За храните- митове и легенди

• 48 261
  • 790
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Краси, разбирам, че си силно афектирана от личността ми, обаче мога ли да те помоля да не ходиш навсякъде след мен. Малко неудобно се получава, ако ме разбираш.

# 646
Как става така, че едни и същи потребители в една тема се подиграват на човека на опашката пред тях, който си купувал кренвирши, а после се самоуспокояват, че нали всички ядяли боклуци, та нямало какво да се направи...
Да не говорим, че не всички ядат боклуци.

# 647
Еее, Краси, естествено че има и качествени храни. Просто пазаруването и логистиката е по-сложна. Има и ресторанти, които държат на качествените продукти. Дори и да няма съвършени и перфектно чисти продукти, има голяма разлика от продукт до продукт.

# 648
  • София - Рим и обратно

Да ама не, след подобни статии съм на път тотално да откажа и соковете и да мина на чиста вода!
От доста време не купуваме изобщо газирани напитки. А от скоро обявих бойкот и на всякакви сокове. Чувствам се прекрасно, когато купувам само и единствено вода за вкъщи и не седя да се пуля по 2 часа пред редиците сокове и безалкохолни Sick ooooh!.
Мислех, че децата ще свикнат трудно, но се оказа много лесно.

# 649
Цитат
...... според мен качеството на храната у нас е паднало драстично през последните години. Няма свестен контрол, хората масово търсят най-евтиното, така че става все по-трудно да намериш качествени продукти и храни. Тъжно е, но е факт.
Точно затова е нереално твърдението на Богинята ,че не яде какво да е.
Защото ,ако действително държи на  качество на храната,то би трябвало нищо да не хапва от магазин или заведение.
А да си построи хабитат ,под стъклен купол,да си пречисти почвата поне 5 години и сама да си отглежда всяка хапка.
Всички ядем боклуци,кой повече,кой по-малко..... 

Е това исках да кажа.Добре е че някой ме е разбрал.Значи все пак не сте толкова претенциозни.
Проблема не ви е в претенциите,а някъде в "горния етаж"За това си има обяснение и него трябва да търсите някъде дълбоко в себе си,не в проверените ресторанти.С най-добри намерения.
А,Богиня,моите претенциозни са такива но не дотам,че да четат етикети и да проверяват ресторанти-сиреч ето това са "различни" хора...твоето е лееееко ....психарско.
Исках да кажа,че всъщност нямате проблем с претенциозността си.Имате вътрешен конфликт,който се опитвате да разрешите по-този начин.Но той не само няма да се разреши така,а ще се и задълбочи...Пак казвам-с най-добри намерения! Hug

# 650
  • Варна
Аз не разбирам на ВАС двете лично какво ви пречи моят рацион. Че и анализ му направихте.
Пийте си газираното и си повтаряйте мантрата: Всичко е боклук. Всички ядем боклуци. Няма нищо друго, освен боклуци.

# 651
Чувствам се прекрасно, когато купувам само и единствено вода за вкъщи...

Мисля, че след като гледаш този филм, може би ще ограничиш и покупката на вода.  Simple Smile

# 652
  • София - Рим и обратно
Чувствам се прекрасно, когато купувам само и единствено вода за вкъщи...

Мисля, че след като гледаш този филм, може би ще ограничиш и покупката на вода.  Simple Smile

Ами аз не съм спряла да купувам безалкохолни и сокове заради филми или статии, просто прецених, че само се тъпчем със захар допълнително. А и започна да ми става гадно, докато се храня да пия сладки неща, а преди не ми правеше впечатление.
А ако започна да гледам и разни конспиративни разкрития за пластмасите и т.н., ще трябва да се вакуумирам.
Между другото тук пуснаха еко бутилки с предпочитаната ми марка вода, така че ако психясам на тая тема - има решение Wink

# 653
Аз, доста преди този филм, преосмислих отношението си към пластмаса и бутилирана вода, но много хора не са наясно и с елементарните истини, казани в него. Дори и без да психясваме, можем да си спестим главоболия с минимум усилия.
Гледай го, интересен е.

# 654
Какво точно значи tapped? Днес го гледах клипчето в youtube за tap water обаче.
Ето това : http://www.youtube.com/watch?v=Se12y9hSOM0&feature=sharе

Относно целият хаос с купища боклуци и не само пластмаси, а какво ли още не - стари ТВ, компове, дискове, дрехи, обувки... ooooh! Много са нещата, които потребяваме и после захвърляме. Искам да кажа че, пластмасовите бутилки са малка частица от общия еко проблем на човечеството... Не само в купувачите е проблемът, в производителите също.

# 655
  • София - Рим и обратно
Aз се опитах преди време да мина на Брита по този повод. Ами гаден ми е вкуса, на дъщеря ми също. Тя даже почна да избягва да пие вода, стои си жадна. И пак взех да купувам бутилки.
Кейси, ще го видя филма, мерси.

# 656
  • Пловдив
От доста време се чудя кое е по- малкото зло: да пием вода от чешмата или да купувам минерална вода  newsm78

# 657
От доста време се чудя кое е по- малкото зло: да пием вода от чешмата или да купувам минерална вода  newsm78

Аз от минералната вода получавам киселини....Не знам как я обработват,какво й добавят,но ,факт.
Дразни ми стомаха.Пия си чешмяна вода ,минала през филтърна кана.И нямам проблеми.
Филтъра го сменям през месец...

# 658
  • Пловдив
Аз от други съображения: колко е добра водата, престояла в тези пластмасови бутилки...и кво прайм после с празните бутилки... newsm78
А колко е добра водата, минала през тръбите /а през какви тръби точно е минала.../

Ей такива нещица си мисля... Simple Smile

# 659
А колко е добра водата, минала през тръбите /а през какви тръби точно е минала.../
Точно затова използвам филтърна кана.
Преди да я купя,си правих експеримент,два-три дни слагах марли ,през които да минава водата.
Така почерняваха ,че.....
После,и водата от каната първо минаваше през марля,да видя аз....   Laughing
Ами,няма боклуци и прочие.Водата остава бистра.Това ме кара да мисля,че филтъра спира всички тия ....гадости от тръбите.

Общи условия

Активация на акаунт