Средата на май е вече - тръпнем в очакване на ЮЛСКОТО човече!

• 24 432
  • 709
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Джен, колко сантиметра разкритие имаш?  Praynig

# 646
Браво, много големи вашите бебета. Мен вчера зълва ми ми прати снимки от предната бременност, ами тогава съм била с доста по-голям корем. Явно тази девойка ще е от финните  Heart Eyes
По темите:
Ваничка вече поръчах анатомична, със хамак от плат за новородено.
Термометър сега ще си вземем кат отези в лекарските кабинети, дигитален, бърз за уши. Преди ползвахме дигитален с мек връх за дупе, ама децата не го харесват много, а каката едвам я карам сега да го държи под мишницата и не мисля че е много точен.
Обиколници не са много добра идея за новородено. Не толкова че ще се задуши, макар че това е причината която всички изтъкват, колкото това че ще събират прахоляк. Аз ще ги сложа около 4 месец като почне да се върти.
Стерилизатор поръчах на Авент, но ми се струва, че няма да влезе в нашата микровълнова. Аз викам, ще го върнем и ще стерилизирам по бабешки на котлона, пък мъжа ми иска да го използва като причина да си купим нова. На моя народ само им дай да купуват. Вики като баща си е станала, ако нещо го нямаме в къщи и тя вика "Трябва да отидем до магазина да го купим"
Маргаритка, тоалетната чиния не е сигурно место за слагане на ваничката, не е равно и като се намокри се пързаля. Купи си стойка или приспособете нещо  newsm78.
Джен, стискай краката поне докато влезеш в 9-тия.

# 647
Пете, малко е още 1.5 см Mr. Green, ако се пазя мога да изкарам още поне доста дни, на 30-ти ще се гледаме пак. Добре,че имам от домашните доплери, че поне тоновете си слушам, много малко мърда вче моят човек  newsm78 има ли някой друг като мене. Предполаам, че е заради малкото води, ама и движенията са му как да кажа, едни леки  плавни, но пък като че с цялото си тяло ги прави  Thinking, не са примерно ритничета и т.н.

# 648
движенията са му как да кажа, едни леки  плавни, но пък като че с цялото си тяло ги прави  Thinking, не са примерно ритничета и т.н.
И при мен е същото Wink
На баткото направо се очертаваше крачето на корема ми, много силно риташе. Туй мънинкото е нещо  мързеливо, мърда много, но както казваш по плавно.

# 649
движенията са му как да кажа, едни леки  плавни, но пък като че с цялото си тяло ги прави  Thinking, не са примерно ритничета и т.н.
И при мен е същото Wink
На баткото направо се очертаваше крачето на корема ми, много силно риташе. Туй мънинкото е нещо  мързеливо, мърда много, но както казваш по плавно.

Джен, Вяра, и при мен е същото!!!
Бях започнала да се притеснявам вече, но явно това човече е някак по-кротко, през цялата бременност е така, кротко и леко рита, доста е по-различно от сега като характер от батко си.

На всички ви пожелавам лека, спокойна и приятна вечер и прохладна нощ!!!

# 650
Привет!   bouquet

Набързо да се отчета, че сме ок.

За термометрите: имаме такъв за ухо и обикновен дигитален. Първият купихме специално, защото ми се иска такъв да ползвам, а втория просто беше в хигиенното комплектче, което взехме. Само да ви кажа, че ако ползвате от тези обикновените дигитални и примерно пише, че мерят за 15 сек., то това обикновено се отнася за мерене в дупето. Ако с тях се мери под мишницата трябва да си се държат 5 мин.

Иначе за стаята още от преди си имаме метеостанция, която седи в хола, но има допълнителен подвижен датчик, който седи в спалнята. Той си покзава температура и влажност.

Ваничка: взехме от онзи по-големите анатомични, изглежда ми супер удобна и за малко и за по-голямо дете, има си тапа за източване и вграден термометър.

Обиколниците: ми се струват излишни, особено при новородено. Като попорастне малко, ако толкова много се удря, ще вземем.

Джен, стискай кълки, още малко...  Hug Hug Hug

Щурчаки, кофти, че е шарка, но щом си я карала, спокойно. Но наистина за всеки случай ще е добре да не сте в едно помещение известно време.  Hug

Танке, супер за котлоните, колко време само издържа без...  Hug

Лека вечер на всички!!!  Peace

# 651
Ами явно и защото, не ни е първа бременост, знам ли аз, ама и моят спомен с баткото е доста силни и енергични движения и то така до края.

# 652
  И ПРИ МЕН ДВИЖЕНИЯТА СА ПЛАВНИ И ПО РЕДКИ НО ДОКТОРА КАЗА ЧЕ Е ЕДРО БЕБЕ  А ПЪК И НЯМА ВЕЧЕ МЯСТО ЗАТОВА Е ТАКА, ДА ИЗБУТАМЕ И  ТОЗИ МЕСЕЦ И ПОСЛЕ  ЩЕ СИ КАЗВАМЕ ХАЙДЕ ИЗЛИЗАЙ.КАТО ЗНАМ С КАКАТА ЮНИ МЕСЕЦ КРАКАТА МИ БЯХА КАТО ПОНИЧКИ.ЛЕКА НА ВСИЧКИ .

# 653
АЗ ДА СЕ ОТЧЕТА И ОТИВАМ ДА ВИ ЧЕТА.
 Бебко е 45 см и  2660гр, но док каза, че може да има отклонение плюс - минус 10% от това тегло, защото ке мери от кост до кост, но това, което реално тежи не може да се измери на УЗ, т.е дава се осреднена цифра (например при една и съща големина на главичката едното може да е по-бузесто). След 10 дни пак съм на преглед, но говорихме да си харесам дата между 20,21, 22 юни.

# 654
Ехо!
Пиша на бързо да ви информирам за нещо превантивно след раждането и кърменето.
Днес бях на ортопед, понеже вчера умирах от болка в лявата ябълка. С предишната бременност положението беше трагично две седмици преди да родя, но сега от по - рано започна да ме боли така нетърпимо.
Та докторът каза, че за сега нищо не може да се направи, но като спра да кърмя да отида да ме снимат на рентген да се види дали ставите там са добре и дали са симетрични. Каза, че заради хормона на бременността кости, стави и хрущяли много омекват и болят. После нещата се оправят - няма болка, но може да не са си възвърнали връзките напълно и това да създаде проблеми след години.
Ако някоя от вас има много силни болки в ставите може превантивно да се прегледа след това, за да избегне евентуалните проблеми като пенсионерка  Simple Smile

Успех на всички ви и прегръдки от мен.

# 655
Епона, каква марка е твоята ваничка?
Абе като чета, на всички бебетата вече около 2 кила, а аз миналата седмица, като ходих при моя доки и той уж каза, че всичко е нормално, ама пък като го питах колко тежи, каза-1300 гр. Това не е ли твърде малко? И аз незная вече..Уж всичко наред, а толкова малко бебе в 31-ва седмица...

# 656
ето ме и мен отново  Hug
Джен,добре че разкритието не е много голямо,ама се чудя с този серклаж как ли ти опъва...Стискам палци да удържите още малко положението,то ей го къде е 10 юни!
Фейт, дано това което те мъчи да не се окаже гадния вирус!
Семруна ,Юлка , браво за прегледите!
Абе с какво ги храните тези бебета,че са толкова големи! Аз си мислих,че моят юнак е едричък,пък доки ми каза,че може да няма 2 кг... newsm78
щурчаки ,много гадно с тая шарка...Добре е,че имаш имунитет!
за движенията на бебетата-нали ми е първа бременност-нямам база за сравнение,но забелязвам,че все по-рядко го усещам и аз мъника.Днес почти цял ден е мързелувал,сега се сети да се попротегне малко.
Момичета,като гледам какви дати си насрочвате за секцио,почвам да се успокоявам,че наистина малко време остава .Ми то 20,21 е след по-малко от месец!Аз не знам защо ,ама съм убедена,че спра ли лекарствата ще родя много скоро.Може дори да ви изпреваря Simple Smile
Хайде,пожелавам ви лека и спокойна вечер!Отивам да строя баткото и таткото,които в момента играят игри на компютрите и си говорят по скайп,за да не си викат през стаите... ooooh!
tzveta33 ,мерси за информацията,ще го имам предвид,пък дано никоя от нас не се сблъсква с подобен проблем.Аз при първа възможност след раждането ще тръгна отново на йога,има достатъчно упражнения за тези(всъщност за всички)стави

# 657
  • София
Добър вечер!

Джен, стискай кълки още малко, дано издържите поне до 10ти юни!  Praynig

Фейт, дано не е вирусче!

Щурчаки, и на теб стискам палци мъж ти бързо да се оправи, но ти щом имаш имунитет вече, всичко ще е наред.  Hug

Семруна, Юлка и всички, които не успявам да назова поименно: браво за хубавите резултати от прегледите!

За обиколниците: аз мисля да взема, но да го ползвам след 3ти - 4ти месец, когато бебето започне да се върти. А може и по-късно, зависи колко шавлива излезе.

За движенията на бебето: и моята бебка не мърда вече толкова много. А от 2-3 дена се е намърдала в дясната страна на корема и на нещо се е облегнала, та не ми е хич комфортно, ама какво да се прави, още малко остана.

Танче, честити котлони Simple Smile Като каза палачинки, и ми се прищя да ти дойда на едно гости Wink

# 658
Ето ме на пак тука... Hug
С моя мъж нали сме на различни етажи и сега не ме свърта,нали съм си свикнала с него,ама да му минава тази шарка...благодаря ви момичета за подкреата Hug Hug Hug Добре че съм карала и двете шарки,че инъче щеше да е сложно.Говорих с доки каза,че щом съм карала няма страшно.

За обиколниците ще купим пък може и в по-късен етап да ги сложа
За движенията бебо тез дни е много активен през целият ден,ама преди това имаше дни в които едвам,едвам подритваше.Даже вчера бяхме на събор и имаше адцки висока музика и си казвам сега това човече като заиграе newsm32...ама НЕ мръдна плавно по корема няколко пъти и това беше Grinning
Пожелавам ви лека и спокойна вечер сладурки  love001 Hug нещо ми се затварят очите smile3524

# 659
Привет Simple Smile

Да се отчета имам 6 на изпита Simple Smile Много съм доволна Simple Smile мислих, че ще е 5, пък той бил явно щедър днес  Sunglasses Балгодаря ви на всички за подкрепата Simple Smile Преди малко се прибрахме от Пазарджик, че с тази ми приятелка рядко се виждаме, а като се видим и не можем да се наприказваме Wink

Щтурачки, дано бързо да се оправи мъжа ти ,че ако и вие сте като нас неразделни по дефолт сигурно ти е много гадно ! Hug

Аз днес си харесах една ваничка със стойка и повивалник отгоре на CAM на старо от продавалника за 35 лв!!!  Личи си че е употребяване, че е скъусана малко дамаската на повивалника, ама свеки нали е дизайнер ще врътне на бързо едно чаршафче отгоре или нещо такова Simple Smile

Радвам се на всички , за хубавите резултати от прегелдите!! лелел верно масово бебнцата вече са над 2 килца!! СУпер, да се надяваме че и ние сме така Simple Smile

За шаването, аз все си казвам,ч е моето диване си прави егати и аеробиките , та при нас целодневно няма почивка Simple Smile А тези дни е взела да ме усеща когато слетобяд или наобяд седна да ям и се почва едно опъване и шавръканеее... мамо мила, не мога да ям като света  Mr. Green

Джен дано остискате до 10ти!!!!!!!!!  Hug

Аз ще ви оставям, че нещо ми беше доста активен деня  и вече ми се доспинка Simple Smile Лека вечер на всички и до утре Simple Smile  Hug

Общи условия

Активация на акаунт