Въпрос за бащиното име?

• 6 541
  • 109
  •   1
Отговори
# 60
 newsm10 newsm10  261uu
баща ми като ме чу, направо щеше да припадне, ми той човека с неговите разбирания Grinning Grinning......

# 61
За мен е ужасно неприемливо момиче с бащино име без надставка...звучи ми хермафродитско  Rolling Eyes За момче как да е,но момичееее...  Rolling Eyes
Буквално това се канех да напиша...

Предвид, че Рая е много популярно име и вече са по няколко в група, нищо чудно един ден детето да стане популярно като "Рая Станислав" и така да я отличават от другите.

но за мен е двуличие да влизам с разни псевдоними и измислени никове
Интернет не е лична карта, тук идеята е да се идентифицира човек по някакъв начин. Иначе просто щяхме да си въвеждаме егн-тата, понеже имената се повтарят, а потребителското име трябва да е уникално.

# 62
ами аз пък незнам кой болен мозък би нарекъл детенце хермафродит, извинете,както казах по-горе ако бяхме еднакви хората щеше да е скучно...всеки с мнението си,затова сме тук да споделяме , не да се налагаме, нито да съдим

# 63
Изключително далеч съм от идеята да се налагам или да съдя някого!Леко раждане и прекрасно бебче ти желая! Hug

# 64
Да, нещо много насериозно се взимат някои потребителки  Outta Joint
Като не сте засегнати, защо така хапливо отговаряте на нещо,което не ви засяга?
Може и по спокойно да си изразите мнението. И то в този подфорум "Имена", който не предполага заяждане. Всеки ще си кръсти детето както намери за добре и не е работа на никой друг. Я намерете друго поле за изява на агресивността си. Не се хабете да ми отговаряте, няма да ви прочета. Нямам нужда от отровни постове  Flutter

# 65
Познавам двойка, която дадоха бащино име на момиченцето си без -ова накрая. Ами половин година след раждането, вече съжаляваха за това. Абсолютно навсякъде се налага да обясняват, че това е бащиното, а не собственото име.
Имайки опит с изкълчени имена, просто знам, че в последствие на детето ще му писне да се обяснява защо аджеба това не е собственото име  Peace.

# 66
то си личи, че не е собствено име, шом е второ без тите и е мъжко и детенцето е момиченце, а и пък не мисля , че живеем в от преди 20,30 години,когато са били толкова консервативни и са си кръщавали децата по списък определен от държавата...и с хиляди уговорки и караници е  било нещо извън него, ако живееш в някое село или малък град не само за името ще му се подиграват , а и за някакви глупости. Crossing Arms

# 67
Ако има списък, поне няма да се изобретяват разни недоразумения.
И след 20-30 години, точно на имената едва ли някой ще се подиграва, имайки предвид сегашните безумия  ooooh!.

# 68
Само имай предвид, че може и изобщо да не ти позволят да го пишеш без -ова. Да не си много разочарована след това.

# 69
в Плевен няма как да не ми дадат да го запиша както си искам  Naughty Naughty Crossing Arms Crossing Arms

# 70
  • София
Много съжалявам, че не се сетих след раждането да запиша дъщеря ми с името на татко си, но без -ова накрая. Щеше да е Катерина Мирослав. Уточнявам, че не си падам изобщо по изчепени чуждестранни имена, но пък вече до гуша ми е дошло от дългите имена барабар с окончанията накрая.
Моя приятелка от форума точно така си е кръстила детето - без окончанието в презимето и много ми харесва как звучи. Таткото има рядко срещано име.
Егати и изказванията има в темата по повод имената без окончание. Бас държа, че същите тези, дето се възмущават, иначе не биха имали нищо против детето им да се казва Стивън Перчев, ама хайде - много сме изискани.

П.П. Всъщност къде виждате драма в липсата на окончание, след като много рядко някой се представя с първото име и презиме. Обикновено се казва фамилията.

# 71
 newsm10 ТОЧНО ТАКА,моите и 3те са дълги и ми е писнало по документи и навсякъде да си записвам 3те дълги имена
какви разбирания само в 21ви век  newsm78

# 72
Не смятам, че тези, които предпочитат с наставка, са назаднали, нито тези, които предпочитат без - за много напреднали. Въпрос на вкус и удобство. Няма 15, няма 21 век.

# 73
  • София
Еовин, съгласна съм.
Но да се избълва някаква със словесния шедьовър, че ако кръстя дъщеря си с името на таткото без - ова, тя се превръща в хермафродит  ooooh! Това не е много напредничаво, нали?!

Всеки си преценява. Аз мисля, че в нашия случай Катерина Мирослав звучи по-добре от Мирославова, като имам предвид и фамилията разбира се. Но изведнъж се появява някаква Пенка и започва да обяснява колко ужасно е да си кръстиш детето с името на съпруга си. Пфууу, ама че гадост направо  Mr. Green
Моето име е Антония. Второто Иванова. И наистина в моя случай Антония Иван + фамилията ми звучи кофти.

# 74
  • ВАРНА
Сега като се замисля Ева Мартин ... май звучи по-добре от Ева Мартинова ...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт