Раждане вкъщи 8

• 28 204
  • 855
  •   1
Отговори
# 165
  • Куциндрел
Коментират се, ако има въпроси, а и се насочват хората къде да търсят информация. Но кой от обвиняващите изчете всичките теми от първата до последната, и на кое основание се твърди нещо подобно? Разгледахте ли информацията от линковете на първа страница, за да видите в кои случаи е противопоказано да се ражда извън болница или кога трябва да се вика линейка?
Би ли ми казала кой точно линка да прочета. Никъде не видхя линк с описание - кога да викаме линейка или нещо подобно. Ако може линка да е на български, защото все пак сме българи и трябва да има информация на родния ни език.
Мултимодал, не се орентирам, поне по заглавията на линковете. Изключвам тези довабените от Диването. Би ли ми казала кой е точно линка, щом казваш, че има, значи лесно би го намерила кой е.

# 166
Джулка, не знам ти какво доверие имаш в лекарите ...

Напротив, знаеш, и то много добре.
Но има и добри лекари, които не бива да поставяме в общия кюп.
Ако някой иска да намери такъв човек, на който да се довери, който да му помага и да му дава спокойствието, което му е нужно - ще го намери.
Ако не иска - тогава вече и Господ да слезе, все тая.  Tired

И аз искам да прочета къде пише кога да се вика линейка и кога да се тръгва към болницата.  Rolling Eyes
Може ли линк, моля?

# 167

Форумът не е мястото, където Родилница може да излезе с публично становище, освен това дали има или няма нужда да го прави не го решаваме аз или ти.

А къде е мястото? Може би на сайта им?

И не става дума някой да решава какво има нужда да правят или не - но можем да имаме мнения по решенията й и поведението им.

# 168
  • София
.... Не знам колко е подходяща аналогията, но има и други показателни случаи, в които се упрекват хора и се наричат сектанти, защото са си позволили да споделят личния си опит, примерно за случаи, когато детето е болно и има висока температура. ...

Никого не упреквам за възгледите му, за избора му или за последствията от него. Това наистина са лични работи. Упреквам обаче радетелите на домашното раждане за техния страх и мълчание. Това не са хора,  споделили личен опит - това са хора, които до вчера говореха сами за себе си като "ние", пишеха писма до световни организации със сходни интереси, създадоха и обслужваха сайт за движението си! Как сега се оказа, че всичкото било лична работа, личен опит, "ама кого точно питаш", "ама защо питаш тука", "ама ние тука само си лафим, що ще ни държите сметка"... Ами не е достойно, хора, разберете!

Надявам се никой да не намери аналогията ми за богохулствена, но ако Исус се беше обидил, фръцнал и покрил в някоя пещера, само защото простият народ не разбира думите му и го обижда, днес нямаше да имаме религия.

С други думи, без значение колко помия (за огромна част от която самата аз смятам, че е излишна и несправедлива, и го казах нееднократно) се изля по адрес на Родилница, тяхна отговорност като жени, вярващи в кауза, беше да застанат лице в лице срещу опонентите си и да защитят позицията си. Те не го направиха, напротив - затвориха си сайта и изтриха всичко, свързано с тъжния случай. Това за какво говори? Страх, вина, какво? Аз симпатизирам на каузата за минимална лекарска намеса по време на нормални безпроблемни раждания. Симпатизирам на идеята за ненасилие над родилките. Чела съм темите за домашното раждане с интерес, не със злоба. Не е ли нормално да съм разочарована, когато преводителите на тези каузи си бият автогол?

Колкото до безопасността, в един форум никой не може да предрича или да гарантира, че такава има във всички случаи. И не става въпрос дори само за алтернативните, а и за традиционните методи.

Хайде не ме карай да ровя назад в темите и да вадя цитати в смисъл "нищо няма да се обърка!" и "ако сте спокойна, рискове практически няма." Има такива цитати. И зад тях стоят хора.

# 169
Хайде не ме карай да ровя назад в темите и да вадя цитати в смисъл "нищо няма да се обърка!" и "ако сте спокойна, рискове практически няма." Има такива цитати. И зад тях стоят хора.

Да, точно това имах предвид и аз, но не ми се рови да търся.
А че има такива изказвания, има и не знам защо се отрича.
  Rolling Eyes

# 170
  • София

Rolling Eyes

Ето ви точно един такъв пример...

# 171

Rolling Eyes

Ето ви точно един такъв пример...

Промиването на мозъци навсякъде върви с пълна сила.  ooooh!
Упорито се твърди, че било статистически доказано, че "планираните домашни раждания" били най- ниско рискови.
Като пренебрегнем факта, че това не е на 100% вярно, никъде не се споменава, че става дума за асистирани раждания, а не за неасистирани такива.
Много удобно за "каузата", но за съжаление животозастрашаващо!

И пак да питам - защо в линковете на първа страница няма нито дума за неуспешните раждания, завършили със смърт?
Нали информацията трябва да е пълна, а не едностранна и подвеждаща?  Tired

П.С. Между другото, къде мога да прочета разказа на Цвета за първото й раждане?
  Rolling Eyes

# 172
  • след Околовръстното
Джулка много питаш.
Няма кой да ти отговори, сега всички са заети да замитат следите.

Искаш ли като компенсация да ти пусна линк към статия за жена, която сама си е направила секцио при домашно раждане? /уви нямаш късмет, пак е на английски/
Дали ще се присъединиш към общите аплодисменти?

# 173
пак ще се върна към постинга на Цвети , за първото й раждане :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=333303.msg8802236#msg8802236

никъде не се оплаква от лошо отношение или липса на внимание

странно е , как се е подала на пропагандата  против болниците , (сигурно и
анти - окситоциновото настроение , което витае е имало  влияние )  и да я оставя с усещането , че ще се справи с аспирация на новородено по-добре от медицински персонал , при положение , че е родила  рисково и първия път ...

гледам Родилница е пуснала внезапно тема за асистирано домашно раждане , изчезнали са някои писания , а форумът им все още седи скрит .
не е хубаво така , съветнички , не е хубаво да се криете като мишки и да чакате всичко да отмине ...

# 174
Искаш ли като компенсация да ти пусна линк към статия за жена, която сама си е направила секцио при домашно раждане? /уви нямаш късмет, пак е на английски/
Дали ще се присъединиш към общите аплодисменти?

Shocked  Shocked  Shocked

НЕ!
Това не може да е вярно!  ooooh!
Шегуваш се, нали?
И ако все пак не се шегуваш, дай линк, моля, може и на лични.

# 175
  • Куциндрел
Мултимодала не ми отговара и посочва  линка....
Явно или няма такъв, или тя не знае кой точно е....
Явно на никой не му е изгодно да ни дава каквато и да била информация.
Следователно, изявления от рода - вие сте не запознати с нещата, са неоснователни.

# 176
пак ще се върна към постинга на Цвети , за първото й раждане :
 ...............................

Благодаря за линка.   bouquet
Само не можах да разбера - разказването на вицове или съчувствието на доктора и спестяването на болките, чрез поставянето на упойка ли са "липсата на внимание" и "нечовешкото отношение"?
А може би спасяването на живота на детето, което ако беше родено у дома, най- вероятно също нямаше да е живо и здраво?
Не знам, направо не знам какво да кажа!

# 177
  • след Околовръстното
Няма шега, няма измама.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=315420.msg9361514#msg9361514

И коментара е, както можеш да се досетиш:
"Сташничко е, но когато знаеш какво правиш, няма сила, която да те спре и Вселената ще се погрижи за теб"

Разбира се, че знаеш какво правиш, аз самата правя секцио през ден-два.

А пък тук потребителка е пуснала цял поменник от възможни усложнения и съответното им хомеопатично/психологично преодоляване.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=370246.msg10498453#msg10498453

И неизбежният коментар на Мег:

"...след като първоначно бях изровила информация за всички възможни проблеми и какво и как се прави, след известно време разбрах, че това не е нужно. Много ми е трудно да обясня как и защо, но сега знам, че нещата не се случват случайно, и че всичко, което се иска за избягване на проблеми е добро разположение на духа. "

All you need is love...

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 14:18 от Иренкa

# 178
  • Куциндрел
Колко хора могат да имат "добро разположение на духа". Не всички могат да са толкова духовно извисени. Ако беше толкова лесно, тук щяхме да се прескачаме йога след йога. Stop
Иренка, това ли е въпросния линк, който искам то мултимодала, а тя все ме праща да си го намеря?

# 179
Джуличка, рисковете от домашното раждане са каквито са били няколко милиона години, и не вярвам да има жена на света, която да не знае за това, че при раждане има риск. Аз лично не съм против да се напише един списък със ситуации, в които трябва веднага да става трансфер в болница, в които не се прпоръчва изобщо домашно раждане или в които ако се случат за да се спаси живота на майка или бебе трябва да се се реагира до ххх минути. Аз не съм акушерка или лекар и не мога да направя такъв списък, но не смятам, че е излишен, даже мисля, че идеята е добра. Ако имаш добра, професионална информация по въпроса, дай я.

Общи условия

Активация на акаунт