раждане в Испания

• 2 475
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте момичета !
От 2 месеца съм в Испания ,бремена в 28 г.с. и се очертава да раждам тук а дори незнам езика.
Някои може ли да ми даде по актуална информация каква е процедурата при самото раждане и имам ли право на некакви помощти като се роди бебо. Иначе имам тяхната здравна карта.
Живея в Пинто близо до Мадрид, а ще раждам в Хетафе.  И ако има мами който също живеят тук бих се радвала да се запознаем  Simple Smile

# 1
  • София
Консултирайте се с момичетата от тази тема Re: Бременни майки в чужбина - 35 тема

# 2
 Здравей, Тонче  То Hug!Не разбрах дали питаш за проследяването на бременността или за самото раждане,но яе се опитам да ти дам основни насоки-след като имаш здравната карта имаш право на ЖК с акушер и ти се полагат 3 видеозона за цялата бременност,освен ако не си в някаква рискова група или има основания за по-често наблюдение!В края на втория триместър тук се прави задължителен тест за гест.диабет!Раждането е безплатно във всички държавни болници,след въведение рестрикции от правителството от 01.01.2011год. Бебе-Чека,които се отпускаше за родено дете в размер на 2 500 евро го премахнаха!Сега всяка провинция дава някаква субсидия -за Каталуния е около 600 евро,но не знам как стои въпросът за Мадрид!Ако посещаваш куросвете за бременни,ще научиш  много полезни неща!Езикът не е труден и можеш да използваш времето да понаучиш нещо,ще ти трябва после като започнете да посещавате педиатрите,а и ти самата ще се чувстваш по-добре!Направи си план за раждане,ако имаш някакви изисквания-прерязване на пъпната връв,анестезия,условия в предродилна зала и т.н.
  Можеш да пиешеш,както в  посочената от AnMary тема,така и тук -в испанската тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=528414.0
 Ако имаш някакви питания,можеш да ми пишеш на лични,ще се радвам да помагна с каквото мога! Peace
  Пожелавам ти лека и спокойна бременност и здраво и красиво бебече на термин! Peace

# 3
Благодаря ви момичета много сте мили Simple Smile
elisalou благодаря за подробния отговор, притесненията ми са за самото раждане, понеже вече бяхме на гинеколог дори ми направиха кръвни иследвания и се оказа че съм с малко висока захар, сега ще правим и други, за консултациите разбрах как протичат нещата. Субсидията за която пишеш еднократна ли е и от каде мога да получа инфо кас да я получавам.  newsm78.

# 4
 Тонче, Hugне се тревожи за теста за гест.диабет-моят първи тест също излезе положителен и правих втори,които трае 3 часа и е с натоварване-вземат ти кръв 4 пъти-преди да изпиеш глюкозата и на всеки час след това!Може да си вдигнала захар от притеснение или да се  е повлияла от храната,която си консумирала предния ден!За да се направи вторият тест се спазва преди това тридневен режим на хранене с точно определени храни и количествата им!
Раждането е естествен процес и смятам ,че всяка жена е в състояние да се справи!Проучи темата за изготвяне на План за раждането и тук хората ще се съобразят с голяма част от желанията ти-в рамките на разумното и ако не става дума за спешно реагиране или медицински причини да се реагира по спешност! 
Субсидията е еднократна и различно по размер за различните провинции,както и документите ,които трябва да представиш!Попитай мамите в Мадрид или потърси информация от офисите на Социал Сегуридат или някои от консултатните им!За майчинството темата е съсвсем отделна! Peace

Общи условия

Активация на акаунт