За храните- митове и легенди

• 48 854
  • 790
  •   1
Отговори
# 420
Аз не съм въодушевена,

а защо? Rolling Eyes
чета противореиви мнения за стевията-първо достигнах до извода че е най-добрия сладък заместител,защото ми трябваше нещо без калории!растение,безвредно, подслажда,а и без калории-какво да иска пове4е човек.Обаче в книгата на един американски дофтор стевията попада в списък на забранените добавки-не уточнява,и не казва защо,но не го препоръчва!? Rolling Eyes newsm78 Thinking
Последно добре ли е или не е добре!

По повод угниването и ферментацията четох една доста убедителна статия в която се отхвърля това нещо като процеси в стомаха,склонна съм да вярвам,там дори се отхвърля това плодовете да се ядат отделно.

# 421

Защото съм с ниско кръвно и не ми се рискува, тъй като четох, че има случаи, когато влияе на кръвното. Може и да не е изпробвано клинично, но съм с резерви. В началото ми докарваше стомашен дискомфорт, не беше фатално или дълготрайно, но дискомфорт. Чела съм, че и хората, които постоянно следят нивата на кръвната си захар, също трябва да са предпазливи в използването й.

Мисля че, все още не се препоръчва и на бременни, кърмещи и малки деца, както и на хора със сърдечни проблеми, без предварително да има консултация с личния лекар.
Като цяло тя е безвредна за масово ползване, както и много други продукти, но винаги има изключения.
Гледайте етикетите, защото много често, точно защото е в пъти по-сладка, има вариации с различни примеси вътре, глюкоза, декстроза и пр., което вече е далеч от натурален продукт.

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 17:40 от Кейси

# 422
"Солта има кубична кристална структура, изградена от светлинни кванти или фотони, които са чиста светлинна енергия. Когато слънцето изсушило първоначално създадените океани преди 250 милиона години, светлинната енергия се заключила в кристалната мрежа и се консервирала. С разтварянето на кристалната сол във вода, кубичната структура се разпада и съхранената в солта енергия се освобождава. Йонизирането на минералите ги прави подходящи за усвояване. Кристалната сол съдържа също и всички енергийни честоти, необходими на организма от биофизична гледна точка, които могат да балансират даден енергиен дефицит, дори и без липсващата честота и информацията, която носи."

Хималайската сол ме загуби завинаги!  ooooh!

Аз имам такава: http://www.saltworks.us/fleur-de-sel-camargue.html Според мен е безумно скъпа, но понеже бях в Камаргите и...като сувенирче.

Ма мола ти се не пиши таквиз' неШта, ша ми докараш контракции...

Пък и мускулната треска не ми е полезна, нал' са сеШТаш...

От де го намери това изключително умотворение?

Прочее, добива ли се изобщо сол в Хималаите?

Я, какви хубави новини Simple Smile Лека бременност и здраво бебче ти желая!

Ето моите представи за здравословно хранене:
Стремя се да не се ограничавам, а да добавям полезности, които да изместят вредностите.
От напитките, пием вода, най-много натурален сок без добавена захар.
Рафинираните продукти (начело с мюслито) са основния виновник за развалените зъби. Предпочитаме да задушаваме, варим, печем.
Взехме си от уредите за пържене без мазнина. Не ми се вярва храната да е здравословна, но поне не е мазна. Вие на какво мнение сте за тези уреди?

# 423
Е, ако пържиш без мазнина, каква е разликата с печене ?

# 424
в темпеатурата, може би  newsm78

изгорялата/до черно/ храна предизвиквала рак, чували ли сте такова нещо?

# 425
Ето малко инфо относно пърженето,което се дискутираще преди наколко страници:
"Та за пърженето... Какво да правим?

Когато стане въпрос за наситени мастни киселини, диетолозите ни съветнат да ги избягваме. Повишават холестерола. Е, и аз ви съветвам да използвате зехтин. Но как да пържим?

Ако изпържите картофки в олио, те стават хрупкави, със зачервени краища и много вкусни. Тези зачервени краища и вкусът се дължат на високата нестабилност на LA  - (18:2) омега-6, която е около 90 пъти по-нестабилна от съответната наситена киселина - стеаринова - (18:0). LA заедно с въглехидратите в картофите (скорбяла) участва в един процес наречен гликация. Продуктите - гликани дават аромат, но... са канцерогенни!  Жалко.

Тогава? Тогава за пържене трябва да ползваме мазнини с високо съдържание на наситени мастни киселини. Те не са подложени на гликация. Веднага ще ви предложа подходящи мазнини:

На първо място - свинската мас. По състав е много близо до триглицеридите синтезирани при човека. Съдържа 39% наситени, 45% мононенаситени и 11% полиненаситени к-ни. Мечта!
Само дето съдържа холестерол (животинска е) и не е много за стари хора. Но с мярка - може!

На второ място - палмово масло. Няма холестерол, има великолепен аромат и съдържа 49% наситени, 37% мононенаситени и 9% полиненаситени  к-ни. Върши страхотна работа. Няма вредни съставки. Идеално за фритюрник. Но картофките трябва да се ядат топли или добре да са отцедени, защото като изстинат се залояват. Кофти работа.
Една забележка: През тази пролет се вдигна голям вой срещу палмовото масло и слагането му при производството на сирене. Дали трябва да се слага в сиренето е отделен въпрос, но палмовото масло нито е вредно, нито канцерогенно. Група тъпи млади журналистки (могат да са ми внучки) настойчиво повтаряха, че палмовото масло е канцерогенно. Пълна лъжа! В световен мащаб палмово масло се използва два пъти повече от слънчогледово олио (популярно главно в Европа и Аржентина)

На трето място - краве масло. Съдържа 62% наситени, 29% мононенаситени и само 4% полиненаситени к-ни. Но това е в чистото масло, а продаваното в магазина съдържа 45% вода. Значи трябва да вземете близо два пъти повече. Изпържено, има специфична миризма, която не всички харесват. А и холестерол...  По добре го оставете за сладки и кремове."
Цитатът е от темата за мазнините:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422612.msg12254490#msg12254490.Общо взето растителни мазнини,богати та ненаситени мастни киселини като слънчогледово,оризово,гроздово масло са крайно неподходящи за пържене имено поради своята нестабилност.Най-подходящо е кокосовото масло.Темата е много интересна-който се интересува да я прегледа!

# 426
По повод угниването и ферментацията четох една доста убедителна статия в която се отхвърля това нещо като процеси в стомаха,склонна съм да вярвам,там дори се отхвърля това плодовете да се ядат отделно.

И аз така четох, няма такова нещо като угниване, храната започва да се "разбива" на по-прости съединения. Митично е колкото и шлаките, които имали хората по червата си. Shocked Поне така четох, написано от доктори уж....
Пък и темата е да обрулим митовете, само че как да разберем кое е мит точно. Whistling Mr. Green

# 427
Пък и темата е да обрулим митовете, само че как да разберем кое е мит точно. Whistling Mr. Green

ами аз съм склонна да не вярвам специално за този мит защото го изпробвам върху себе си-ям си плод в съчетание с извара например,или хляб с месо,което е недопустимо според разделното хранене,и всякакви комбинации които би трябвало да доведат до ферментации,тежст,подувания,угнивания,газове,киселини и т.н. и т.н.....ами нищо подобно не ми се случва.
Това ми се случваше когато преди време хапвах безразборно и прекалявах с количествата,пържено,мазно.Май-поскоро си мисля че е до "дозата" Thinking-сега ям 4-5пъти на ден в малки количества и нямам никакви стомашни проблеми,изглежда стомаха си се справя чудесно с  храната независимо в каква комбинация е.

Точно този цитат по-горе имах впредвид за пърженето Peace

Кейси звучи наистина не съвсем безвредно Thinkingтова за кръвната захар не е добре.А пък и моята е на хапчета,с кво ли  е набъкана вътре Confusedмисля че в БГ трудно ще намеря зелена на прах. Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 08:20 от Звезди в очите

# 428
  • Варна

Взехме си от уредите за пържене без мазнина. Не ми се вярва храната да е здравословна, но поне не е мазна. Вие на какво мнение сте за тези уреди?
Ако въпросните уреди са с тефлоново покритие, не разчитам на здравословност.

# 429
  • София
"Солта има кубична кристална структура, изградена от светлинни кванти или фотони, които са чиста светлинна енергия.

Ма мола ти се не пиши таквиз' неШта, ша ми докараш контракции...

Пък и мускулната треска не ми е полезна, нал' са сеШТаш...

От де го намери това изключително умотворение?

Прочее, добива ли се изобщо сол в Хималаите?

Гледай си работата!  Crossing Arms Това горното даже обмислям да си го сложа в подписа при кокошките и децата.

Чети и се радвай! Himalayan salt is a marketing term for Halite (commonly known as rock salt) from Pakistan, which began being sold by various companies in Europe, North America, and Australia in the early 21st century. It is mined in the Khewra Salt Mines, the second largest salt mine in the world, located in Khewra, Jhelum District, Punjab, Pakistan, about 300 km from the Himalayas, about 160 kilometres from Islamabad, and 260 kilometres from Lahore, and in the foothills of the Salt Range.
http://en.wikipedia.org/wiki/Himalayan_salt

Ха честита бременност! Знам, че отдавна искаше.  Simple Smile

# 430

Ако въпросните уреди са с тефлоново покритие, не разчитам на здравословност.

А приборите с тефлоново покритие имат ли някакви противопоказания?

# 431
  • София
Тефлона е безопасен до определена температура, но не помня 190 градуса ли беше или повече.

# 432
И докато не се надраска...

# 433
  • София
И докато не се надраска...

Да, тогава със сигурност е най- добре да се изхвърли.

# 434
  • Galaxy 13197853088
какво му е вредното на тефлона?

Общи условия

Активация на акаунт