За храните- митове и легенди

• 48 861
  • 790
  •   1
Отговори
# 405
....добре е да се знае, че пълнозърнестите продукти не трябва да се консумират заедно с рафинирана захар, защото се получава угниване. отделят се газове и чревната флора страда. ...

Ами, ако са със сурова тръстикова захар, това валидно ли е?  Rolling Eyes
и мен ме заинтригува това инфо много Rolling Eyes,може ли повече по въпроса,или линк,като ми остане време ще търся да прочета повече за това newsm78мислех че купувам нещо по-полезно на детето ако бисквитките са с фибри Thinking

Labrador ,разсмя ме Grinning

# 406
  • Galaxy 13197853088
Разликата между рафинираната и не рафинирата както се разбра са в разните минерали и други примеси които нормално присъстват в тръстиковия сок или в цвеклото...

# 407
ох че съм заплес,не съм прочела както трябва Crazy Blushзначи ок са бисквитките/пълноз.,овесени и т.н./ с  всякаква друга захар,само да не е рафинирана

# 408
Тази вечер ми попадна видео с лесна рецепта за бадемово масло, ако някой иска да пробва

http://www.stumbleupon.com/su/3jokMQ/www.organicauthority.com/oa … lmond-butter.html

Не съм се сетила, че може и домашно, макар че аз купувам повече фъстъчено за децата, отколкото бадемово. Но, домашното фъстъчено, не го одобриха вкъщи.

# 409
  • София
"Солта има кубична кристална структура, изградена от светлинни кванти или фотони, които са чиста светлинна енергия. Когато слънцето изсушило първоначално създадените океани преди 250 милиона години, светлинната енергия се заключила в кристалната мрежа и се консервирала. С разтварянето на кристалната сол във вода, кубичната структура се разпада и съхранената в солта енергия се освобождава. Йонизирането на минералите ги прави подходящи за усвояване. Кристалната сол съдържа също и всички енергийни честоти, необходими на организма от биофизична гледна точка, които могат да балансират даден енергиен дефицит, дори и без липсващата честота и информацията, която носи."

Хималайската сол ме загуби завинаги!  ooooh!

Аз имам такава: http://www.saltworks.us/fleur-de-sel-camargue.html Според мен е безумно скъпа, но понеже бях в Камаргите и...като сувенирче.

Ма мола ти се не пиши таквиз' неШта, ша ми докараш контракции...

Пък и мускулната треска не ми е полезна, нал' са сеШТаш...

От де го намери това изключително умотворение?

Прочее, добива ли се изобщо сол в Хималаите?

# 410
  • Пловдив
Прочее, добива ли се изобщо сол в Хималаите?
Да.

# 411
Тайна, голям образ си  Joy, пиши всеки ден, да не вземеш да ни изкараш акъла напразно    Peace

# 412
  • София
Тайна, голям образ си  Joy, пиши всеки ден, да не вземеш да ни изкараш акъла напразно    Peace
   Какво да пиша, като нямам какво да кажа по темата  Joy? Бъдете живи и здрави, аз ако умирам, ще умра доволна и нахранена поне  Peace!

# 413
Хайде и тук да ни накарат да се почувстваме виновни.  Simple Smile Направо ни го заби, Тайна.  Simple Smile

# 414
   Какво да пиша, като нямам какво да кажа по темата  Joy? Бъдете живи и здрави, аз ако умирам, ще умра доволна и нахранена поне  Peace!

И аз така се чувствам, чета, уча се, ама...и сокчета пият децата от време на време, и снаксове им купувам....мъча се да живея и да ги храня здравословно, но не мога да бъда крайна. Нямам тази воля, а и ми изглежда безмислено. Занимаваме със земеделие, виждам колко препарати се ползват, няма друг начин просто, всичко това по пътя на хранителната верига го хапваме ние накрая

# 415
  • София
Хайде и тук да ни накарат да се почувстваме виновни.  Simple Smile Направо ни го заби, Тайна.  Simple Smile
 Кейси, не го приемай така, дори и не съм помисляла да карам някой да се чувства виновен. Всеки си живее живота така, както мисли, че е добре за него! Просто каквото и да прави човек, няма начин да се оттърве от всичко вредно!Извинявам се, ако съм засегнала някой  Praynig!

# 416
за стевията какво ви е мнението ?

# 417
Аз не съм въодушевена, ползвам умерено, направо рядко. Търсете зелената, а не рафинираната бяла.

Тайна, нищо лошо няма в това да си информиран. Така имаш право на избор.

# 418
  • София

Тайна, нищо лошо няма в това да си информиран. Така имаш право на избор.
   Кейси, имаше време , когато много четях за всичко, в един момент стигнах до извода,че не мога само за това да мисля и се отказах повече да го мисля  Peace! Аз съм на принципа "от всичко по малко".Нали знаеш, че почти винаги най-вкусното е най-вредното.

# 419

А конкретно какво е това угниване? Пълнозърнестите не угниват ли?

веществата, които се намират в обвивката на зърното угниват по-бързо при наличието на захари и причиняват отделяне на газове.
храната, която попада в стомаха по принцип не трябва да угнива, а трябва да бъде преработена..

Няма такова нещо. Храната още от устата почва да се разглажда на по-прости съединения, от слюнката, в стомаха си действат ензимите, няма угнивания и тем подобни неща. Нали тази тема е точно да посочим с пръст митовете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт