Въпрос за бащиното име?

• 6 520
  • 109
  •   1
Отговори
# 105
  • Сопот, Пловдив
Ако е родено в чужбина - да, но Jane Doe ще ражда в БГ, за тук е трудно да се регистрира без бащино име.

# 106
Jane, само да ти кажа, че каквото и да му е името, това за мен ще е най-прекрасното бебче на 2012  Heart Eyes Hug Дано нещата се наредят както искате  Hug

# 107
Zizitela, проблемът тук е, че никой нищо не знае. И като опреш до институциите, дори да си е съвсем законно да си регистрираш детето без бащино име, от незнание ще ти създадат страшни проблеми. Затова искам аз да съм подготвена теоритично, за да няма много хъ-мъ. Може пък както казваш ти да стане от раз, само с малко мрънкотене Simple Smile Може да се заблудят от чуждата фамилия и да си го запишат дечко така  Peace

Еовин  Hug

# 108

ПП. И в чужбина да родите, ако детето ще има българско гражданство, българските документи ще му бъдат оформени с бащино име.

Това не е вярно.
И двамата със съпруга ми сме българи, но дъщеря ми е с две имена.
Така я записахме тук, така съставиха акта за раждане и в БГ.

# 109
Здравейте! Имам следния въпрос - мъжът ми е Светослав, когато бебето е момиче, може ли бащиното да е Светослав не Светославова? Бях гледала нещо по новините навремето, където май едно семейство имаше проблеми заради такова изписване на бащиното име  newsm78

Аз вече 20 години нося бащиното си име Даниел, а не Даниелова и никой не ми е правил проблеми Wink
Познавам момче което по същия начин носи името на баща си без да има -ов накрая.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт