кола Юръп".

И един мармот завива шоколада в станиол!

# 167

Искаш линк, където компаниите заявяват, че има разлика? Такъв, разбира се, няма. То заявяването е непряко.  Laughing

Но имаш три линка от мен, където може да се види съставът на продуктите. Ако искаш, може да сравняваш. Аз съм сравнявала, сравнявала...
Проктър енд Гембъл
Хенкел
Юниливър

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 15:20 от Guess Who

# 168
  • София - Рим и обратно
Определено има разлика при Фанта и Нутела. Вкусът им е коренно различен в България и други евр. страни. Това е, което аз съм забелязала и съм сигурна. Кока колата ми харесва повече в БГ, отколкото в Италия, не ми е толкова сладка. Но това може и аз да си го въобразявам.
За перилни препарати - не мисля. В София ползвам едни препарати, тук други и съм еднакво доволна.

# 169
Рокси, няма смисъл да купуваш каквото и да е. Специално за перилните препарати, производителите са задължени да публикуват информация за състава в Интернет. Всеки, който желае, може да влезе в сайта на която и да е от големите мултинационални компании и да сравни състава на праха за пране от Германия и от България. Обикновено хората си обясняват за какво се използва съответната съставка. Разлика има и мултинационалните компании си го заявяват.

може ли линк ?

ето на Хенкел : http://www.henkelconsumerinfo.com/products/Ctrl?_h=henkel.products.Search

сори, сега видях, 4е по_горе са дадени линковете

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 18:25 от gioia.

# 170
Като заговорихте за не дотам обективните материали на БТВ, Ви давам сходсен пример със сходна тема - качеството на алкохола, само че на родните спиртни напитки. това е гледната точка на БТВ - http://www.btv.bg/shows/btv-reporterite/videos/video/801098069-b … rite_Alkohol.html, а това http://www.besove.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/24645 … D0%B5%D1%82%D0%B0 - на някаква регионална медийка. И какво излиза - провинциалните журналисти показват документи и казват нещата с имената им, а националната телевизия гледа как да угоди на рекламодателите си. Друг е въпросът, че като цяло и двата материала ми изглеждат манипулирани и не съвсем обективни, защото се засяга само един производител, все едно останалите са ангели небесни.

# 171
  • София
Благодаря за компетентното мнение.

Оказва се, че въпросния пазарен дял не е толкова скромен.
Изобщо не става въпрос само за няколко малки гаражни мгазинчета.
Позаинтересувах се и се оказа, че интерес има достатъчно, за да мотивира наличието на много сериозен внос на въпросните продукти от белия свят.

Има война за пазарен дял със съответните средства. Повечето под кръста.
Оказа се, също така, че в една от веригите магазини, която се води малко по-висок клас зареждат тези продукти, основния им склад е във Варна  Mr. Green
Така, че ако Фрош-а и Гриин-а на Богиня пере и пазарува оттам, не можем да се учудваме.

Не мога да го постна линка тук, защото не желая темата да се превръща в  реклама, но ще го постна в "наш дом", в темата за перилните препарати.

А, Ариела, за който говори Гес, направо си го поръчвам. Произведен в Германия. С всички ензими.

# 172
Изобщо не става въпрос само за няколко малки гаражни магазинчета.
     Тези магазинчета са плод на дългогодишен "внос" от постоянно пътуващи в чужбина, които "зареждаха" всички свои близки с всякакви препарати. Най-честият доставчик бяха /а може би още са/ търговците на коли, на битова техника втораупотреба, и прочие пътуващи до европейските държави. Те внасяха от Германия, Австрия, Гърция. А търговията им потръгна именно защото разликата в качеството беше голяма. Всичко това сочи на сериозен пазарен дял. Дори да затворят магазинчетата, "вносът" няма как да го спрат.
      От 10 години ползвам прахове за пране само от Гърция или Германия, и нямам много поглед върху качеството на продуктите в България към днешна дата. Но като ви чета, очевидно продължава да има разлика.

# 173
  • София
Аз това го казах още на предната страница.

Обаче се позаинтересувах и не се оказаха съвсем гаражни магазинчета.
Вече Simple Smile
До толкова, че да бръкнат в окото на онези, които зареждат големите вериги и произвеждат в заводи с морално остаряла техника, технологии и липса на скъпи добавки в препаратите, с цел да се получи максимално ниска себестойност, но и със съответното отражение в качеството.
Така наречената трета поточна линия.
За хората от третия свят.

# 174
И аз не вярвам!Пример, имам някаква алергия към оцветителите в храните!Не знам какви се ползват тук в бг , но се обривам зверски от  кашкавал и още  и още няколко храни, във Франция за няколко години това никога не ми се е случвало.

# 175
  • София
Мъжът ми пътува често до Австрия. На прибиране, понеже е с нашата кола пълни багажника за стотина евро с колбаси, сирена, млекца, натурални сокове, перилни препарати, сапуни и шампоани. Разликата е ОГРОМНА!  Там пазарува от евтин магазин -Хофер се казва.
Давам няколко примера: най-глупав шампоан за около 4 лв мие много по-добре от шампоан за 10 лв, купуван тук. В момента имам прах за пране Тандил, която успя да изчисти петна стояли месец от дрешките на детето. Третото е колбас, който много харесваме, там е 9.00 лв за 500 гр, а тук 12.50 лв.
Обобщено: не стига, че има разлика в качеството, а е и по-евтино...

Искам да допълня, че същото се отнася и за дрехите. Когато са на разпродажба можеш да купиш страхотни неща за без пари. Последно взе за малкия 5 блузки с дълъг ръкав, 4 панталона, 2 якета, маратонки и кецове за около 150 лв. Тук това е невъзможно! 

# 176
  • Варна.....
Дори и официалният внос е различен- пример кола кен от Гърция, няма нищо общо с тази в пластмасовите бутирки.
Не са гаражни магазинчетата вече. Аз поне от 1 година не съм купувала препарати от официалният внос. И близки зарибих.

# 177
В София ползвам едни препарати, тук други и съм еднакво доволна.

Да, със сигурност е така.
Просто защото италианските перилни препарати не се славят с особена мощ на изпиране и са си баш като тукашните от супермаркета.
Италианците го докарват на божествени аромати, но не и на добро изпиране.

# 178
  • София
Добре, понеже е известно, че техническото ми образование е главна движеща сила в живота ми, хайде да си поговорим малко за баркодове.

Прегледах набързо известно количество препарати.
Равносметката:
-Доместос и Циф на Унилевер - баркод Холандия
-Детски шампоан Хип - баркод Германия
-Персил и Силан, на Хенкел - баркод Австрия;
-Два детски шампоана Шаума, на Шварцкопф, част от Хенкел - баркод Словения;

При последните две е напълно видно, че един и същ производител използва различни баркодове, очевидно отговарящи на заводи в различни държави.
Да си призная честно на мене ми е леко трудно да си преставя, че някой ще пусне различни поточни линии с различно качество в един завод. По просто би било завод в Източна Европа да произвежда за източноевропейския пазар съответните по-нискокачествени продукти. Но тогава всичко на Хенкел би следвало да е със словенски баркод примерно.

Не знам.
Темата е достойна за дисертация, но естествено с приложен научен подход.

Иначе следващият път като пазарувам, изрично ще прегледам максимално количество продукти на една и съща марка, за да получа някаква статистическа справка.

Поне до тогава не вярвам на никого.  Twisted Evil

# 179
Ред, вярвай на себе си. Единствено.
Щом не намираш разлика в продукти, които си купувала в Немско, Английско, Австрийско и т.н. и аналозите им тук.
В този случай не си прави труда да сверяваш баркодове и упомената страна производител на марката на етикета. Безмислено е. А и няма да ти отговори на основното - че тук се продават нискокачествени продукти. Щото ти си на друго мнение Confused.

Общи условия

Активация на акаунт