Раждане вкъщи 8

• 28 267
  • 855
  •   1
Отговори
# 135

.......... отричат всичко и фанатизирано обясняват, че нищо лошо не може и няма да се случи!
 Stop

Това пък къде го чете, може да съм пропуснала част от информацията из темите, но не съм попадала не нещо такова?  Shocked

# 136
multi,kакво означава висока култура?Това,че са вишисти не предполага нищо.Ти правиш ли разлика между многоплодна бременост на кучето и котката и това,че и да загубят някое бебе на ветеринаря не му носи мъка,както и всички останали разлики,произтичащи между хората и животинския свят?

То и висшето нали знаеш, че не е критерий за компетентност..
Ама поне медицинските понятия би трябвало да са им ясни и примерно данните от посещенията при лекаря и довода му за предизвикване на раждане, който се спряга из коментарите, трябва да им говори нещо. Доколкото четох из сайтовете за домашно раждане, не се препоръчва в определени случаи, които се смятат за опасни, предполагам че това поне би трябвало да могат да преценят. Бременноста е следена и е била нормална, като вероятно жената не е попадала в рисковите групи. Пиша вероятно, защото не знам подробности, само се опитвам да разсъждавам.

# 137
Не си видяла такова нещо, защото не си чела тази тема в по-ранните и издания, мисля. Един пример за ситуация при която се потегля мигновено към болница, е пролапс на пъпната връв , и това го е казвала Мег. Дават ви се отговори на всички въпроси, и вие систематично ги пропускате, дори и ти и се повтаря чистата лъжа, че никой не отговарял на въпросите. Мисля, че тази тема става нещо като състезание по виене срешу луната, като всяка се ентусиазира все повече от съседката си и се мъчи да я над-вие. Абсолютна безсмислица. Мислиш ли, че някой ще те убеди в нещо, за което не си съгласна или мислиш ли, че ти ще убедиш някой, че задължително трябва да ражда в болница?

Мулти, този цитат, който си пуснала нито отговаря на въпросите ми, нито помага с нещо по темата, която се опитвам да разискваме, но май си я разисквам сама.  Tired
Казвате, че нямало такъв, който да не искал всичко да е О.К. и ако трябвало, сте щели да се  съгласите да се обърнете към лекар.
Хайде сега, ако обичате, върнете се назад, към всичките 7 теми и ми кажете къде точно да прочета следното:

ако се случи еди какво си, незабавно прекратете опитите си за домашно неасистирано раждане и поемете пътя към болницата?!

И ако ми покажете написано подобно нещо, ще се съглася с вас, че наистина НЕ на всяка цена искате да раждате вкъщи.
В противен случай много хора ще се окажат прави, че дори и да се легализира домашното раждане (асистираното), вие пак ще продължите тази безумна игра с огъня, която лично за мен е непонятна и страшна!
 Confused

Последна редакция: нд, 15 май 2011, 23:24 от persimon

# 138
цитат оттук , в края на страницата

Имам въпрос, вие имате повече опит - живеем на 30 мин от болницата, с линейка 15мин. Това достатъчно близо ли е?

и отговорът :

Meg!
номерът е точно да не ги мислиш и планираш тези неща! Мая ще каже повече като се появи, но определено целта на подготовката е да се убедиш сама себе си, че всичко е наред и ще бъде наред. Това е най-крако казано, иначе може с часове да се говори кое и как и като как става това убеждение сам себе си, вярата и пр.

# 139
Не си видяла такова нещо, защото не си чела тази тема в по-ранните и издания, мисля. 

Напротив, както казах и в предишната тема, чела съм, макар и не много редовно.
Но дори и да е така, както казваш, защо първите постове на темите преливат от разкази за страОтни раждания, всичко е цветя и рози, а няма никъде "наръчник за евентуални кофти ситуации, които се случват, макар и една на един милиард"?!  Tired
Нали не мислиш, че някой ще седне да чете всички постове на Мег, за да открие иглата в купа сено?

Имам въпрос, вие имате повече опит - живеем на 30 мин от болницата, с линейка 15мин. Това достатъчно близо ли е?

и отговорът :

Meg!
номерът е точно да не ги мислиш и планираш тези неща! Мая ще каже повече като се появи, но определено целта на подготовката е да се убедиш сама себе си, че всичко е наред и ще бъде наред. Това е най-крако казано, иначе може с часове да се говори кое и как и като как става това убеждение сам себе си, вярата и пр.

А, това пък е нагледен пример на написаното от мен по- горе.
Значи сред цялата "еуфория" и измежду всички охкания и ахкания за прекрасни и безпроблемни раждания, в които абсолютно никога и нищо не може да се обърка, един смотолевен пост на Мег трябва да се приема за подготвяне на бъдещите майки за евентуален проблем и справянето с него ли?
Даммм, сега вече съм по- скокойна.
  Tired

# 140

Джули, ти да не би да си останала с грешното впечателние, че тази тема е средството да се подготвиш за домашно раждане?! Това е тема в която се говори за това и се споделя информация, каквато жени им се иска да споделят една с друга. Тази тема не е някакъв форум на някой който агитира и информира за домашно раждане. Да искаш тук наръчници и подгтовка, е като да искаш да заченеш бебе в клуб "искам бебе".

Не си видяла такова нещо, защото не си чела тази тема в по-ранните и издания, мисля. 

Напротив, както казах и в предишната тема, чела съм, макар и не много редовно.
Но дори и да е така, както казваш, защо първите постове на темите преливат от разкази за страОтни раждания, всичко е цветя и рози, а няма никъде "наръчник за евентуални кофти ситуации, които се случват, макар и една на един милиард"?!  Tired
Нали не мислиш, че някой ще седне да чете всички постове на Мег, за да открие иглата в купа сено?

и отговорът :

Meg!

А, това пък е нагледен пример на написаното от мен по- горе.
Значи сред цялата "еуфория" и измежду всички охкания и ахкания за прекрасни и безпроблемни раждания, в които абсолютно никога и нищо не може да се обърка, един смотолевен пост на Мег трябва да се приема за подготвяне на бъдещите майки за евентуален проблем и справянето с него ли?
Даммм, сега вече съм по- скокойна.
  Tired

# 141
Джули, ти да не би да си останала с грешното впечателние, че тази тема е средството да се подготвиш за домашно раждане?! Това е тема в която се говори за това и се споделя информация, каквато жени им се иска да споделят една с друга. Тази тема не е някакъв форум на някой който агитира и информира за домашно раждане. Да искаш тук наръчници и подгтовка, е като да искаш да заченеш бебе в клуб "искам бебе".

Виж сега, с цялото ми уважение към теб, но ако на това не му казват "Как да се подготвим за домашно раждане", не знам какво му се казва!

Подготовка за домашно раждане:
http://www.purebirth-australia.com/pregnancy/preparing-for-birth.html

Тема: Раждане вкъщи – какви са ЗАКОНОВИТЕ и практически  подробности в България?:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=208777.0

Как да се подготвим да раждаме, независимо от специалистите и апаратурата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=321364.40

Поръчване на пособия за раждане у дома:
http://www.mamagoddessbirthshop.com/
http://www.surgo.ca/
http://www.buyemp.com/product/1042211.html

Басейн за раждане у дома в България:
http://www.bgbazar.com/product.php?id=7826&pic=1

И така нататък, и така нататък...
И ако въпреки това, пак казваш, че темата е САМО информативна, О.К., но нека тогава ИНФОРМИРА И ЗА РИСКОВЕТЕ, а не да "споделя" само едната страна на медала!
И то в линк, и то на първа страница, с големи букви!
Нека се говори за това, а не да се премълчава и да се фантазира, че всичко ще е само розово и прекрасно!

Разбираш ли ме за какво говоря или не искаш да ме разбереш?
  Rolling Eyes

# 142
  • София
Едностранното (!) представяне на информация, систематизирана по определен начин, за мен е манипулация.

# 143

и отговорът :

Meg!

Боже  ooooh! , това все повече на секта заприличва.
Тия нямат акъл. Ма като са решили да се морят - и себе си, и децата си, да го правят. Защо въвличат и други хора със себе си?  Close

# 144
  • Пловдив
Тук, пише, че и възела на пъпната връв не е проблем, като се родяло бебето и възела са стегнел, режеш пъпната връв и готово. Просто и елементарно. А ако се стегне в хода на раждането, а бебето още не се е родило.......Защо, защо не се коментират всички възможни варианти, а само тези, които са удобни.  Tired Къде са сега тези потребителки, да отговарят на въпроси?

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 09:02 от razel_dazel

# 145
Коментират се, ако има въпроси, а и се насочват хората къде да търсят информация. Но кой от обвиняващите изчете всичките теми от първата до последната, и на кое основание се твърди нещо подобно? Разгледахте ли информацията от линковете на първа страница, за да видите в кои случаи е противопоказано да се ражда извън болница или кога трябва да се вика линейка? Или е по-лесно да се порови на две - на три из някоя случайна тема, и да се извади едно мнение, което да се сочи с пръст, а и е чудесен повод да наречеш някого сектант. Откога е ненормално да се зачева и да се ражда по естествен начин, или вече всички имаме нужда докторите да ни правят децата и да ги раждат вместо нас?

Джулка, не знам ти какво доверие имаш в лекарите, но аз примерно съм на мнение, че в голяма част от случаите се прилагат напълно излишни медицински процедури, където не само е ненужно, ами и доста по-опасно и има последици. Не очаквам всички да го разберат, особено хора, които никога не са се замисляли, че концепцията за болест и здраве доста се е извратила напоследък, а комерсиализма се е срастнал много дълбоко с удовлетворяването на всички основни човешки потребности. Тези, които смятат, че отговорни за живота и здравето им са лекарите и те са единствените, които могат да им помогнат, дълбоко грешат. Все ми е едно дали някой ще ме нарече сектант, за мен е по-важно човек да мисли с главата си, а не със страховете си.

# 146
  • Пловдив
..........Или е по-лесно да се порови на две - на три из някоя случайна тема, и да се извади едно мнение, което да се сочи с пръст, а и е чудесен повод да наречеш някого сектант. ......

Много моля да не ми се приписват определения, които не съм давала за никого.  Naughty Къде и кога съм нарекла някого сектант Shocked И изобщо не ровя напосоки, а търся отговор на въпрос, който зададох преди няколко страници. Айде стига демагогия. Вече 60 страници се задават въпроси. Защо на въпроса за възела на пъпната връв, не се дадоха линкове за всички възможни усложнение, а простичко се обяснява, че то проблем няма. И да е увита пъпната връв, проблем няма, и кръвотечение да има проблем няма........Ако ще четем линкове и ще гледама клипчета, по-добре, изобщо да няма дискусии. Нали темите са дискусионни, точно за да се споделя опит. Вече се обърках от толкова изопачаване и извъртане на информацията.

# 147
  • Куциндрел
Коментират се, ако има въпроси, а и се насочват хората къде да търсят информация. Но кой от обвиняващите изчете всичките теми от първата до последната, и на кое основание се твърди нещо подобно? Разгледахте ли информацията от линковете на първа страница, за да видите в кои случаи е противопоказано да се ражда извън болница или кога трябва да се вика линейка?
Би ли ми казала кой точно линка да прочета. Никъде не видхя линк с описание - кога да викаме линейка или нещо подобно. Ако може линка да е на български, защото все пак сме българи и трябва да има информация на родния ни език.
Посочи ми кой е линка от началната страница и аз ще го прочета, обещавам.

# 148
за мен тази тема все повече губи смисъл, за съжаление

на конкретни и разумни въпроси никой от активистките не намери за необходимо да отговори, въпреки че се развяват из други теми
и забележете, ние сме "онези индивиди"

надявам се случаят да стигне до прокуратурата и тогава поне да се дадат смислени отговори

жалко само, че Цвети трябваше да даде такава свидна жертва за делото им

направих си и труда да прочета линка към първото и раждане
напълно безпроблемно, мдааа
никаква родова дейност даже и след стимулации
бебе с явни проблеми след раждането
дали това е било отчетено от кликата тук?
разбира се, че не
целта е важна

и ми направи впечатление как Цвети след силна форумна активност изведнъж спира да пише есента миналата година
явно тогава е е бил моментът на зарибяване тук и последвалото промиване на мозъка и

# 149
виждам че някои момичета се притесняват да нарекат сектанти активистите писали и подържали до сега темата-но колкото повече чета стари теми-се убеждавам,че това е определението за тях-Боже,Боже!!! ooooh!
цитирам:"Има вариант като усетиш контракции да идеш при някой или някъде, където ще си сама и ще можеш да го родиш - при приятелка на гости за няколко дни например, като кажеш на близките си че имаш нужда от малко спокойствие. Но това ако наистина се чувстваш в хармония със себе си и бебо 

Но ако стане така, че идеш в болница на другия ден...трябва да си много уверена в себе си и да отстояваш правата си щото много вероятно ще искат да ти разкатаят фамилията, колко си била безотговорна, да ви разделят за изследвания и разни манипулации и т.н.
След като си родила у дома, нямаш работа после в болницата.
"

"Ако съм съвсем сама или само с дъщеря ми (1г. 10м.), мислите ли, че ще се справя?
Стига да си сигурна в себе си, няма никакви причини да не се справиш, все пак няма да строиш мост на Ганг и не ти трябва цяла бригада " и още в тоя ред.....потресена съм!!!

и все пак-НЯМА ЛИ ДА НАУЧИМ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ АУТОПСИЯТА???

Общи условия

Активация на акаунт