Лято по френски (sea, sex and sun) - Франция 28

• 41 525
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря ви много момичета за изчерпателните отговори  bouquet
Аз мислех,че след като работодателя ти даде обещанието за работа и веднага трябва да ги плати тези 900 евро.Gogko точно това имах предвид,че маи в повечето случаи самите бг работници сами си плащат тази сума.
Iventse благодаря ти  Hug

# 661
Здравейте   bouquet
За процедура по изваждане на карт сежур задьлжително трябва паспорт,с лична карта не може мен лично ме вьрнаха добре че мьж ми го беше взел.
А относно до това дали взема цялото семейство карти,да взема аз взех от мьжа ми,а сега взема и дьщеря ни която е вече пьлнолетна.Но това важи само ако картата е 10годишна.

Мария кураж на зьболекаря и приятно разпускане без децата.

# 662
Здравейте!
Щом сте на тази тема за разрешителните,има ли възможност да се работи във Франция със собствена българска фирма.Желаем да разширим бизнеса си,като си отворим филиал във Франция,но не мога да открия дали е възможно да използваме българската ни фирма или трябва да правим френска такава и дали това въобще е възможно...Мерси предварително

# 663
Желаем да разширим бизнеса си,като си отворим филиал във Франция,но не мога да открия дали е възможно да използваме българската ни фирма или трябва да правим френска такава и дали това въобще е възможно...
Филиал вначи фирма = самостоятелно юридическо лице (не знам така ли се казва на български  Blush) което е собственост на друга фирма.
т.е. ако искате френски филиал, значи че искате да създадете фирма в Франция, която да е собственост на БГ ви фирма.
Какъв точно е въпроса ?   newsm78

За процедура по изваждане на карт сежур задьлжително трябва паспорт,с лична карта не може мен лично ме вьрнаха
Сигурно защото картата се лепи в паспорта ?  Laughing

За акта, ще проверя в префектурата.
И виж какво би ти трябвало за трудовият договор.

# 664
Имаме фирма в България и желаем да развиваме дейност с нея във Франция,като за сега ще оставим дейността и във България...но ако потръгне във Франция...ще оставим бизнеса само там.Дали това е възможно или трябва да правим френска фирма?

# 665
A защо да не е възможно ?
Освен ако имате някаква регламентирана дейност за което се изисква гаранция от френско юридическо лице ?
Ти лично в БГ ли си или в FR ? Разбираш ли френски ?
Според мен тук е обяснено достатачно ясно.

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 11:55 от Julia B.

# 666
Аз съм във Франция,фирмата е притежание на майка ми и искаме да развиваме регламентирана дейност във FR.Искаме да отворим магазин..

# 667
Според мен това с паспорта е за да са сигурни, че имаш право да излизаш от страната си.
Нали при разни съдебни дела нямаш, а лична карта има така или иначе всеки.

La française:  България е в Европейския съюз и като страна членка се възползва от „libre circulation des prestations de services“.
Тоест всяка една българска фирма има право да извършва дейност на територята на страната, стига разбира се да спазва условята за това.

А те са (от гледна тотчка на droit de travail) :
Фирмата трябва да използва хора, които имат право на работа в България и които са служители на българската фирма.
Трябва да се вземе сертификат А1 (бивш Е101) от здравната каса в България за да имат "couverture sociale" по време на "détachement" във Франция.
Фирмата трябва да спазва същите закони  на  трудовото право както и френските (минимална заплата, heures supplémentaire, congés payés, repos hebdomadaires, mesures d'hygiène et de sécurité и т.н) ;

Но осигуровките се плащат в БГ по бг законите.
Обаче фирмата трябва да декларира всеки свой обект на inspection de travail  (déclaration de détachement) и тогава съответно inspection-a идва и проверява дали всичко е ок.

В заключение : да може, но трябва да се прави по закон (а тогава вече не е ясно дали си струва).

На практика основният риск е ако има инцидент и нещата не са декларирани както трябва (тогава го отнасят). Simple Smile

# 668
Iventse   omm
Личи си че нямам опит  - не се сетих че може да става въпрос да се наемат българи които да работят тук  Embarassed
Ох, така съм затънала в Conso-то че не ми е останал много мозък в излишък  Confused По-добре да се връщам към уроците...

# 669
Успех JuliaHug
Този въпрос често го задават на мъжа ми и аз оттам съм информиранa.

А всъщност и аз като теб съм в conso-to, но в практичната му част Simple Smile
(Теорeтична основа нямам голяма, та го уча в движение).

# 670
Благодаря много за информацията Simple Smile А значи не мога да наемам французи :S

# 671
Може, може и чужденци с право на работа.
Но си им плащаш по френските правила. (осигуровки и т.н)

# 672
 newsm68 newsm44 newsm68 Вече сьм професионален шофьор smile3508

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 17:50 от Gogko

# 673
Браво бе, моме Донке! А сега накъде? Wink

Днес ни е последен габровски ден. Ваканцията вече е към края си, а колко много м изглеждаха 6 седмици!
Лек уикенд!
Какви са прогнозите за времето във Франция за следващата седмица? Да не изпаднем в температурен колапс като дойдем? Laughing

# 674
Sorry Мария , ама лятото тук беше предишните 2 седмици !
Настройте се за 12-20С а към края на седмицата като завали, температурите ще се качат до 15-23С    Confused

newsm01 Браво Донке шампионке ! newsm01
Какво се каниш да караш с тази книшка ?

А всъщност и аз като теб съм в conso-to, но в практичната му част Simple Smile
Знам, затова и на теб се жалнах, че можеш да съчустваш  Wink
Аз дори не се каня да го практикувам, ама се записах за 4 изпита за DSCGто през октомври - покрай децата и за 2 няма да успея да се подготвя  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт