Сива или никаква?

• 10 275
  • 196
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Е,тъй де, напуснали сме и водим дела...Ама докато насрочат делата и ...фирмата обяви фалит, както  и се преименува в  друга фирма...И сега ни лук ни лук мирисали...чисти и непорочни. Е, те това е бълг.съдебна с-ма Peace

Ох, ама защо пишеш недообмислени неща? Адвокат нямаш ли? Какво те спира смяната на името на фирмата или обявяването й в несъстоятелност да си търсиш парите? И какво ти е виновен съдът, че работодателят ти се оказал мошеник?

И в съседната тема пак се изказа за "съдебната система", дето извинявай, ама хал хабер си нямаш от нея явно...

# 181
Flip, не свикна ли вече? Аз май започвам. Уморих се с годините.
Най-лесно се обвинява системата. Ако има адвокат, вероятно е казал същите неща. По-вероятно няма, като прочетох колко е лош съдът, че иска разбивка на неплатеното възнаграждение по месеци. Е, не знам кой съд е насрочил дело, в което поне минимален опит за разбивка не е направен. В съдилищата, чиято работа познавам, това е задължително условие за гледане на делото, защото се касае за отделни претенции.

ПП Май обърках темите.

# 182
  • София-в сърцата на моите деца
Аз изчезвам от темата , защото с адвокати, юристи и служители от съдебната с-ма не ми се спори...Вече съм го минала този път...Вие винаги сте прави, даже когато сте криви Mr. Green

# 183
Аз изчезвам от темата , защото с адвокати, юристи и служители от съдебната с-ма не ми се спори...Вече съм го минала този път...Вие винаги сте прави, даже когато сте криви Mr. Green
Peace

Доказателство:нито един осъден от циганин нагоре! 

# 184
  • София
Хърмаяни, права си, то и аз вече започнах да свиквам...  пък и си оспамих темата  Peace

# 185
Peace

Доказателство:нито един осъден от циганин нагоре! 
Циганите като дъвка ги лепиш навсякъде  Party  В темата а циганите се оплакваш, че не ги съдели и не ги наказвали за престъпленията им, тук пък- само циганите били осъждани:). Последно?

# 186
  • София

Циганите като дъвка ги лепиш навсякъде  Party 

Е, че къде без тях? Сега ще дойде Отилия да каже и за бездомните кучета и вече картинката ще е пълна.

# 187
Крайно време беше да подпукаме и юристите, стига само лекарите на топа на устата.

# 188
     Да върна малко темата по темата. Вчера си говорих с приятел, и стана въпрос за бизнес-схеми. И установих, че онзи финансов участък от от мозъка /не помня дясно или ляво полукълбо/, ми е много заспал, по-скоро неработещ.
    Очевидно тези, които ръководят "сивите икономики", разполагат и с голям потенциал да го правят успешно. Или просто липсват квалифицирани кадри, за да ги хванат.

# 189
По-скоро липсва стабилна държава и читаво управление,които да направят така,че да няма нужда от сива икономика!    Peace

# 190
     Да върна малко темата по темата. Вчера си говорих с приятел, и стана въпрос за бизнес-схеми. И установих, че онзи финансов участък от от мозъка /не помня дясно или ляво полукълбо/, ми е много заспал, по-скоро неработещ.
    Очевидно тези, които ръководят "сивите икономики", разполагат и с голям потенциал да го правят успешно. Или просто липсват квалифицирани кадри, за да ги хванат.

И двете,  и никой не се е засилил да ги хваща.  Това, за което си говорим - данъци, касови бележки са дребни работи. Голямата сива икономика е на друго ниво.

# 191
      Трещи, права си  Peace
      А дори някой да прояви воля, ще ми се да видя този толкова добре подготвен по икономически въпроси юрист, който ще отиде да работи за заплата в системата. По-скоро ще е част от същата тази сива икономика.

# 192
   ще ми се да видя този толкова добре подготвен по икономически въпроси юрист, който ще отиде да работи за заплата в системата. По-скоро ще е част от същата тази сива икономика.
Съгласна 100 процента!

А по повод на това:
    Или просто липсват квалифицирани кадри, за да ги хванат.
ще ви разкажа случка от живота на мой приятел, служител от НАП. Взел, че отишъл на проверка в един хотел по Черноморието. На петата минута от проверката му звъннал шефът му и му казал да си събира бумагите и да се прибира. За подробности не питайте - няма да ги кажа по обясними причини...

# 193
  ще ми се да видя този толкова добре подготвен по икономически въпроси юрист, който ще отиде да работи за заплата в системата. По-скоро ще е част от същата тази сива икономика.
Съгласна 100 процента!

А по повод на това:
   Или просто липсват квалифицирани кадри, за да ги хванат.
ще ви разкажа случка от живота на мой приятел, служител от НАП. Взел, че отишъл на проверка в един хотел по Черноморието. На петата минута от проверката му звъннал шефът му и му казал да си събира бумагите и да се прибира. За подробности не питайте - няма да ги кажа по обясними причини...

И това какво означава??? Че сме много свястна държава ли??? Съвсем логично е да кажеш чия собственост е хотелът. Иначе да си говорим празни приказки няма смисъл.

# 194
Няма да кажа. Човекът ми е приятел, написала съм го!
И вече никога няма да отиде на проверка там, където шефът не е одобрил предварително.
И не съм твърдяла, че сме свястна държава. Имаме си своите проблеми. Но пък си е нашата държава. Peace

Общи условия

Активация на акаунт