Ананасът, лютото и секса на вълна са, МАЙ-че, днеска! - Тема 25

• 30 864
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
Честити да са  малките принцески Анна на А-вал  newsm51 и Тияна на Полита newsm51 ! Да са живи и здрави и да носят само радост на родителите си!

Момичета страхотни снимки на мъжете ви и аз нямам търпение вече да видя как нашия голям татко ще се престраши да гушне малкото си юначе!

# 211
Честита дъщеричка Тиана на мама Полита!!! Да е жиова и здрава и много послушна newsm51

Гери ми писа снощи,че се чувства много добре,поздравява и прегръща всички ви и пожелава леко раждане на предстоящите май-чета  Flutter

# 212
Честито на всички МАЙЧЕТА и от Нас Да са им живи и здрави малките съкровища за радост на всички в къщи   bouquet

# 213
  • София, св. Троица
Цитат на: nellyli link=topic=580878.msg18648042#msg18648042

Едно въпросче към Жени или някоя друга консултантка по кърменето:
От няколко кърмения насам бебето яде само от едната гърда по около 20 мин. средно и си мисля , че и стига  защото  спи непробудно по 3 часа. Опитвах се да и предложа и втората гърда , но тя не иска. Възможно ли е наистина  да и стига? Тя по принцип е доста лакома. В болницата първите дни дозата която и давах не и стигаше и плачеше за още. Пробвах да се цедя с помпата за да видя какво е положението , но нещо не се справям с нея. Бебето е доста по-ефективно според мен защото го чувам как преглъща докато суче.

Здравей nellyli,
Честито бебче да сте живи и здрави и двете. Пожелавам Ви много хубави емоции заедно. Би ли ни споделила малко повече за ритъма на кърмене при вас? Казваш, че бебето суче около 20 минути и спи 3 часа. Дали Ели се събужда самичка или все още е сънлива и ти я събуждаш? Има ли жълтеница? Дали тя сама определя колко дълго да суче. Колко напишкани и наакани памперси има за денонощие? Възможно е в първите дни след раждането бебето да не се засища с коластрата само от една гърда и тогава обикновено майката предлага и втората. Зрялото мляко от своя страна, което може да слезе след няколко дни, обикновено е в по-големи количества и е възможно бебето да се засити, като суче само от една гърда. Много майки кърмят успешно по този начин – веднъж предлагат едната гърда, а следващия път другата. Добре е интервала между кърменията да е между 2 и най-много 3 часа. Честото кърмене би могло да обезпечи, че бебето получава млякото, от което има нужда. По принцип няма общо правило как да се кърми. Всяко бебе е различно и има различни потребности, които освен това се променят непрекъснато. Освен това бебета на кърма обикновено приемат различни количества в различните части от денонощието. Така че, може да е добър вариант Ели първо да приеме всичко, което може една гърда да й предложи и ако има необходимост да се предложи и втората. Тя може да приеме с охота да суче още, а може и да откаже ако вече се е заситила с първата гърда.

Добре е бебето да суче толкова дълго колкото пожелае, за да може да достигне до задното мляко, което е богато на мазнини и важни ензими. Ето тук може да прочетеш повече по този въпрос: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=177530.0 Ако не си сигурна, че Ели е успяла да изсуче гърдата(усещаш, че е все още пълна или напрегната), можеш да приложиш компресия. Така ще й помогнеш да достигне до нови порции мляко. В тази статия е обяснено как се прави компресия: http://missby.wordpress.com/2007/12/04/compression/

За да си спокойна, че получава достатъчно мляко, е добре да следиш пелените. За нейната възраст би трябвало да има около 5-6 намокрени пелени, от които поне 3-4 наакани. Чудесно е, че наблюдаваш дали преглъща, това също е добър знак, че се храни ефективно.

По отношение на изцеждането, то се препоръчва само ако има напрежение в гърдите и то само колкото да се отпуснат. Също така, количеството изцедена кърма не е показател за това какво е изсукало бебето. Много майки не се справят с помпата, а в същото време бебетата им се развиват добре и наддават. Добър ориентир също така е общото състояние на бебето, а именно, тургора на кожата е добре - при лек натиск с пръст, цвета на кожата избледнява и при отпускане би следвало да възстанови веднага цвета си, да има влажност в устичката, детето е жизнено и енергично между храненията, наддава и лекаря го намира за добре.

# 214
Честита принцеска на Полита!

Зайче, добре дошла Simple Smile Как сте с буболечката?

Бубе, мъжете ти са приказка. На Хера - също Simple Smile

Снощи поспахме ние. Започваме да влизаме в ритъм. То докато се нагодим да спим, ще започнат коликите и айде пропада плана Simple Smile
За болничните мисля, че ги изравнява после педиатъра. Защото сега болничния ми за раждане е с 5 дни по-напред и трябва да ми се изравни. А ако се преносва, мисля, че ЖК дописва нов болничен, или пак педито.
Да ви се оплача, става нещо с моите хормони, косата и кожата ми станаха супер мазни, това за няколко дни. Добре, че не ми пада косата де, или поне не е почнала още. Но се омазнява бъзо. Лицето също Sad А как хубаво ми беше през бременността ех.......
Искам да ви питам, вие давате ли водичка да си промие устата след хранене? Срещу въпросната млечница, ако това въобще помага. Макс няма млечница, опитвала съм 1-2 пъти да дам вода, само да се промие...... но той не отразява, и не го и карам от тогава Simple Smile Да си седи млечно коте Simple Smile)))

# 215
добре сме Simple Smile чакам си снимките на госпожицата + господинът Simple Smile

караме още жълтеница и е ленива,но си хапва де,водичка и давам по мн малко след кърмене,преварена с малко захар вътре,както беше в болницата  Peace

не се шашкай за косата и кожата,хормоните сега "блъскат" ще се оправят Wink

да се похваля за килцата: в болницата оставих 6,изписаха ни за три дни три кила съм свалила,имам още 6-7 за да стана както бях  Flutter

имам и един въпрос,педито ми иска някакъв зелен талон от АГ,ама незапомних за какво беше,някой искали ли са му  newsm78

# 216
Да ви се оплача, става нещо с моите хормони, косата и кожата ми станаха супер мазни, това за няколко дни. Добре, че не ми пада косата де, или поне не е почнала още. Но се омазнява бъзо. Лицето също Sad А как хубаво ми беше през бременността ех.......
Искам да ви питам, вие давате ли водичка да си промие устата след хранене? Срещу въпросната млечница, ако това въобще помага. Макс няма млечница, опитвала съм 1-2 пъти да дам вода, само да се промие...... но той не отразява, и не го и карам от тогава Simple Smile Да си седи млечно коте Simple Smile)))

Ух, за това омазняване и падане на косата.. особено около 3-ти месец на бебето става нещо страшно Sad

За млечницата - това е бактериална инфекция и за съжаление бактериалните инфекции не се лекуват само с вода.. По-скоро колкото повече външни предмети (освен гърда) се вкарват в устата на бебето - лъжички, шишета, биберонки.. толкова повече се увеличава риска от бактерии.
Бялото езиче не винаги означава млечница. По-скоро при нея има нещо като стърчащи кожички по устната кухина.
снимка на млечница
снимка на здраво езиче

# 217
За Nelka_bg - Как става продължаването на майчинството след като родиш? Ако родиш по-рано или по-късно от термина, какво се прави?
Първият болничен 45 дни се издава от наблюдаващия гинеколог (Добрева), вторият болничен за 42дни се издава от родилното отделение където си родила, ако си родила по рано остатъка до 135 календарни дни се доизравняват в третия болничен, който ще ти издаде личния лекар на детето. Важно в случая е ако си родила след термина, втория болничен да ти го продължат с датата за явяване на работа, която е в първия болничен, за да няма прекъсване. С третия болничен се подава и декларация приложение 1, след изтичане на третия болничен пак декларация, заповед за отпуск и копие от акта за раждане се носи, тук вече зависи от счетоводителя да не ти огелпи дните и така..

p.s. За кантара на Добрева, ММ всеки път ме базика, че само аз не съм можела да го включвам щото му се качавам и слизам по 3 пъти и накрая момичето ми го включва, пък аз си умирам от срам, пък то явно не съм била само аз хахах Simple Smile

И последно на всички щастливи мами едно голямо ЧЕСТИТО, ние необебилите се все още ви завиждаме благородно!! Големи слънчица са ни всичките дечица от фомума, ама то явно си е от МАЙски месец Simple Smile Успех на всички, които тепърва ги чака големия ден и кураж.. аз досега бях много смела, ама на последък вече нещо взе да ме хваща шубето....

# 218
http://www.vbox7.com/play:719ae527
Гледахте ли това, много е трогателно, чак се просълзих...

# 219
Джени, къде го намерихте този кърлеж, уж пръскали  #2gunfire.
Хера вие със сержа, да не ги правите очите на Фотошопа  Mr. Green, я си признай.
Бубе вече от принцеса, ставаш кралица. Да са ти живи и здрави мъжете. За болницата съм без коментар, тук за съжаление и частните клиники са на светлинни години  Whistling.

Още някой щях да коментирам, но забравих, после пак.   bouquet

# 220
ооооп запис и от мен макар и на 15та страница чак.....
нелкаааабраво мн е хубава страницата .....страшна си...  bouquet
последно време не съм чела Embarassed затова се влючвам да честитя новите бебоци....   :bouquet 
елисе още сме 2в1  слагайме в няква класация най-отпред  Crazy че изперквам... вчера пак на доки нищо скъсена и мека шийка и дотам....целия ден не си се седнах на д-то, ядох люто,остана да включа ''кекса'' и ананаса.......уфффффф не искам системи и предизвикване ама бебо не ме пита мн. 'ко искам:))) лек ден мами и бъдещи мамчета!!!

# 221
Честито на Гери,polita,katrina85,spasdidi,a_val!Да са ви здрави и спокойни дечицата!

Бубе,Хера страхотни са ви синовете/мъжете също Wink  /.Ооох,аз нали не се вредих за син,сега завиждам на мъжките майки.

Бубе,и на мен ми направи впечатление леглото в болницата.Супер е!
Аз  бях на една издънена носилка предния път,та после 3 месеца ходех на мануална терапия да ми наместват кокалите.

За кърлежите-миналата година за 6-ти май ходихме в една местност до Разград и после намерих кърлеж на сгъвката на коляното на Ева.Видях го късно вечерта и един наш приятел-лекар,с когото бяхме заедно го извади.После дезинфекцирахме с уиски,че нямаше друго подходящо.Ама направо бях умряла от ужас.Сега не и давам да припари в трева,освен на вилата.Тя много се изнервя,защото  обича да бере цветя по паркове и градинки,ама  мен още ме държи страха от миналогодишния кърлеж.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 11:55 от desi_shisha

# 222
  • До морето :)
Днес си мислех, че като бебеправихме и все гледах за признаци, че съм бременна  Joy Гадене и такива работи. То пък като стана - нищо ми нямаше, само ми се спеше много. Сега на края пак самопризнаци търся - контракции и т.н.  hahaha Луда работа

# 223
  • София
  Здравейте момичета!!! Laughing
Честито момиченце на Полита с хубаво име, да и е живо и здраво!!! newsm51
 За болничните: аз знам, че всеки от тях е по 45 дни.Ако преносиш АГ-то ти издава болничен за дните на преносване, а ако родих по-рано изравняването става с последния болничен от педиатъра.След тези 135 дни излизаш в майчинство!
  Момичета, преди малко ми падна тапата #Crazy Май ще се ражда на 13 петък smile3512
 Знаех си аз, че този списък действа Mr. Green Все още нямам болезнени контракции- дали ако си полежа няма да успея да задържа до 15??? newsm78  Май много искам от живота Laughing
П.с. Ананас и люто не обичам, но вчера се спуках от чистене и миене на стълби, а вечерта за капак luvbed Така стават те тези работи Joy

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 12:05 от jenajena

# 224
Здравейте,връщам се от тонове-всичко е ок.Утре правя изследванията за кръв и урина за болницата и във вторник росни росни в Шейново за планово секцио-на 18.5 втора поред.Стискайте палци

Общи условия

Активация на акаунт