Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 488
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте! Всички бебенца на снимки от последните страници са страхотни сладурчета! Да са ви живи и здрави!
 Hug
Ама мнооого тихомълком тия срещи ги уговаряте, а после - хоп - вече съм от несериозните Wink Чакам следваща среща - предпочитам да е през седмицата в Борисовата градина - до там вече открих удобна и "достъпна среда" за майки с колички: ходя пеша до спирка Вардар на метрото. където има полегат наклон и асансьор; и слизам на Университета, където е същото.

Вече си взех нова количка - червена, нищо, че сме мъж - като във Ферари се чувства Марио в нея - http://www.shtarkel.com/prodphotos.html?id=2216&photoid=7181  Simple Smile
Мигиео - твоята количка много ми хареса, с изключение на едно - по данни я дават с тегло 8.8кг, което ме отказа, защото това беше основно изискване - да е по-лека от предишната - та сега Чико-то е под 7 кг, и действително си е много различно от МагИнгланд-а, която обаче, макар и стара, като първа количка на нашето момченце, си ми липсва, и зимата ще си я ползваме. Толкова търсих да е с изцяло легнало положение, а той сега от любознателнст иска да гледа, и когато не спи, го вдигам на едно леко полулегнало положение, та да е доволен. Не му прави никаква чупка де - ъгълът е като на шезлонга, така че не мисля, че му вреди.
Гушкам си бебето доста за негово и мое удоволствие, но постепенно забелязвам, че все повече започва сам да си се заиграва и да заспива, така че никак не съм с вързани ръце.
Преди разходка го мажа веднъж по лицето с А–ДЕРМА 50+, защото от 14  до 20 обикновено сме в парка или кръстосвам улиците с него, и слънцето го шари понякога.
Напоследък Марио спи откъм 21 до 4, после го кърмя, пак заспива до към 6.30, и се буди "акащ" и готов за игра. Не иска да яде веднага, а чак след около час и половина активно будуване огладнява; така се получава, е вече сме на 5 хранения с АМ, а едно се събира на кърма.   Иначе е наддал 900гр за последния месец - нормално. Бихме и ваксините - не вдигна Т, само е по-поспалив. Продължавам да имам по около 100-150 мл кърма на денонощие - и го кърмя, и един или два пъти изцеждам.
Кажете сега дали някоя от вас ползва памперсите на ДМ "Бейбилов", и ако може да каже отзиви за тях в сравнение с по-новия Памперс (с "печатче" с жълтичко зайче седящо върху луна на него)?

# 436
Варненки в четвъртък 12.00 - 12.30 часа среща в кафенето на летния театър в Морската градина
Който желая да заповяда
  Hug

# 437
Мерси на всички за честитките! Hug
Мами от Пловдив, само ние не сме се организирали още  за среща с бебоците. Rolling EyesКоммелина, Лъки, Сабрина1, Люба Ризова, vaniaa-още има ли от Пловдив?Как ви се струва идеята?

# 438
  • Пловдив
ена4, Ами аз съм "за" Grinning. само да не е през уикенда, че тогава се виждаме с татито. иначе, откога я чакам тази срещичка. Кажете ден, час и място и се надявам да се видим  Hug

# 439
Добро утро  bouquet
sirence чудесен избор на количка  Peace
Цитат
Кажете сега дали някоя от вас ползва памперсите на ДМ "Бейбилов", и ако може да каже отзиви за тях

Аз ползвам и съм много доволна,въобще не ми изпускат,изпробвах различни видове и се спрях на тях.Хъджис се оказаха големи ментета,въпреки че ги бях похвалила,нямат нищо общо със старият Хъджис.Памперс и трите цвята са ок.

# 440
  • Ямбол
И аз съм много доволна от памперсите на ДМ. Но тук нямаше 2-ка и се наложи да взема Пуфис, но не съм доволна от тях. Сега ползвам на Памперс и Хъджис. Но като стане за по големи пак ще се върна на BABYLOVE. Всичко на ДМ е супер. Препоръчаха ми с две ръце и пюретата и кашите им, които са БИО. Като започна захранването само с тях ще е, и цената им е супе - 1.30

# 441
Здравейте мамчета, някой от вас има ли активна гимнастика  , бебчетата заиграват ли се в нея, ако имате препоръчайте ми марка, Теодор е на 2 месеца и 20 дена и се чудя дали да му взема.

# 442
Здравейте, момичета! Wink

Благодаря за отговорите на Eya и Betta, както и на Стихийно бедствие Wink Аз единствено се притеснявам, че като мажа с кремчето на Мустела и ме е страх като маха с ръчички, а това се случва нон-стоп, после като си ги слага в устата, да не стане нещо Sad Предполагам, че все пак това е бебешка козметика и е съобразено, но ..... Betta, ти как процедираш?

Момичета, да ви споделя мен какво ме притеснява Sad страх ме е да я оставям сама и все я наблюдавам, защото понякога се задавя сама и трябва да се вдигне. Има ли други с такъв проблем? То можеби е нормално на този етап, но...знам ли Sad Педи каза, че нямало страшно, но аз съм си паника.

Сиренце, аз ползвам Бейбилав и за момента съм много доволна  Peace Първоначално ги мислех за някакви измислени, но казаха, че били немски и били добри, та реших да ги изпробвам.
Имам и пакет Хъджис, но нещо както казва Мегио, не съм доволна от тях.

Мама Веси, и Дари има много газове Sad Давам й Антифлат Тропфен от Австрия ми го донесоха и има ефект, но ако пропусна 1-2 дни и на другия ден става ад. За съжаление като има газове, се отразява и на храненето й.

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 12:15 от Bub555

# 443
Привет от нашата паланка!

Набързо новини от нас. След като тати и бати се подстригаха беше ред и на най-малкия мъж. Знам, знам, ще ме разпънете на кръст, но вярвам, че на детето му  е по-леко без коса, пък е и по-хигиенично. Ще мога да се погрижа за крустичките. А и все пак е мъж. Омръзна ми все да ме питат: "Момиченце ли е?" Ех, признавам, че ми е малко мъчно, че така набързо порасна, но ще трябва да го преживея. Страхувам се да не изпадна в крайност като му обличам роклички и връзвам опашчици...  Party Много исках момиче и ме предупредиха, че имало такива случаи на родители, които си възпитават и пременяват децата като момиченца докато не почне да си личи половата им принадлежност.  Crazy

Във връзка  с ваксините да споделя възторга си от лекаря на детето. Каза, че са много реакционни и двете ваксини и за да не стане проблем при толкова малко бебче да ги бием през една седмица. Понеже ще отсъстваме за един месец ще отложим за края на юни мероприятието и аз съм много щастлива! Simple Smile

За гушкането. Има различни родители. Много майки намират начин да се радват на бебенцата и да ги утешават без гушкане. Ако една майка се чувства зле и фрустрирана, когато гушка бебето, а иска да има време за себе си, тя не прави добро нито на бебето, нито на себе си. Разбира се, не говоря за крайности като детето да реве по цял ден и да е нещастно.

За газовете правя гимнастика против колики при всяка смяна на памперса и давам чай Бебезан. Спрях се на него, защото се дава по една чаена лъжичка. Не се боя от лайката за алергична реакция. На баткото много му треперех с тия алергии. Оказа се напълно излишно. Алергия ми направи единствено от ухапване от бълха. Wink

Памперси не ползваме. На гащички и пеленки Бамбино Мио сме. Страшно съм доволна. Само мия с вода и подсушавам. Не ми се е подсякъл нито веднъж. Само първия месец го мажех с мас, сега няма нужда. Иначе за Бейби лав тук се говореха много, много хубави неща.

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 12:48 от mama Barba

# 444
  • Пловдив
Мерси на всички за честитките! Hug
Мами от Пловдив, само ние не сме се организирали още  за среща с бебоците. Rolling EyesКоммелина, Лъки, Сабрина1, Люба Ризова, vaniaa-още има ли от Пловдив?Как ви се струва идеята?
И аз съм за  yes

Добре, че казахте за Бейбилов, напомнихте ми за тях. За раждането бях взела р-р 1, биваше ги, после търсихме двойка, ама нещо ги нямаше в нито 1 от пловдивските магазини. Ще видим дали има тройка, че нещо Пуфиса не ме кефи вече  Crazy

# 445
Здравейте мами.
Вчера одихме на преглед и сме наддали 1,400 и 5 см,т.е. вече сме 6,100 и 59 см.Биха ни  и ваксините в 2-те крачета.Мартина се държа геройски.1-та изобщо не я усети,но на 2-та като писна чак дъх не можеше да си поеме.Обаче се успокои мн.бързо и още преди да излезем от кабинета раздаваше усмивки.
Относно гушкането аз съм за,освен ако не те е обсебило детето.Няма вариант то да плаче ,а аз да се правя че не го чувам. :naughty Толкова е хубаво да си гушкаш бебчето и да ти мирише на него. Heart EyesДа се похваля ние колики отдавна нямаме.Рано започнаха и рано свършиха за 1месец. Grinning
Относно памперсите за мен са най-добри белият пакет на Памперс.Като сменяхме размера бях решила да пробвам и някои други марки.Взех поняколко бройки Пуфис и Молфикс и зеления Памперс.Молфикс беше най зле.Не стига,че са дебели ами пропускат ако има много пишу и то не от към крачето или гърба ами на дупето и става на буци.Пуфис явно й спарваха или повърхностния им слой задържа влага и дупето й не беше сухо.Зеления Памперс беше добре от към сухота,но много дебел бе.И с 3-те правя асоциация с едновремешните привръзки,какви вързопи бяха. ooooh!За това взех пак стария Памперс поне са дишащи,хипоалергенни и тънки,че в топлото време това е много важно. Peace

# 446
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте мамчета, както ви казах вчера ни биха двете ваксини, може би заради тях е спал от 12 на обяд до 04.00 часа тази сутрин. Около часовете му за хранене само сменях памперса и бутах шишето , а той милия спи и суче  Laughing

За памперсите - от както се е родил се зареждам с Памперс, Хъджис и Пуфис. Сменям през около 2,30, като ги редувам от трите вида. Понякога като сложа памперса и той се изпишква, но толкова много че предпочитам да го сменя отново, а не чак след 2-3 часа. До сега не съм имала проблем, не са пропускали.

Бях ви споделила, че си взехме ето този шезлонг

голям рахат е, ако не спи в ръцете ми, спи в него задължително, но на друскане задължително  Simple Smile.

# 447
  • Лондон
Здравейте мами,

Ще се опитам да се включа за Варненската среща. А как ще се познаем?  Wink

Да ви споделя два пресни примера за българска ‘пазарна икономика’....

Случай 1:
В магазин Била има намаление на детските пелени /'памперси'/ с 25%. С майка ми съм. Нареждаме се на опашката с 5 пакета ( от зелените Памперси  Wink). Продавачката: ‘А, не може така, моля! Имате право само на един. Върнете другите!’ Аз: ‘Ама защо? Това не го пише в брошурата.’  Тя: ‘Защото много почнаха да ги купуват и ще свършат.’ Аз: ‘Това е безумие. Shocked Не е ли това идеята на промоцията ви?’ Тя: ‘Госпожо, Вие какво искате? Да лишите някоя друга майка от пелени ли???’ Аз: ‘Това не е пункт за безплатни помощи, а магазин. Може ли да говоря с управителя?’ Тя: ‘Няма го, но той нареди така, защото хората може да си купуват по много и после да ги препродават.’ Аз: ‘Какво значение има какво ги правя? Ако искам по стените ще си ги налепя, след като ги купя!’ Тя: ‘Не знам, госпожо. Това ми наредиха...’ Аз: ‘Ох... а може ли и аз, и майка ми да купим по един пакет’ Тя: ‘Не и ако сте заедно’. На другия ден майка ми отива пак до магазина и се нарежда на опашката с още един пакет пелени. Продавачката: ‘Госпожо, Вие вчера не взехте ли вече памперси?’ Майка ми: ‘ А има ли значение?’ Продавачката все пак продава пакета, че и един за баща ми, който го играе ‘непознат’  Mr. Green

Случай 2:
Отивам днес в местната кабеларка да доплатя за HBO и Cinemax, защото обичам да гледам филми, а нашите ги нямат в пакета. Договорът е на името на баща ми. Служителката ми отказва. Трябвало да отиде баща ми с личната си карта... Ммммда... Rolling Eyes Как ще ги стигнем...?!

# 448
Привет-мривет!
На двора сме и двамата спят блаженно, а аз си свалих лаптопа, та имам време и да драсна някои ред Party
А ти по колко време цедиш? Аз цедя от 20 до 30 мин. на гърда. Затова не ми се ще да увеличавам цеденетата, тъй като много време отнема и трябва да има някой да се занимава с бебка през това време, ако е будна.
Акаша, когато се цедя на 3 часа, цеденето ми отнема  по 10 минути на гърда, а когато се цедя на 6 часа – 20-30минути на гърда, както е при теб. А относно заниманията на Петьо и Стефо, бях писала в предишен пост, че те се занимават с шишетата, т.с. цедя се, когато ги храня. Hug
Момичета, има ли някоя от вас, която да е ползвала Мустела Стелакер за крустите по главичката?  newsm78 Дари има такива крусти и много неприятно Sad Взех й и шампоана на Мустела да видим дали ще има ефект?
Bub555, аз май ще затретя, че съм доволна от кремчето, ама пак да си кажа.
marys , май само ти си с близначета, нали  Simple Smile . Дай снимки да ги видим.
skrech, Ето ни(снимките са във фейсбук).

Здравейте мамчета, някой от вас има ли активна гимнастика  , бебчетата заиграват ли се в нея, ако имате препоръчайте ми марка, Теодор е на 2 месеца и 20 дена и се чудя дали да му взема.
mai4eto28, ние я ползваме от около 2 седмици, Петьо се занимава на нея 40-50минути, може и час, докато на Стефо му е омръзнала след 15-20 минути. Гимнастиката ни е от баткото, при който беше абсолютно ненужна, така че според  детето.

mama Barba, дай да ви видим новата прическа.

# 449
  • Видин
Здравейте.
Аз също съм много доволна от всички продукти на ДМ. Баткото ми е с техните памперси, както и бебето. Габи е ял кашите им като луд, както и пюретата. Лъжичките и чашите са ни такива и изобщо - голям фен съм  Grinning Мога много да ги хваля! Бебко пие тяхното АМ.
За слънцето - като казах, че не се препоръчва излагането на директна слънчева светлина на деца до 3г значи някъде съм го чела  Laughing Така пише и на всички кремове и т.н. Разбира се, всеки сам решава какво да прави с децата си Simple Smile
Bub555, нормално е при първо детенце да изпитваш такива страхове. Аз бях така. Не си спомням момент, в който да не съм треперила над чадото  Laughing Сега го отчитам като голяма грешка. С малкото го раздавам по-лежерно, но то няма и как. Спокич, с времето ще започнеш да се отпускаш и да не го мислиш толкова  Hug
Сега и аз една питанка - Самуил има заден ринит от 9 дни. Да го водя ли на лекар? Хърка му носа яко, чистя го с Бейби Вак и след 5мин пак са се събрали сополи.  Rolling Eyes Затова и отлагаме ваксините засега. Което ми напомня - защо по дяволите трябва да се бият и двете заедно  Close Що за безумие е това  Tired
Може и да е коментирано, но с какво правите масаж на бебетата? Нали идва лято и не бива да се ползва олио, защото запушва порите, а и затопля?
Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт