Въпрос за бащиното име?

• 6 520
  • 109
  •   1
Отговори
# 15
  • София
 Леда Гео Милева е по-добре звучащо от Леда Геова Милева. Според мен Simple Smile

# 16
Леда Гео Милева е по-добре звучащо от Леда Геова Милева. Според мен Simple Smile

За звука няма да споря, но ако не знам каква се пада Леда на Гео, всъщност аз бих допуснала, че г-жа Гео Милева, т.е. неговата съпруга.

# 17
Да, да, при положение, че живееш в България, никога не би ти хрумнало подобно нещо.
А в чужбина, където така или иначе имат второ име, никой няма да се учуди. Rolling Eyes

# 18
  • София
Аз не познавам българка, която носи собственото име на съпруга си като презиме. Винаги второто име се е свързвало като бащино.

В чужбина не знам каква е практиката.

Смятам, че на някои мъжки имена просто не им отиват окончания "ов", "ев" , напр. Гео, Лео, Марио и няма кой знае каква драма, ако се запишат по този начин.

# 19
В случая, обаче, не става дума за Гео или Лео, нито за Джейсън, нито за Франсоа, Хуберт или Джакомо. ОК?

# 20
  • София
Ти ли даваш наклон на темата? Форум е , всеки може да пише каквото иска, конкретния въпрос беше за друго мъжко име, но не мисля, че има нещо лошо да се дадат примери и за други мъжки имена, които се срещат в България. ОК?

# 21
Наклон??? Брях?! Опазил ме Господ! Wink
Не, просто казвам, че изхождайки се от някакви сравнително редки изключения, се правят обобщения, които лека-полека се превръщат в мода, която често дава жалки резултати. Иначе - въпрос на вкус, казало кучето и се близнало под опашката Wink

Драма голяма ли е да си Петър или Иван и дъщеря ти да е Петрова или Иванова? Сакън, да не си по-назад от Леонсио и Жерар...

# 22
Драма голяма ли е да си Петър или Иван и дъщеря ти да е Петрова или Иванова? Сакън, да не си по-назад от Леонсио и Жерар...
Peace
Имаш дар слово и ми спестяваш много мислене как да кажа същото, ама по-заядливо  Laughing

# 23
  • с/у ОколоМръсТното
Може и настоявай да е така.
Това "ова/ева" ми е много неприятно, ако не звучи добре с башиното име.

Аз също почти цял живот съм била БЕЗ "ова". Много голям кеф ми доставяше... после дойдоха бюрокращинки, с които поне на 1во време не се преборих. Но не съм се отказала.

# 24
  • Пловдив

За звука няма да споря, но ако не знам каква се пада Леда на Гео, всъщност аз бих допуснала, че г-жа Гео Милева, т.е. неговата съпруга.

Гео Милев е псевдоним. Името му е Георги Милев Касабов. Леда Милева му е дъщеря - Леда Георгиева Милева, по-късно приема псевдонима му за бащино и става Леда Гео Милева.

# 25
И на мен ми харесва бащиното име да  е без окончание.

Зависи от служителите.

# 26
  • София

Гео Милев е псевдоним. Името му е Георги Милев Касабов. Леда Милева му е дъщеря - Леда Георгиева Милева, по-късно приема псевдонима му за бащино и става Леда Гео Милева.

Това ми е известно.
Името  го дадох  за пример, защото мъжът ми носи същото име и не е псевдоним! Та сега си мисля имена за бъдещето отроче, които и да са в синхрон с бащиното име ooooh!

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 14:27 от Етти

# 27
Ами то като се замисля - ние с моя като имаме дете "Ивов" или "Ивова" ли ще се казват??? Ааа, ще го сменям любимичкия - трябва ми някой с по-подходящо име Simple Smile

# 28
Ами то като се замисля - ние с моя като имаме дете "Ивов" или "Ивова" ли ще се казват??? Ааа, ще го сменям любимичкия - трябва ми някой с по-подходящо име Simple Smile
Цялото му име е Иво? Каква лоша свекърва имап-да избере толкова неподходящо за бащино име. Laughing

# 29
Ами цялото е... Не знам как го е избрала - хем на никого не е кръстен?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт