Въпрос за бащиното име?

• 6 525
  • 109
  •   1
Отговори
# 75
Ми как иначе?! Само сменяш едно ударение на второто и е готова за Холувуд!

# 76
  • ВАРНА

Laughing нали ?!

# 77

Laughing нали ?!

Няма да ти искам пари за идеята  bowuu

# 78
  • Кърджали
хич не и завиждам да дъщеря ми след време като тръгва да попълва документи. И трите имена са дълги, то и аз съм така, ама при мен поне бащиното е сравнително кратко.
Нищо против нямам спрямо тези, които са решили бащиното имена отрочето им да е без окончанието накрая. На мен просто това не ми пасва, не ми хареса.Катерина Красимир ...ми не ми звучи добре...  Може би има имена  при които се получава добре, но в нашия случай не го предложих даже за обсъждане...Един ден нека се сърди, че има дълги имена, ако иска да ги съкращава  Mr. Green...

# 79
  • ВАРНА

Laughing нали ?!

Няма да ти искам пари за идеята  bowuu

Grinning

# 80
Здравейте!

един въпрос от един бъдещ татко...

името ми е Милен, но 95% от приятелите и познатите ми викат и ме знаят като Миленски

Миленов или Миленев според мен не са хубави бащини имена

Чл. 13. (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2004 г.) Бащиното име на всяко лице се образува от собственото име на бащата и се вписва с наставка -ов или -ев и окончание съобразно пола на детето, освен когато собственото име на бащата не позволява поставянето на тези окончания или те противоречат на семейните, етническите или религиозните традиции на родителите.

това  е от ЗАКОН ЗА ГРАЖДАНСКАТА РЕГИСТРАЦИЯ

много бих искал бащиното име на детето да е Миленски, но не знам как би могло да стане - прочитайки тази тема разбрах само, че всичко зависи от настроението на един чиновник... както много неща в българия...

Въпросът ми е: има ли начин/смисъл да направя нещо предварително в община, съд или друга институция?

Благодаря!

Миленски

# 81
чл.13 ....освен, когато собственото име на бащата не позволява поставянето на тези окончания или те противоречат на семейните, етническите или религиозните традиции на родителите  

Ето-в закона пише, значи може, може да се заядат с теб, но ти си дръж на твоето.Обикновено в по-малките градове правят проблеми, miuenski къде ще ражда жена ти?Мисля, че няма да има проблем!

Аз съм измислила на моето бебе имената, но не знам дали звучат добре newsm78
Ева Станислав Петрова
По принцип, много рядко те питат за бащиното име, в повечето случаи се казва име и фамилия.Дали не е грозно името на бебчето ми newsm78
А и друго- и тримата - аз, моя и бебето ще сме с различни фамилии Mr. Green Ние нямаме брак, а в тяхното семейство не се слага фамилия, а дядово име, както е в някои краища в България.Та страшно семейство ще сме Mr. Green

# 82
чл.13 ....освен, когато собственото име на бащата не позволява поставянето на тези окончания или те противоречат на семейните, етническите или религиозните традиции на родителите  

Ето-в закона пише, значи може, може да се заядат с теб, но ти си дръж на твоето.Обикновено в по-малките градове правят проблеми, miuenski къде ще ражда жена ти?Мисля, че няма да има проблем!

Аз съм измислила на моето бебе имената, но не знам дали звучат добре newsm78
Ева Станислав Петрова
По принцип, много рядко те питат за бащиното име, в повечето случаи се казва име и фамилия.Дали не е грозно името на бебчето ми newsm78
А и друго- и тримата - аз, моя и бебето ще сме с различни фамилии Mr. Green Ние нямаме брак, а в тяхното семейство не се слага фамилия, а дядово име, както е в някои краища в България.Та страшно семейство ще сме Mr. Green

името е хубаво, не се притеснявай  yes

в Шейново, но приятелката ми каза, че точно там можело да има проблем... иначе и аз съм кръстен с фамилно име името на дядо ми, но и двамата с брат ми ще използваме тази фамилия за децата (той ми дръпна с двете племенници)

за мен даже само Милен за бащино доста повече ми харесва от Миленов  Thinking

# 83
Сложете Милен тогава.
На мен Миленски ми е като прякор. Нито име, нито фамилия... Rolling Eyes

# 84
да, Милен за бащино е по-добре, отколкото Миленов Peace

# 85

Пропусна "според мен". Защото звучиш твърде категорично, пък аз, например, изобщо не съм съгласна с теб  Peace

# 86
Миленов си е абсолютно нормално и добре звучащото според мен. Peace Изобщо не бих се тормозила с подобен казус. Simple Smile

# 87

Пропусна "според мен". Защото звучиш твърде категорично, пък аз, например, изобщо не съм съгласна с теб  Peace

ами щом аз го пиша, значи е според мен, не мога да говоря от името на всички

# 88
  • София
Миленски, очаквате скоро бебе или питаш принципно? Ако първото - момче или момиче?
Според мен Миленов/а е много хубаво за бащино име, нужно ли е да се вкарвате в приключения?
За мен име, окончаващо на -ски, е по-скоро фамилно и появата му вместо бащино би ме смутило. Разбирам, че искаш да подчертаеш индивидуалност и характерност, но дали си заслужава цял живот детето ти да създава смут с името си?

# 89
Миленски, очаквате скоро бебе или питаш принципно? Ако първото - момче или момиче?
Според мен Миленов/а е много хубаво за бащино име, нужно ли е да се вкарвате в приключения?
За мен име, окончаващо на -ски, е по-скоро фамилно и появата му вместо бащино би ме смутило. Разбирам, че искаш да подчертаеш индивидуалност и характерност, но дали си заслужава цял живот детето ти да създава смут с името си?

съвсем плашещо скоро си е!  Shocked

с бащините имена Миланов, Малинов съм съгласен, но Миленов наистина не ми харесва... все пак аз съм Миленски и не виждам защо и малкия да не е Миленски  Rolling Eyes
не виждам проблем в това, че прилича на фамилно име - мен доста пъти са ме питали как ми е малкото име  Tired

Атти, чак пък смут?!?  Rolling Eyes

с майката се разбрахме - тя избира името, за мен остава БАЩИното, фамилията е ясна...

сега остава и с бюрокрацията да се разберем  smile3555

Общи условия

Активация на акаунт