Тема Незабравима 198

• 35 156
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Дани, а според тяхната религия самоубийството не се ли смята за грях? Нещо ми се върти в главата, но с,,ъм забравила... newsm78
bowuu
Вени, за мен сценаристите имат дълг към Еда.
Влошават образа й ,особено за хора с тяхната култура и религия.
Имаха добри попадения, когато тя се бореше за Харун и Яамур,
но после я оставиха надолу по течението. Дори Харун беше готов да се откаже от нея, но
Бату се намеси, та върна нещата в правия път.
Вярно, че преживяното от нея е достатъчен повод да превърти, но досега я представят като слабохарактерна и манипулируема. Sick За разлика от нея Яамур се държи страхотно в трудни моменти.Не случайно и Харун попита коя от двете е детето... Е на шега де... Wink

# 646
Ямур , когато порасне така би направила , че и любовта си да защити и татенцето да е доволно. В сравнение с Еда , тя е много по-напориста, непримирима  и свободолюбива. Успешно би влязла под кожата на Харун и ще постигне всичко , което си постави за цел. Peace

# 647
  • Варна
И последен километър и изчезвам... Peace
Днес бяха изказани мнения, че сериала се е превърнал в пародия! Не съм съгласна!  Naughty Това си е чиста проба 100№-ов сериал! Има си абсолютно всичко, което е нужно да има в един сериал thumbsup- Бганио ги е изредил гениално и изчерпателно в стихчето си   bouquet, но все пак- залутана история, заплетена интрига, една велика изпепеляваща любов, цяла камара изобретателни готови на всякакви низости гадини, цял низ безизходни ситуации, злодеи отмъщаващи безпощадно, деца без един или двама родители, куп навлеци дето се бъркат където не им е работата със или без особен смисъл, противоречия и недомислици, понякога абсурди, доведени заварени братя и сестри дето си пъхат носа тук и там, много препятствия пред влюбените, страдания, сълзи и накрая заслуженото щастие на влюбените, децата намерили обич и дом, лошите- със заслужено наказание...Абе, кому каквото, според защото! В 99% от сериалите е така! Та и в нашия, съвсем в реда на нещата! bowuu

# 648
  • Русе
Добре, съгласна съм с мнението за патриархата!
Но защо Мелда и Ферда не 4увстват така силно връзката с баща си, а само Еда? Не е ли това въпрос на характер и 4увствителност ? Нали и 3-те са възпитавани еднакво, от едни и същи родители?

# 649
Момичета, има голяма разлика както между Еда и Ямур, така и между Харун и Джемил като бащи.
Харун, го каза това/при записа за телефонния секретар/, но и сам не си вярваше, че ще стане както той го иска.
Джемил беше олицетворение на  стари и закостенели ценности, докато Харун е носител на новото,  по съвременно и разчупено мислене, а от тук и разликата между Еда и Ямур, която се определя от разликата в средата, в която са отгледани и възпитани. Peace

# 650
Но защо Мелда и Ферда не 4увстват така силно връзката с баща си, а само Еда? Не е ли това въпрос на характер и 4увствителност ? Нали и 3-те са възпитавани еднакво, от едни и същи родители?
Чувстват я и те , Вени.В снощния епизод Ферда каза на Еда, че ако нещо се сличило на баща и щяла да я накълца на парчета/цитирам по памет/, да не говоирим , как се хвърляше на врата на баща си , след като беше прострелял сестра и и племенницата и.В подобен случай аз бих застанала на страната на сестра си Peace. Тъкмо в този ред на мисли много благосклонни се оказаха и към Ферда сценаристите като гледам поведението и в сериите по Диема.Много лесно и без последици се оттърва от бременноста си.

# 651
Мелда според мен до последно в първи сезон манипулираше баща им, за да постигне своето.
До последно внушаваше вина и престъпление в постъпката на Еда пред семейството им.
Но и трите робуваха на решенията на баба.
Верно, че и Еда , и Мелда успяваха да го обработят за решенията му, но в крайна сметка на Джемил му изигра лоша игра разбиранията му за чест и достойнство. Така свърши първи сезон.
Във втория той беше сърдит на Ферда, на Тюркян и на Мелда, а пред Еда и Яамур-гузен , но не беше съгласен със сватбата на Еда и Харун в началото. Приемаше някаква обреченост във връзката им.Еда е била винаги по-галеното дете, а Незабравимата й любов успя да увери Джемил, че и Харун заслужава прошка. Прошката беше за сметка на Мелда-индиректно я осъди. При Ферда злополучният й избор-довърши Джеми. Много лошо стечение на обстоятелствата....За Гюлер.... Май и Еда носи тежък товар с таз фамилия... Sad
Дано по скоро стане Арсланлъ.... Wink

# 652
  • Русе
Дани, а според тяхната религия самоубийството не се ли смята за грях? Нещо ми се върти в главата, но с,,ъм забравила... newsm78
bowuu
но после я оставиха надолу по течението. Дори Харун беше готов да се откаже от нея, но
Вярно, че преживяното от нея е достатъчен повод да превърти, но досега я представят като слабохарактерна и манипулируема. Sick За разлика от нея Яамур се държи страхотно в трудни моменти.Не случайно и Харун попита коя от двете е детето... Е на шега де... Wink

Така е , Златна рибке, и аз го виждам отдавна това! Въпросът ми беше само принципен. Peace, не темати4ен.

# 653
Златна рибке,клипчето ти е чудесно  bouquet  bouquet
Благодаря на Ради за фрагмента с думите на Еда и Харун/жалко,че е отново сън или мечта/  bouquet и на Розовка за превода  bouquet
Дани,поздравления за "Фенка". smile3501 newsm51 newsm51
Знаете,че аз съм една от най върлите привърженици на Еда,но това не ми пречи да виждам,че сценаристите  симпатизират на образа на Харун/и не само на него,а на всички мъже във филма/,а опорочават образите на жените и майките.Това е нещо което много ме дразни.Вярно е ,че  има голяма разлика между нашия и техния бит и манталитет и аз съм свидетел всеки ден на това ,т.е жената в пълно подчинение на мъжа  и на по възрастните в семейството.В по големите градове може да е по различно но по селата с преобладаващо турско население не е така.

# 654
  • Русе
Това, 4е в Турция все още жената не е равностойна на мъжа, обяснява защо жените действат с лъжи, манипулации и интриги. Дали заради спокойна атмосфера или за постигане на престиж, цел - няма зна4ение!

# 655
Привет и от мен, Незабравими и Неуморими.
Розовка, благодаря за превода на резюмето!
Сценаристите пак са ги накъдрили едни....
Харунски иска и чака Еда, те пак ще му сервират Мелда. :crazyeyes
Мисля, че тя ще се обади на Арас, не на полицията.
Позанимавах се малко с любими сцени от Незабравима, които в новите серии станаха неуловими в цялото блато от Кенанови мизерии.
Направих малко клипче с танците на Еда и Харун.

http://www.youtube.com/watch?v=mf2kSYr83MU

Златна рибка, поздравления ! Страхотно е !   bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря ти ,Али.Радвам се, че ти хареса.  bouquet
За превода на песента не гарантирам, но така го възприемам... по усет и чичко Гугъл. Simple Smile
Много ми се искаше да ги гледам нашите танцьори. Laughing
Не всичко се получи по замисъл...но горе-долу това са им танците за 84 епизода.` Sad

+ 1. Дарлинг, очаквам да претвориш в клип и любимата ти сцена - караницата под дъжда, на кея!

# 656
bowuu

Разочарована съм от Еда през втория сезон! Независимо от всички щуротии, които сътвори
през първия сезон, я разбирах, защото ми стоеше по-истинска! Не бих искала да приличам на жена като нея!

# 657
# 658
Розичке, поздравления за клипчето и за това , че въпреки негативния, за сега развой ,продължавате да творите! newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51

# 659
Здравейте дружина . Hug Heart Eyes

Бганьо ,Дани поздравления за последните ви творения. smile3501 smile3501 smile3501

Златна рибке ,Розичке прекрасни клипчета .Благодаря ви! txtloves lovekiss lovekiss lovekiss

Розовка ,Ради благодаря ви за фрегмента и превода момичета . Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт