Сива или никаква?

• 10 250
  • 196
  •   1
Отговори
# 60
  • гр. Шумен
Василиса, когато човек цитира определен пост, без никакво уточнение, обикновено се възприема, че той му отговаря и се обръща към цитирания. Оттам дойде недоразумението. Но момичетта са много прави, че от сивата икономика печелят бизнесмените-мошеници, които искат да ловят риба в мътна вода (и успяват, по дяволите!), а работниците там са прецакани, колкото и някои да си мислят, че са добре.
И още един мръсен номер на сивата икономика - подбива цените на "светлата", защото освен, че не се плащат там данъци и осигуровки, не се инвестира нито в здравословни и безопасни условия на труд, нито в подобряване на качеството и съвременни технологии, които да повишат производителността, а не да "маат" робите на труда по 12-14 часа на ден (помните ли Еврошуз?)

# 61
Василиса, когато човек цитира определен пост, без никакво уточнение, обикновено се възприема, че той му отговаря и се обръща към цитирания. Оттам дойде недоразумението. Но момичетта са много прави, че от сивата икономика печелят бизнесмените-мошеници, които искат да ловят риба в мътна вода (и успяват, по дяволите!), а работниците там са прецакани, колкото и някои да си мислят, че са добре.
И още един мръсен номер на сивата икономика - подбива цените на "светлата", защото освен, че не се плащат там данъци и осигуровки, не се инвестира нито в здравословни и безопасни условия на труд, нито в подобряване на качеството и съвременни технологии, които да повишат производителността, а не да "маат" робите на труда по 12-14 часа на ден (помните ли Еврошуз?)
Това казвам и аз, че от сивата икономика
печелят само псевдо бизнесмените, които и са поставени
лица в нашата държава!
Политически ЧАДЪР, колко удобно и печелившо!

# 62
лица в нашата държава!

Дръжки. Тия поставените са изрядни.

# 63
лица в нашата държава!

Да, логично е точно те да са изрядни Peace

# 64
Трудно е да се измери точно колко е ощетено БВП-то на страната от сивата икономика, поради факта, че е трудно да се измерят мащаба и размерите на въпросната сива икономика.

Липсва политическа воля за осветляване на икономиката, защото за 20 и кусур години преход много неща можеха да се направят.

Беше голЕм смЕх, като ни обявиха за пазарна икономика, понеже у нас малко неща функционират на пазарен принцип.

# 65
лица в нашата държава!

Да, логично е точно те да са изрядни Peace
Не всички бруте, не всички,
защото има кой да ги пази!
Край на темата и цитата, подкрепяйте
сивата икономика драги мои, но далеч няма
да се стигне така.
Лошото е за обикновенните хора, за мутрите и мутресите
във форума  и живота е все така приятно!

# 66
     Василиса, след толкова силни думи и липса на разграничение между защита и реалност, която не можем да променим, е добре да ни информираш и колко пъти лично се обади в НАП и ИТ за нарушените ти трудови права /за работно време, размер на осигуровки, размер на действително и "договорено" възнаграждение/.
    Моля сподели само за сигнали, подадени докато си работила, и перспективата ти е била да продължаваш да работиш при същия работодател. И колко хора от обкръжението ти си защитават правата по този начин.
     Или колко пъти отказа работа, на която са ти предложили, заради сивата икономика в осигуровките.
    За да не ме обвиниш, че я защитавам, да ти кажа, че нямам нищо общо с фирми и бизнес, не укривам данъци /и реално е невъзможно/ и съм осигурена на реалните си доходи.

# 67
     Василиса, след толкова силни думи и липса на разграничение между защита и реалност, която не можем да променим, е добре да ни информираш и колко пъти лично се обади в НАП и ИТ за нарушените ти трудови права /за работно време, размер на осигуровки, размер на действително и "договорено" възнаграждение/.
    Моля сподели само за сигнали, подадени докато си работила, и перспективата ти е била да продължаваш да работиш при същия работодател. И колко хора от обкръжението ти си защитават правата по този начин.
     Или колко пъти отказа работа, на която са ти предложили, заради сивата икономика в осигуровките.
    За да не ме обвиниш, че я защитавам, да ти кажа, че нямам нищо общо с фирми и бизнес, не укривам данъци /и реално е невъзможно/ и съм осигурена на реалните си доходи.
Няколко пъти съм пускала сигнали и жалби срещу работодатели,
когато съм работила за фирми.
Извода, че когато си потърсих правата, бивах освобождавана.
Последните 4 години работя за себе си, плащам си данъците,
осигуровките реално!Скоро обаче няма да го правя това в
България, защото ми омръзна само аз
да съм птичката, която да носи пролетта!
Монополистите и сивия сектор убиха малкия и средния бизнес.
За какво да си хабя труда за държава, която ми казва, че било
по-добре да имало сива икономика и тук да си влагам
парите от бизнеса, като гледа да ме закопае!
Роби, роби сте госпожи и господа тук!

# 68
  • Paradise
По-спокойно давайте, моля!
Чак пък ти да си единствената изрядна, опа Grinning
Прекаленият светец и Богу не е драг Wink

# 69
Добре, че в чужбина мрат за такива.

# 70
  • Кацнала на едно дърво.
Признавам си, че нищичко не разбирам от икономика.
Но такова изказване на министър ме притеснява и озадачава.

П.П. Очаквам министъра на правосъдието да заяви: "Ясно е, че нашето правосъдие е корумпирано и всъщност, правосъдие няма. Затова, граждани, въоръжавайте се и се оправяйте кой както може. "
Честито, българи.
Дали мрат за мен в чужбина?  Blush

# 71
Признавам си, че нищичко не разбирам от икономика.
Но такова изказване на министър ме притеснява и озадачава.

П.П. Очаквам министъра на правосъдието да заяви: "Ясно е, че нашето правосъдие е корумпиране и всъщност, правосъдие няма. Затова, граждани, въоръжавайте се и се оправяйте кой както може. "
Честито, българи.
Дали мрат за мен в чужбина?  Blush

Е, нашите министри не са учили ПР. Дрънкат си ги, начело с премиера. Колко ли по-добре щеше да бъде да каже - Аз не знам за сива икномика. Нима има такава newsm78

# 72
Извода, че когато си потърсих правата, бивах освобождавана.
      Е, това е причина много българи, за които мизерните 300-400 лева заплата са въпрос на физическо оцеляване, да не си търсят правата. Процесът е двустранен.
      Но колкото и да ги наричаш роби, няма да ги мотивираш. Защото не можеш да гарантираш препитанието им. Нито у нас, нито в чужбина.
      И на повечето хора тук, това положение не им харесва. Но то е настоящата, и в близко бъдеще реалност. 

# 73
Цитат
Това е най-голямата заблуда!    Peace
Държавата убива малкия бизнес.Защото не й изгоден.
С всякакви наредби,алинеи,изисквания,които в доста случаи са неизпълними и нямат нищо общо с действителността...

# 74
Цитат
Това е най-голямата заблуда!    Peace
Държавата убива малкия бизнес.Защото не й изгоден.
С всякакви наредби,алинеи,изисквания,които в доста случаи са неизпълними и нямат нищо общо с действителността...

Ами Трещерица, нека да не мрат за такива като мен,
но за такива като мен ще мрете след време вие тук:)
Нормалните хора им писна от простакеси и простаци!
Едрият бизнес, кой го държи бе госпожо?
Държавата(политиците), чрез поставените си пионки!
Вие обаче откъде да го разберете това?!

Чукча все да пише, и да се налага(подиграва), да мисли като единица трудно!
Не ми отговаряйте, живейте в паралела Булгаристан.
Дано сиватата икономика ви донесе и повечко сиво вещество напред в дните
на вечна мизерия и простотия и да погледнете към Слънцето!

Общи условия

Активация на акаунт