Въпрос за бащиното име?

• 6 539
  • 109
  •   1
Отговори
# 45
Пък моя приятелка и съпругът й Дел кръстиха дъщеричката си Кейти Адел "Х" - точно, защото детето е родено в чужбина и няма бащино име,нещо на което обаче дружката ми очевидно държи! Peace

# 46
  • София
И моите момчета са Мартинови.
Име, като име.
Много малко са имената, които не звучат добре, като бащини.
То бива превземки, бива, ама чак пък толкова ...   ooooh!

# 47
Аз не съм отишла да раждам в чужбина, за да избегна бащиното име. Аз живея в чужбина. Просто този факт ми дойде  добре дошъл. И това да ходят да раждат в чужбина, тези който не искат бащино име, беше шега. Я се върнете да ми прочетете пак поста, пък тогава се засягайте лично.
И какво да направя, че не ми звуат добре изброените от мен бащини имена, нямам ли право на мнение. Та чак нов глагол измислиха някои, подволотелизъм, много смешно ми стана. Що така навътре ги взимате нещата, да не сте с бащино име от моите изброени примери,хахахах. Ех, то името не прави човека....

# 48
Подволотелизъм не е глагол  Laughing Глагол е "дума-действие" - така се обяснява в първи клас.
Не смятам вкусовете ти за чак толкова важни, че да се обиждам от тях. Все пак те си касаят само теб. И не, нямам нищо общо с нито едно от изброените имена, но това не ми пречи да смятам мнението ти за излишна превземка  Wink

# 49
Ти пък... къде видя някой лично да се е засегнал?!?!?! Мисля, всички разрабрахме, че се шегуваш и просто опитахме да продължим майтапа  Peace То е ясно, че никоя здравомислеща жена няма да се юрне по чужбина заради нещо такова.

Иначе, ако моят син се беше родил в Бг, трябваше да е с бащино име Бенджаминов  Joy Това вече на мен ми звучи като недомислица и бих махнала -ов със сигурност.

# 50
  • София
Подволотелизъм не е глагол  Laughing Глагол е "дума-действие" ...
Joy
Ама не се хаби, моля те!
В чужбина е жената, не разбра ли, може да е позабравила българския език ...

# 51
моя приятел е Станислав, бъдещото ни дете  съм категорична че ще е без никакви наставки,аз съм с много дълги имена и по документи като започна да пиша едни дълги фермани от имена,ужас
Даже понеже нямаме брак и аз и приятеля ми и детето ни ще бъдем с различни фамилии,защото пък в неговия род се придобива дядовото като фамилия  Joy Joy Joy Joy

И така страшно семейство ще сме... Joy Joy

# 52
Деси, ти явно си си решила вече, но честно, Станиславов/а звучи много хубаво! Обмисли го още малко Wink
Колко до "в неговия род", и в рода моя човек са такива традициите, но ние с него се разбрахме, че няма да правим така и точка. Щерката е с неговата фамилия, независимо от вечния ропот, който ни съпътства при всяко споменаване на този факт Wink
/пък и нали знаеш, че отдето е жената, там и родата/

# 53
е ама и на мен ми е малко странно фамилията да е на починалия дядо на мъжо, а си мисля че ще е по-добре на дядото на бебето,т.е. на свекъра и така ще си измия ръцете че съм го кръстила на него,щото аз не искам да кръщавам бебето на него,а моя държал Shocked не че съм инат,но няма да стане Grinning Grinning Grinning и така с фамилията  ми се струва по-удачно...

там е работата че те са с на дядовците си фамилията а аз и нашите сме с една фамилия от 5 поколения
 а на починалия дядо Русан ми е странно да го кръщавам

# 54
живот  и здраве примерно Рая Станислав Петрова  Grinning
ми незнам Рая Станиславова Петрова

# 55
Е, хората сме различни - аз другояче виждам нещата Simple Smile
Но инак ще е скучно, ако сме всички еднакви, а и теми как ще пълним? Wink

Леко раждане и здраво бебе!!! Hug

# 56
За мен е ужасно неприемливо момиче с бащино име без надставка...звучи ми хермафродитско  Rolling Eyes За момче как да е,но момичееее...  Rolling Eyes Освен това не виждам чак толкова да се скъсява без някакви си две буквички в края.Но важното е теб да те кефи,де! Peace
Съдейки по ника ти, май не ти е много тежко да си изписваш имената все пак! Wink Peace

# 57
ми аз само един път при регистриране си ги изписвам и автоматично влизам тук,но както каза мадамата по-горе ще е скучно всички хора да сме еднакви Hug Hug Hug Hug от мен,да са ни живи и здрави бебоковците

# 58
и не си харесвам 3те дълги имена, но за мен е двуличие да влизам с разни псевдоними и измислени никове

# 59
Станислав си е достатъчно дълго, за да му се слага -ов/а. Правилно си си решила, според мен.

На мен не ми е хермафродитско, даже ми звучи добре Peace

Общи условия

Активация на акаунт