Въпрос за бащиното име?

• 6 520
  • 109
  •   1
Отговори
# 30
Че какъв е проблема с Ивов?

# 31
На мен ми звучи странно, но това си е лично мнение Wink

# 32
Имам приятелка, чиято дъщеря е Ивова. Тя през цялото време мислеше да е само Иво, но като я питали как ще се казва, тя казала само първото име и служителите написали направо Ивова и така си остана. Свикнала съм вече, та не ми е странно...

# 33
Мъжът ми се казва Николай и дъщеря ми е Николаева.Преди да родя си мислех да я запиша Катерина Николай Николова,но съвсем ми изхвръкна от ума...И сега малко съжалявам,че съм била такъв заплес... Wink

# 34
На някои имена изобщо не им отива да завършват на ов,ова. Например бащино Юлианов, Снежанов, Кристианов, Мартинов, Илианов, Станиславов, и още много други, ми изглеждат грозно. Но и не съм сигурна, че ми харесва женско име с бащино, без окончание. Странно ми е.
Аз съм за премахване на бащиното име.
Дъщеря ми се роди в чужбина, от смесен брак и с кеф си я записах без бащино! Иначе трябваше да е Мартинова  Sick После като я записах в Бг в общината, нямаше проблем, че е без бащино. В общината се водят от чуждестранния акт за раждане.
Извод: Раждайте в чужбина, тези които не искате бащино име за детето  Joy (шегувам се)

# 35
Цитат
После като я записах в Бг в общината, нямаше проблем, че е без бащино. В общината се водят от чуждестранния акт за раждане.

Мерси за това разяснение, винаги съм се чудила, на сина ми ще му предстои един ден ако реша да го регистрирам като бг гражданин.

# 36
  • Сопот, Пловдив

Аз съм за премахване на бащиното име.

Извод: Раждайте в чужбина, тези които не искате бащино име за детето  Joy (шегувам се)

Абсолютно съм съгласна. Ако имах възможност, щях да ида да родя в чужбина, за да избегна бащиното име  Crazy  Mr. Green . Ама аз май така или иначе го избегнах, бебо не е с бащино, а с мамино име.  Joy

# 37
Какво му е на Мартинова? Според ме звучи чудесно. Кристиянов също. Не мога да разбера какъв е този подволотелизъм...

Rois  Hug да нагушкаш малкия сладур Simple Smile

# 38
На Мартинов/а и аз не намирам нищо странно.
Кристиянов/а е малко дълго за вкуса ми, но пак...не е нещо необичайно.

# 39
 Rolling Eyes На мен много малко бащини ми се струват странни или неприемливи...дори не се сещам в момента за такова... newsm78 А Мартинова пък точно си е супер! Peace
"Подволотелизъм!"  Joy

# 40
И аз бих гласувала против съществуването на бащини имена в един референдум, ако би имало такъв. Но докато законът е такъв, какъвто е, със сигурност предпочитам традиционното им образуване.
Впрочем, дъщерята е Мартинова и не виждам нищо "зелено" в това Wink
Името Мартин с какво е по-различно от Марин като звучене?

# 41
Е, как с какво, много по-хубаво е  Laughing Къде е Мартин, къде е Марин - разлика от земята до небето  Laughing

# 42
Е, как с какво, много по-хубаво е  Laughing Къде е Мартин, къде е Марин - разлика от земята до небето  Laughing

Аха, а я питай на Марин майка му Wink

Не, наистина, малко са имената, дето 'ич не биват с -ов, -ев. Подчертавам: И-МЕ-НА-ТА. За приумиците не говоря Simple Smile

# 43
На мен също много малко имена ми звучат неприемливо с традиционното окончание -ов, -ев. Не харесвам тоя обичай, но не бих се засилила да раждам в чужбина, единствено за да няма детето ми бащино име  Wink

# 44
Представям си ако съм един баща как ще се почувствам  Rolling Eyes Жената да драсне по чужбина, за да може детето ни да няма бащино име...

Общи условия

Активация на акаунт